Zamknięty wątek
Strona 68 z 71 PierwszyPierwszy ... 18 58 66 67 68 69 70 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 710

Wątek: [Dyskusja] Event: Wielkanoc 2014

Odkrywca Awatar TedMruczek
    Serwer
    Kolonia
    Co prawda do konca eventu jeszcze mamy 2,5 dnia ale pokusze sie o male podsumowanie.

Jestem na poziomie 45, odkrywcow mam 3 z tawerny PLUS 12/13 szybkich (pierwszy zakup teraz to wlasnie odkrywca).
    Praktycznie bez robienia przygod, z niewielkim handlem udalo mi sie zebrac na wszytkie ciekawe fanty: odkrywca, studnie, plywajace domy, obu generałow.
    Jeszcze 2,5 dnia wiec kilkaset jajec zostanie na nastepny rok.

Calkiem niezle BB zaplanowalo i wyliczylo ten event.

Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez TedMruczek Zobacz posta
    Co prawda do konca eventu jeszcze mamy 2,5 dnia ale pokusze sie o male podsumowanie.

Jestem na poziomie 45, odkrywcow mam 3 z tawerny PLUS 12/13 szybkich (pierwszy zakup teraz to wlasnie odkrywca).
    Praktycznie bez robienia przygod, z niewielkim handlem udalo mi sie zebrac na wszytkie ciekawe fanty: odkrywca, studnie, plywajace domy, obu generałow.
    Jeszcze 2,5 dnia wiec kilkaset jajec zostanie na nastepny rok.

Calkiem niezle BB zaplanowalo i wyliczylo ten event.

Swoje zrobił Twój aktualny poziom. Powiedziałbym, że jesteś w optymalnym miejscu. Jak Ziemia w stosunku do Słońca Nie masz ani za mały, ani za duży poziom.
    Kupiłeś wszystko co chciałeś, plus trochę jaj odłożysz. Podejrzewam, że niższe poziomy mają trudniej, a wyższe o wiele łatwiej.
    Poza tym, odkrywców masz bardzo dużo. U mnie oni kupili mi praktycznie większość fantów ze sklepu.

Odkrywca Awatar TedMruczek
    Serwer
    Kolonia
    Wg mnie nie tyle poziom co ilosc odkrywcow jest decydujaca. Wysylani systematycznie w sumie przynosza duzo jajek.
    Na rosyjskim serwerze (gram od lutego tego roku , poziom 34, 6 odkrywcow w tym kupiony w tym evencie) - po zakupie odkrywcy mam 912 jajek wiec nie mam szans na zakup obu generalow.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Racja, każdy odkrywca to średnio 11 jajek dziennie (szybki 22), na oko przez event zwykły przynosi 220 jaj (660 dla 3 tawerniaków) + 440 od każdego szybkiego.
    4 ciągi zadań (600szt), wyrównanie za brak ciągu zadań (150), raz dziennie wymiana poszukiwania (400) - tu oczywiście jak się ma szczęście lub zbiera pokemony nawet 3 razy dziennie to więcej.

Razem jakieś: 1810 może zdobyć każdy mający 3 odkrywców z tawerny. Jak ktoś ma 10-ciu szybkich to ma dodatkowo 4400 jaj. Trzech wielkanocnych grubasów to kolejne 1320 szt.

Oczywiście można doliczyć handel i przygody ale nie każdy ma na to już czas.

Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez TedMruczek Zobacz posta
    Wg mnie nie tyle poziom co ilosc odkrywcow jest decydujaca. Wysylani systematycznie w sumie przynosza duzo jajek.
    Na rosyjskim serwerze (gram od lutego tego roku , poziom 34, 6 odkrywcow w tym kupiony w tym evencie) - po zakupie odkrywcy mam 912 jajek wiec nie mam szans na zakup obu generalow.
    Chodzi o to, że sprawa nie tyczy się sztywno poziomu. Fakt, można mieć 15 grubasów, kupując ich za klejnoty. Ale jednak wraz z większym poziomem, zwiększa się ilość grubasów bez inwestowania aż takiej ilości gotówki. Dodatkowo, produkuje się więcej potrzebnych zasobów, i można robić więcej przygód. Także tych bardziej opłacalnych.

Odkrywca Awatar Shadow_mk
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    Robig7: W 2 fazie eventu odkrywcy nie będą przynosić nowych pisanek i nie będzie nowych ciągów zadań. Możliwość tworzenia kolekcji pozostanie włączona, tak aby każdy miał możliwość przerobić pozostałe kolekcje na poszukiwania pisanek i pisanki.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony
    no to teraz zakrec sie i spraw zeby przywrocili produkcje tych kolekcji bo jakos BB wylaczylo

ja przez swieta nie robilem kolekcji bo mod napisal ze bedzie mozna po wiec teraz modzie poprosze ze 350 pisanek

Ostatnio edytowane przez Shadow_mk ; 22.04.2014 o 08:16
    Będzie się działo!
    I znowu konserwy będzie mało.
    Będzie głośno, będzie radośnie
    Znów poczekamy razem całą noc.

Ekipa nie oszczędza sił
    Już trochę im brakuje tchu.
    Polejcie wina również im
    Znów konserwa konserwy będzie rytm!
    ...

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    No i dałeś "ciała" Zakręcony.... wczoraj mogłem sprzedać elementy kolekcji lub wytwarzać pisanki, ale uwierzyłem w to co napisałeś... I co mam teraz z tymi farbkami i koszyczkami zrobić?? Chcesz to Ci sprezentuję
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    no to pięknie :/ a jeszcze wczoraj mogłem kolekcje na jajka chociaż zamienić ale postanowiłem dalej lupę wytwarzać w ostatnim tygodniu eh...

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ktos oprócz mnie miał anulowany przez BB ostatni ciag zadań( z soboty ) ? bo ja miałem zadanie z okrywca na bardzo dlugie poszukiwanie wiec gratki dla BB
    bo czasu mialem na wykonanie ze szok

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Tak, wygląda na to, że ciąg został anulowany. :x

Zamknięty wątek
Strona 68 z 71 PierwszyPierwszy ... 18 58 66 67 68 69 70 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów