Zobacz wyniki ankiety: Rosyjski handel - tak czy nie?

Głosujących
82. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, to swietny pomysl

20 24.39%
  • Nie, to glupie

62 75.61%
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Rosyjski handel

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    dla odmiany kulturalna wypowiedz - dziekuje za nia.
    a wracajac do meritum - wiesz, ostatnio w naszym pieknym kraju nad Wisla popularne jest gloszenie hasel o prawach mniejszosci, wiec proponuje zyczliwszym okiem spojrzec na te 25%, ktore zaglosowaly na "TAK"

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez krotos666 Zobacz posta
    J
    Żadnej odpowiedzialności za innych młodych osób grających w tą grę,
    tylko na pokazywanie jak sobie w życiu mają później radzić.
    Serce rosnie jak sie czyta o tym jak inni sie martwią o młodych ludzi, miejmy nadzieje że ich działalnośc edukacyjna ( bo taka pewnie jest, czyż nie?) pozwoli ich obronić przed zakusami autora tego tematu.
    "w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
    Start: teraz"
    "Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
    "W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez GbrL Zobacz posta
    dwie osoby wylapaly dropa za 500 monet z CR, trzecia nie, ale nie miala pretensji, (...) osobiscie "stracilem" na tym interesie 200 monet, bo spokojnie bym sprzedal dwa dropy po 850, ale czego sie nie robi dla zabawy
    Majstersztyk! z tego co piszesz, 'straciłeś' 200 monet, pechowiec 500 - czyli razem 700 na jednej przygodzie ^^

Cytat Zamieszczone przez Zakapior3 Zobacz posta
    to co proponujesz, to po prostu forma cwaniactwa, naciągania naiwnych
    Nie zakładaj od razu złej woli, to po prostu hazard do potęgi (oczywiście na zasadach takich, jak opisane). Ale też się zastanawiam po co? drop faktycznie jest bardzo losowy i już samo zwykłe kupowanie jest dość ryzykowne.

Względy wychowacze: takie Janosiki i Robin Hoody budzą mieszane uczucia dlaczego ja mam dopłacić do czyjegoś dropa (bo tak to wyjdzie). Albo ktoś do mojego? O stworzeniu okazjido oszustwa pisało już kilka osób przede mną...

Poza tym, obecne ceny dropów są moim zdaniem w porządku, przecież np drop z Czarnych Rycerzy faktycznie jest wart 900-1000 monet i więcej

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez igel_5 Zobacz posta
    Majstersztyk! z tego co piszesz, 'straciłeś' 200 monet, pechowiec 500 - czyli razem 700 na jednej przygodzie ^^
    wiesz, po internetach krazy taki dowcip jak pracownik przychodzi po podwyzke, a pracodawca wylicza mu ile dni w roku pracuje. to podobny rodzaj matematyki, no ale spoko - rozumiem ironie zeby jednak Twoj post nie zainspirowal innych do kolejnych spiskowych teorii wyjasnie pokrotce sprawe : moglem "normalnie" sprzedac 2 dropy po 850 monet za sztuke, czyli zainkasowac 1700 monet. sprzedalem jednak 3 (w tym jeden pechowy) po 500 za sztuke, wiec "stracilem" 200 monet... swoja droga to zabawne, ze osoby piszace o moim wielkim przekrecie tego jakos nie uwzglednily...

Cytat Zamieszczone przez igel_5 Zobacz posta
    Ale też się zastanawiam po co? drop faktycznie jest bardzo losowy i już samo zwykłe kupowanie jest dość ryzykowne.
    ano po to, zeby zamiast dropa z saletra i zbozem za 800-850 monet przy odrobinie szczescia miec to samo za monet 400 (model 4x400 jest jednak lepszy)
    Ostatnio edytowane przez GbrL ; 17.09.2013 o 21:35 Powód: cytat

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    ... lub nic
    My cały czas piszemy o trzeciej osobie.
    Jedna to zrozumiała, masa odbierze to jako przekręt.

A szybko znajdzie się osoba, która pociągnie temat dalej i wtedy żegnaj konto,
    chyba, że support będziesz tak samo czarował jak Nas.

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    on i tak jest nieprzekonywalny więc nie warto wałkować tematu..ja byłem na nie ..ankiete kazdy widzi zdecydowana wiekszość osób biorących udział w ankiecie jest na nie..i tyle.
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Duszysko40 Zobacz posta
    on i tak jest nieprzekonywalny więc nie warto wałkować tematu..ja byłem na nie ..ankiete kazdy widzi zdecydowana wiekszość osób biorących udział w ankiecie jest na nie..i tyle.
    co to znaczy nieprzekonywalny? prosilem o opinie nie zas o przekonanie mnie do czekokolwiek... ja tam nie mam zamiaru nikogo oszukac - sprawa jest prosta: kto chce ten sie bawi, kto nie chce ten sie nie bawi. tak trudno to zrozumiec? poza tym poprosilem jednego z moderatorow na Zlotej Gorze zeby zaopiniowal te zabawe, poinformowal mnie, ze przekazal sprawe dalej, wiec jak sie czegos dowiem to niezwlocznie o tym poinformuje...

btw
    Cytat Zamieszczone przez krotos666 Zobacz posta
    ... lub nic.
    czy ja wszystkie swoje mysli musze przekazywac lopatologicznie? napisalem przeciez w poscie wyzej "przy odrobinie szczescia" moze tyczyc sie to zarowno faktu wygrania w rosyjskim handlu jak i konkretnego dropa
    Ostatnio edytowane przez GbrL ; 18.09.2013 o 00:19 Powód: łopatologia

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    Czemu nie, przynajmniej jakaś zabawa
    W końcu chodzi o osoby, które wyrażają zgodę Tylko Gbrl - na Twoim miejscu dałabym im regulamin jakiś do podpisania wcześniej, żeby uniknąć problemów ;D
    I jak ustalisz, że "wygrywają" najszybsi to może prędzej się zdecydują na udział. Pewnie każdy myśli, że będzie szybszy niż inni :P

PS - Chciałeś opinię to piszę, ale moja jest tylko teoretyczna, sama jeszcze dropa nie kupiłam w tej grze

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Wasze podejście mnie dziwi.

Wystarczy spojrzeć na to z innej strony: Każdy kto handluje, sprzedaje/kupuje dropy: zna ludzi handlujacych i zna ich nicki - połowę z nich mamy w znajomych - zgodzicie się?

Jeśli tak: wiesz kto jest uczciwym sprzedawcą a kto nie - zdarza się że kupujesz od ludzi np po 10-20 razy dropa (np ktoś bije lvl).

Więc co za problem szybko przefiltrować ofki które są na handlu

Zakładając tak: 4 rybki za 750m za dropa w RB = wychodzi 3k monet do sprzedającego to dużo owszem, ale jeśli sprzedaje normalnie dostanie 2.8-3k zespokojem.

Ty zaś możesz oszczędzić sporo monet, ale i też podejmujesz ryzko.

---

Co do transkacji:
    Oferuje RB 750m, rosyjski handel [chętni szept] 4x rybki
    ----
    znajduje się 4rech chętnych
    Podajesz info na handlu by wszyscy widzieli: Pan X , Y , Z , Q biorą udział w rosyjskim handlu , drop RB, koszt 750 monet. Wygrywają 2 osoby: 2 i 3 która kupuje: Proszę pana X Y Z Q o informację czy się zgadzają
    --
    Dostajesz info, wystaiwasz 4 rybki, piszesz. Sprzednane, podajesz skreena z wynikami musza być te 4ry osoby , widzisz czas transkacji widzisz wszystko na skreenie
    To co tutaj jest z oszustwem? I absuldarnym pomysłem

Podaje przykład z handlu:

Proszę zwrócić uwagę na : czas oraz kto kupił.

Jeśli czas dania skreena nie wacha się więcej niż 4 minuty po zakończeniu to gdzie tu jest możliwość oszukiwania. Jeśli ktoś jest super w programach graficznych jak PS to owszem może oszukać. Ale ilu tu jest grafików ? Ilu osobą by chciało się oszukiwać do 3k monet - wg mnie wasze uwagi to są na zasadzie:

Nie chce mi się analizować, do kosza, do zamknięcia. A może ktoś mnie oszukać? A może coś.

Zauważcie że odkąd wszedło premium koszty CR są od 800-1000m , koszty RB 1300-1600m - a tak masz 1/2 kosztów !? no hallo trochę szczęścia albo i nie. Uczciwość sprzedawcy i reputacje idzie szybko zweryfikować - jeśli jesteś nowy spytaj się na handlu co ludzie myślą o danej osobie. Spytaj się na globalu. Jeśli jesteś stałym bywalcem na handlu to naprawdę połowę oferujących dropy znasz i wiesz czy się opłaca czy nie.

To jest gra, pomysły na ogarnięcie tego jest masa. Czas reakcji ludzi - są programy do robienia skreenów z wycinka monitora - więc można nawet dosłać skreena w pare sekund - gdzie tu możliwość oszustwa.

To po prostu loteria. Uważacie że tu ktoś kantuje ? Nie zasady są proste.

A może boicie się tego, że ktoś sprzeda 4ry rybki i ucieknie ? To zadajcie sobie pytanie: która osoba np posiadająca konto z lvl powyżej 45 zachowa się jak ***** co bardzo szybko go wykluczy z handlu? Bo zrobisz jedno wielkie halo i ludzie po prostu przestaną z nią handlować (tu przytoczę sytuację z mojego serwera: ostanio ktoś oszukał kogoś na 1.500m: Efekt przez 2 dni trąbiono na lewo i prawo że pan X jest oszustwem. Gracze którzy poważnie podchodza do gry, zrzucili się po 100m do tej osoby [w sumie osoba która stracila 1.500m dostała od innych 2k] - pytacie gdzie tu logika? Mam 50 lvl, produkcie momnet mała bo koło 3k/m dziennie. Ale mam spory zapas monet. Pan Y który był poszkodowany ma nieposzlakowaną opinie na forum, i wsród moich znajomych, czemu miał bym się nie dołozyć 100m by pomóc panu Y.

Więc reasumując wszystko: Komentarze typu : nie idiotyczny powód kto to kupi - to sa komentarze na których ludzie po prostu nie chcą analizować. Rosyjski handel: po prostu wprowadzenie trochę losowości i małego hazardu w grze. Ryzkujesz pare monet, możesz zyskac - dodatkowy element zabawy

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    tia...strategia ekonomiczna z hazardem..zaraz ..sobie wgram pokera online i bede kupowac żetony za klejnoty..albo jeszcze lepiej zagrajmy w cos blizej epoki..może w kości??..tylko niech pomysłodawca roześle regulamin do podpisania..jakaś para..kuwa ..noja
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów