pewnie nie czytałeś regulaminu i nie wiesz ze nie masz prawa rościć żadnych pretensji w stosunku to BB ;]
pewnie nie czytałeś regulaminu i nie wiesz ze nie masz prawa rościć żadnych pretensji w stosunku to BB ;]
Ja oczekuje rowniez szczegolowych opisow wprowadzanych zmian. Hasla w stylu 'naprawiono niektore usterki', to nie jest informacja. Zasadniczo odnosze wrazenie, ze polski support jest albo mocno niedoinformowany albo nie chce sie dzielic informacjami na temat stanu gry z uzytkownikami. Obie te sytuacje uwazam za niedopuszczalne.
A kolejny blad, ktorego tu jeszcze nie wymieniono, to general po zmianie skladu garnizonu, ktory magicznie wraca do poprzednich ustawien, najlepiej w trakcie ataku, co oczywiscie skutkuje wtopa i utrata wojska (tak, wlasnie stracilam ponad 100 puszkary w ten sposob i nie, nie zamirzam pisac do supportu, bo to strata czasu - oddanie mi surowcow nie niweluje bledu).
Draxopix - sorki, ale nie dziw się, że ludzie reagują w ten sposób na Twoją wypowiedź...
Ja też odbieram ją jako próbę sprowadzenia poważniejszego tematu do dyskusji, czy starter jest dodatkiem, czy też nie, a nie o to tu chodzi.
Przecież nie jest istotne, czy ktoś wydał pieniądze na starter, czy tez kupił klejnoty wysyłając sms-a lub przelew; ważne jest, że wydał pieniądze na tą grę i ma prawo oczekiwać, że nawet jeśli pojawiają się błędy lub niedoróbki, to będą one poprawiane (w racjonalnym czasie) ...
Dlatego podpisuję się pod wypowiedzią de_vile, bo bez wyciągania kwestii problemów technicznych na światło dzienne prawdopodobnie niewiele się zmieni.
Ostatnio edytowane przez ToMky ; 15.10.2012 o 13:24
Gra ma sporo błędów w porównaniu do innych gier to aż za dużo np w Resort World nie było tyle problemów, powinni coś z tym zrobić a nie dawać bany za zwracanie uwagi, w końcu my jesteśmy klientami płacimy za te usługi i też mamy prawo wymagać co do jakości. W końcu jak gram od lutego 2012 to zauważyłem różnice w grywalności np. problem z przechodzeniem z wyspy na wyspe (długo ładuje się albo wchodzę na czyjąś wyspe i pojawia samoczyny powrót), handel (to już tragedia - wiesza się), przygody (zacinanie się generałów jak ich posyłam na obóz), prezenty (dostałem studnie artezyjską za pomoc na testowym w ostatni weekend znikła mi, ciekawe czy inne rzeczy też znikają?) Od lutego do eventu piłkarskiego fajnie grało się nie było tyle problemów, po zmianach w grze, gra coraz bardziej muli. W końcu Klient nasz Pan.
Najgłupsze co zauważyłem: zawsze czat mam ustawiony na G7 a po konserwacji automatycznie zmienia się na G1 i jak nieświadomy tego napisze coś na temat handlu od razu dostaje bana, z***ani Mody czekają tylko jak sępy, żeby tylko kogoś ukarać, ciekawe czy oni to są niedoszli policjanci bo zachowują sie tak samo?
Szpilek, czytałem regulamin, czytałem również kodeks cywilny. Jak długo regulamin stoi w sprzeczności z Kodeksem Cywilnym tak długo zapisy jego są nieważne z mocy prawa. Czytałem również kto jest usługodawcą i jakie wg niego prawo obowiązuje. Czytałem również ustawę o świadczeniu usług drogą elektroniczną i wiem ze również w zakresie obowiązującego go prawa usługodawca się myli.
Offtopic: xaar sie uaktywnil w dziale, ale tutaj dalej ignoruje... milusio. W normalnej firmie, jesli z pracownikiem szczebla kontaktu z klientem nie mozna sie porozumiec, mozna sie zwrocic szczebel wyzej. Gdzie tu jest szczebel wyzej?
TMI: wracajace studnie artezyjskie z nagrod to byl blad i zostal naprawiony, czytaj po wyczerpaniu sie wszystkim powinny zniknac, tak jak te normalne ze sklepu.
@de_vile: Niestety nie masz prawa reklamacji, bo jak już wspominałem wielokrotnie, nie ma żadnej umowy regulującej zakup ani magicznego pudełka w Empiku ani klejnotów w grze. Ubisoft zdefiniował jedynie swoje prawa i obowiązki użytkownika w ogóle nie określając praw użytkownika. Tak więc w świetle prawa żaden gracz nie zawiera żadnej transakcji ani dokonując zakupu w Empiku ani kupując klejnoty online.
O tym Ubisoft oczywiście milczy.
Ostatnio edytowane przez exoo ; 15.10.2012 o 14:27
jak to nie można się porozumieć? porozumiewanie się z pracownikami ubi masz zapewnioen porzez formularz kontaktowy z supportem. forum jest tylko uzupełnieniem teog kontaktu gdzie ludzie mają prawo dyskutować (równiez sami ze sobą). forum nie jest oficjalną drogą zgłaszania problemów z grą... to tak jakbyś w zyciu uszkodzoną pralkę zamiast reklamować w sklepie stanął przed sklepem i krzyczał "hej ludzie pralka mi sięzepsuła czemu nikt mi jej nie naprawi"... no hello. tak zgadzam się z tym, że gra ma dużo problemów, być może istnieją również pewne problemy z modami, ale jeśli o tych problemach będzie się pisać z naruszeniem istniejącgo regulaminu, to niestety takie wątki mają prawo znikaćtak było jest i będzie. bo akurat anarchia żadnym roziwązaniem nie jest i nie będzie...
świat idealany nie istnieje i nie dlatego, że nie chciano (utopię kiedyś próbowano wprowadzić) - po prostu ludzie nie dorośli do tego i długo jeszcze nie dorosną (mówię wątpię aby wnuki moich wnuków doczekały)
cytat z zasad użytkownika ubi.com (link na forum)
(z góry przeprasza za caps - ale cytuję za oryginałem)
PONIEWAŻ PRAWO NIEKTÓRYCH PAŃSTW NIE ZEZWALAN NA OGRANICZANIE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODĘ UMYŚLNĄ, SZKODĘ NA OSOBIE, POWYŻSZE OGRANICZENIE MOŻE NIE MIEĆ W TAKIM PRZYPADKU ZASTOSOWANIA. W PRZYPADKU, GDY UŻYTKOWNIK JEST NIEZADOWOLONY Z JAKIEJKOWLIEK CZĘŚCI STRON LUB Z KTÓRYCHKOLWIEK Z NINIEJSZYCH ZASAD UŻYTKOWANIA, JEDYNYM I WYŁĄCZNYM ŚRODKIEM JEST ZAPRZESTANIE KORZYSTANIA ZE STRON.
UBI.COM NIE UDZIELA GWARANCJI, ŻE WSZELKIE USŁUGI BĘDĄ ŚWIADCZONE W SPOSÓB NIEPRZERWANY, NA CZAS, BEZPIECZNY BĄDŹ POZBAWIONY BŁĘDÓW.
Ostatnio edytowane przez Jerry1981 ; 15.10.2012 o 14:33 Powód: dodanie cytatów z zasad użytkownika