moi mili,
naszla mnie fantazja zeby wprowadzic do naszej smutnej gry nieco rozrywki. pomysl jest taki, ze robie np. CR i wystawiam w kantorze 3x 1 rybke (po powiedzmy 550 monet). dwie pierwsze osoby, ktore ja kupia maja dropa za 550 monet, a ostatnia, ktora jest pechowa niestety dropa nie otrzymuje. robie screena i wrzucam na handel, zeby nie bylo podejrzen o oszustwo. 4 ryb tez nie wystawie, bo jesli dwie osoby kupia "pechowa rybe" to moga szybko o tym napisac na handlu i zweryfikowac ewentualne oszustwo. jak myslicie - taka zabawa ma szanse, zeby sie przyjac czy niekoniecznie?
pomysl powstal w odpowiedzi na kolejne absurdalne propozycje cen dropow na naszym serwerze (RB - zdarza sie i 1500 monet, CR - nawet 1100)
AKTUALIZACJA: pomysl zostal przetestowany dwukrotnie, nikt z przegranych nie mial pretensji, bo zasady byly jasne i klarowne - za pierwszym razem byly 3 ryby po 500 monet (pechowa byla ostatnia, ale zaproponowalem przegranemu poza konkursem dropa z CR w pozniejszym czasie tak by nie byl stratny jako pierwszy pechowiec. odmowil, bo jak powiedzial - wiedzial na co sie pisze). za drugim razem po, uwzglednieniu Waszych postow i rozmow na chacie, wystawilem 4 ryby po 400 monet - wygrywala 1 i 4 osoba (wrzucilem szybko screena zeby nie bylo watpliwosci) - rowniez przegrani nie mieli pretensji, bo kilka razy pisalem o zasadach zabawy.
oczwiscie najglosniej o naciaganiu/kombinatorstwie/probie wyludzen/abw/cbs/itp krzyczeli ci, ktorzy nie brali udzialu w zabawie
Zdaje sie, ze zaszlo pewne nieporozumienie, wiec wyjasniam tutaj, bo nie chce mi sie odpisywac na kolejne bzdurne komentarze: nie chce, zeby to byla oficjalna inicjatywa wprowadzona przez BB (bo niby jak by to mieli wprowadzic) chodzi o zabawe organizowana przez graczy dla graczy, nic wiecej.
DOBROWOLNA* ZABAWE, raczej dla osob z wysokimi lvlami i duza iloscia monet lub luznym podejsciem do gry, bo drobni ciulacze zdaje sie, ze nie potrafia tego zrozumiec...
*dobrowolny [za słownikiem jezyka polskiego PWN]:
- wynikajacy z wolnej woli
- dzialajacy bez przymusu