Zobacz wyniki ankiety: Rosyjski handel - tak czy nie?

Głosujących
82. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, to swietny pomysl

20 24.39%
  • Nie, to glupie

62 75.61%
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Rosyjski handel

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Przyjacielu,
    a w jaki sposob niby naciagam, gdzie tu moj zysk? skoro robie przygode to z dropem z niej moge robic co mi sie zywnie podoba... poza tym support ma logi z handlu (moze sprawdzic co i kiedy sprzedalem) + z chata, wiec srednio oplaca sie kombinowac... ze wystawie 4 ryby zamiast 3 po 500 monet?- no super plan - polasic sie na te kilka monet i byc "spalonym" w handlu na moim serwerze + ewentualny ban?

apeluje o odrobine rozwagi, poza tym to tylko gra - chodzi o jej urozmaicenie - nic wiecej. a monet z mennic i handlu mam tyle, ze uwierz mi - nie oplaca mi sie psuc sobie reputacji dla jednego/dwoch przekretow.

btw - Ty tak na serio, bo nie wiem czy dzwonic po lekarza?

btw2 - a prawdziwi oszusci dzialaja tak:

Ostatnio edytowane przez GbrL ; 14.09.2013 o 18:09 Powód: btw2

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    wiesz co pomysł szalony i raczej nieosiagalny chociaz masz racje ze ceny dropow osiągneły szczyt chyba. warto moze by ustalic jakies stałe ceny dropow i wtedy kazdy by mial szanse na rozwoj i oszczednosc jesli ktos takowej szuka. Wtedy mozna by cos podobnego wprowadzic czy zaproponowac

Osadnik Awatar Zakapior3
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez GbrL Zobacz posta
    moi mili,
    AKTUALIZACJA: pomysl zostal przetestowany dwukrotnie, nikt z przegranych nie mial pretensji, bo zasady byly jasne i klarowne - za pierwszym razem byly 3 ryby po 500 monet (pechowa byla ostatnia, ale zaproponowalem przegranemu poza konkursem dropa z CR w pozniejszym czasie tak by nie byl stratny jako pierwszy pechowiec. odmowil, bo jak powiedzial - wiedzial na co sie pisze). za drugim razem po, uwzglednieniu Waszych postow i rozmow na chacie, wystawilem 4 ryby po 400 monet - wygrywala 1 i 4 osoba (wrzucilem szybko screena zeby nie bylo watpliwosci) - rowniez przegrani nie mieli pretensji, bo kilka razy pisalem o zasadach zabawy.

oczwiscie najglosniej o naciaganiu/kombinatorstwie/probie wyludzen/abw/cbs/itp krzyczeli ci, ktorzy nie brali udzialu w zabawie
    ... a Ty z uporem maniaka próbujesz bronić idiotycznego pomysłu, choć z Twego punktu widzenia - korzystnego rozwiązania.
    Jeśli nie wiesz, jak można tu oszukiwać (czytaj: dorabiać sobie na boku), to ja podpowiem: otóż, umawiam sobie na tzw. "szepcie" jednego, dwóch lub więcej "znajomych" i kręcimy lody - najpierw informacja na szept, że np. za 1 minutę wystawię bala iglastego za loot, który niby chcesz sprzedać, a za kilkadziesiąt sekund taka sama informacja trafia do "gawiedzi" liczącej na wygraną. Niestety, nie wiedzą oczywiście tego, że są bez szans na odszukanie takiej oferty, ponieważ umówieni przez Ciebie wspólnicy znają dokładnie czas pojawienia się "oferty", a przede wszystkim rodzaj "towaru" (rybka, kamyk, bal, czy co tam sobie wybierzesz). Gdyby jakimś cudem wtopił jednak wspólnik, to i tak masz kasę z "rosyjskiej ruletki" (czy jak ją tam nazwiesz) - na pokrycie "kosztów" wpadek wspólników/udziałowców.
    Dla mnie ten interes jest sposobem na nieuczciwe dorabianie się kosztem innych graczy, a to już kwalifikuje się do eliminacji takich praktyk poprzez usunięcie konta kombinatora.
    Pozdrawiam, życząc sobie i innym, by nie dane nam było spotykać równie "bezinteresownych" oszustów
    Być może Bóg chciał abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi.
    Gabriel Garcia Márquez

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior3 Zobacz posta
    ... a Ty z uporem maniaka próbujesz bronić idiotycznego pomysłu, choć z Twego punktu widzenia - korzystnego rozwiązania.
    Jeśli nie wiesz, jak można tu oszukiwać (czytaj: dorabiać sobie na boku), to ja podpowiem: otóż, umawiam sobie na tzw. "szepcie" jednego, dwóch lub więcej "znajomych" i kręcimy lody - najpierw informacja na szept, że np. za 1 minutę wystawię bala iglastego za loot, który niby chcesz sprzedać, a za kilkadziesiąt sekund taka sama informacja trafia do "gawiedzi" liczącej na wygraną. Niestety, nie wiedzą oczywiście tego, że są bez szans na odszukanie takiej oferty, ponieważ umówieni przez Ciebie wspólnicy znają dokładnie czas pojawienia się "oferty", a przede wszystkim rodzaj "towaru" (rybka, kamyk, bal, czy co tam sobie wybierzesz). Gdyby jakimś cudem wtopił jednak wspólnik, to i tak masz kasę z "rosyjskiej ruletki" (czy jak ją tam nazwiesz) - na pokrycie "kosztów" wpadek wspólników/udziałowców.
    Dla mnie ten interes jest sposobem na nieuczciwe dorabianie się kosztem innych graczy, a to już kwalifikuje się do eliminacji takich praktyk poprzez usunięcie konta kombinatora.
    Pozdrawiam, życząc sobie i innym, by nie dane nam było spotykać równie "bezinteresownych" oszustów
    a Ty dalej swoje... prosilem juz by nie oceniac innych swoja miara... zalozmy teoretycznie, ze tak bede robil - ile razy mi sie to uda - raz? dwa razy? gracze nie sa glupi i skojarza, ze ciagle wygrywaja te same nicki to po pierwsze. no ale ok - za kazdym razem mozna z innymi graczami sie umawiac - no ale wtedy chyba rosnie ryzyko wpadki, ze ktos sie predzej czy pozniej sie wygada, nie?

po drugie - wyobraz sobie, ze bedac na wysokim lvlu wisi mi kto kupi tego dropa, bo chodzi o dobra zabawe. nikogo nie zmuszam by bral w niej udzial - zawsze na handlu informuje o regulach zabawy i ostrzegam, ze mozna wygrac dwa tansze o polowe dropy, albo stracic monety. innymi slowy - uczestnicy zabawy sa poinformowani o ryzyku.

wreszcie po trzecie - jesli juz jestem tak przebiegly, ze wymyslilem przekret stulecia to chyba nie chwalilbym sie nim na ogolnodostepnym forum, ktore moze czytac BB_xaar, moderatorzy i kazdy gracz, ktory ma na to ochote, tylko po cichu krecilbym sobie lody.

i wreszcie na koniec - dziekuje za nazwanie mnie oszustem. rownie dobrze moglbym nazwac Ciebie idiota, ale tego nie uczynie, choc mnie bardzo korci. niemniej postanowilem podkreslic slowa kluczowe w mojej wypowiedzi, bo widze, ze poki co jest tak jakbym rzucal grochem o sciane...

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli ludzie dostają informację jak to wszystko działa i godzą sie z ryzykiem to ich wybór, nikt ich nie zmusza. Najwyżej organizator bedzie sie musiał bronić przed zarzutami że jest oszustem itp
    Swoją drogą ja bym temat do odpowiedniego działu dla serwera przeniósł, bo to taki sam pomysł jak licytacje kiedyś, gracze sami sie organizują i wątpliwe aby BB wprowadziło takie metody rozdawania lootu do gry
    "w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
    Start: teraz"
    "Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
    "W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    jak widac na zalaczonym obrazku juz sie broni

oczywiscie, ze BB nigdy tego do gry nie wprowadzi, zreszta nie taki byl moj zamiar - chcialem zapytac o opinie innych graczy. patrzac z perspektywy calej dyskusji popelnilem jeden blad - powinienem ze 4x w pierwszym poscie podkreslic, ze zabawa jest dobrowolna i pomysl dotyczy raczej osob z wysokimi lvl-ami, albo tych ktore szukaja dodatkowych atrakcji w grze. moze to ostudziloby niektore gorace glowy, ktore wszedzie doszukuja sie oszustw/spiskow i innych takich...

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie skorzystam z pomysłu ani kupując, ani sprzedając ale na przekór hejterom zagłosowałem na tak. Każdy się bawi jak chce, jak zasady są czytelne, to ryzykuje każdy na własne ryzyko - dokładnie jak w życiu.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    NIGDY W ŻYCIU, BEZNADZIEJA, KANAŁ, DNO, TOTALNA PADAKA, DEBI_LIZM, KRETYNIZM, IDIOTYZM
    Chyba by BB na głowę upadło, wprost pod drogowy walec, aby coś takiego wprowadzić iiiii........
    Handel dropami to wymysł graczy nie BB, więc NIGDY nie wejdzie takie rozwiązanie, jak pisałem wyżej, heh...
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez anael6669 Zobacz posta
    NIGDY W ŻYCIU, BEZNADZIEJA, KANAŁ, DNO, TOTALNA PADAKA, DEBI_LIZM, KRETYNIZM, IDIOTYZM
    Chyba by BB na głowę upadło, wprost pod drogowy walec, aby coś takiego wprowadzić iiiii........
    Handel dropami to wymysł graczy nie BB, więc NIGDY nie wejdzie takie rozwiązanie, jak pisałem wyżej, heh...
    czytajac niektore Wasze posty zaczynam zastanawiac sie kiedy na maturze z jezyka polskiego wprowadza zadania w stylu "pokoloruj Pana Tadeusza", bo z czytaniem ze zrozumieniem jest coraz gorzej:

Cytat Zamieszczone przez GbrL Zobacz posta
    oczywiscie, ze BB nigdy tego do gry nie wprowadzi, zreszta nie taki byl moj zamiar - chcialem zapytac o opinie innych graczy.
    Ostatnio edytowane przez GbrL ; 16.09.2013 o 14:00 Powód: bold, red

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja w dalszym ciągu uważam pomysł za banalny.
    Sposób na to, żeby "jednostka" się zabawiła i miała frajdę z gry.
    Żadnej odpowiedzialności za innych młodych osób grających w tą grę,
    tylko na pokazywanie jak sobie w życiu mają później radzić.

W zupełności popieram to co napisał Zakapior3, zero, ale to zero odpowiedzialności,
    na próbę wyperswadowania autorowi tego pomysłu, on się wszelkimi sposobami próbuje bronić.

75% na nie - do kosza z tym pomysłem.

.... i nigdy więcej niech nie wracają takie nieprzemyślane propozycje.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów