Zobacz wyniki ankiety: Rosyjski handel - tak czy nie?

Głosujących
82. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, to swietny pomysl

20 24.39%
  • Nie, to glupie

62 75.61%
Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Rosyjski handel

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Rosyjski handel

moi mili,
    naszla mnie fantazja zeby wprowadzic do naszej smutnej gry nieco rozrywki. pomysl jest taki, ze robie np. CR i wystawiam w kantorze 3x 1 rybke (po powiedzmy 550 monet). dwie pierwsze osoby, ktore ja kupia maja dropa za 550 monet, a ostatnia, ktora jest pechowa niestety dropa nie otrzymuje. robie screena i wrzucam na handel, zeby nie bylo podejrzen o oszustwo. 4 ryb tez nie wystawie, bo jesli dwie osoby kupia "pechowa rybe" to moga szybko o tym napisac na handlu i zweryfikowac ewentualne oszustwo. jak myslicie - taka zabawa ma szanse, zeby sie przyjac czy niekoniecznie?

pomysl powstal w odpowiedzi na kolejne absurdalne propozycje cen dropow na naszym serwerze (RB - zdarza sie i 1500 monet, CR - nawet 1100)

AKTUALIZACJA: pomysl zostal przetestowany dwukrotnie, nikt z przegranych nie mial pretensji, bo zasady byly jasne i klarowne - za pierwszym razem byly 3 ryby po 500 monet (pechowa byla ostatnia, ale zaproponowalem przegranemu poza konkursem dropa z CR w pozniejszym czasie tak by nie byl stratny jako pierwszy pechowiec. odmowil, bo jak powiedzial - wiedzial na co sie pisze). za drugim razem po, uwzglednieniu Waszych postow i rozmow na chacie, wystawilem 4 ryby po 400 monet - wygrywala 1 i 4 osoba (wrzucilem szybko screena zeby nie bylo watpliwosci) - rowniez przegrani nie mieli pretensji, bo kilka razy pisalem o zasadach zabawy.

oczwiscie najglosniej o naciaganiu/kombinatorstwie/probie wyludzen/abw/cbs/itp krzyczeli ci, ktorzy nie brali udzialu w zabawie

Zdaje sie, ze zaszlo pewne nieporozumienie, wiec wyjasniam tutaj, bo nie chce mi sie odpisywac na kolejne bzdurne komentarze: nie chce, zeby to byla oficjalna inicjatywa wprowadzona przez BB (bo niby jak by to mieli wprowadzic) chodzi o zabawe organizowana przez graczy dla graczy, nic wiecej.

DOBROWOLNA* ZABAWE, raczej dla osob z wysokimi lvlami i duza iloscia monet lub luznym podejsciem do gry, bo drobni ciulacze zdaje sie, ze nie potrafia tego zrozumiec...

*dobrowolny [za słownikiem jezyka polskiego PWN]:
    - wynikajacy z wolnej woli
    - dzialajacy bez przymusu
    Ostatnio edytowane przez GbrL ; 16.09.2013 o 13:50 Powód: aktualizacja

Początkujący Odkrywca Awatar browar69
    Serwer
    Złota Góra
    Pomysł bez sensu, za dużo roboty żeby za każdym razem robić i wysyłać screeny do każdego. Poza tym drop i tak już jest na tyle losowy, że czasami płacący za niego mają stratę. Z tych oto powodów nie widzę żadnego logicznego wytłumaczenia dla wprowadzania tego typu modyfikacji.

Edit:
    Poza tym sposobów oszustwa byłoby wiele więcej - na przykład podstawianie kogoś z gildii lub znajomych by kupili dwie pierwsze rybki, lub po prostu wystawianie jednej która za razem jest tą ostatnią.
    Minusów widzę wiele, plusa żadnego.
    Ostatnio edytowane przez browar69 ; 13.09.2013 o 22:48

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    mozna zrobic jeden i wyslac na handel - zajmie to ze trzy minuty (nawet z wycieciem nicka pechowca). ewentualnie mozna wystawac 4 rybki co obnizy cene dropa, ale zmniejszy szanse na wygrana do 50%

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powiem tak. Szukasz sposobu aby wyłudzać dropy. Jak chcesz to wyłudzaj suport i tak nic nie może Ci zrobić bo jak wystawiasz ofke to handel jest czystym handlem a to co piszesz na szepcie nie ma z transakcjami nic wspólnego. Jedyne co możesz stracić do dobre imię.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Powiem tak. Szukasz sposobu aby wyłudzać dropy. Jak chcesz to wyłudzaj suport i tak nic nie może Ci zrobić bo jak wystawiasz ofke to handel jest czystym handlem a to co piszesz na szepcie nie ma z transakcjami nic wspólnego. Jedyne co możesz stracić do dobre imię.
    wyludzac? gdzie tu widzisz wyludzanie - ja w ten sposob chcialbym sprzedawac dropy, bo jak napiszesz ze masz drop w dobrej cenie do sprzedania, to zglasza sie z 10 osob na szept. poza tym zasady sa proste - nie chcesz, nie kupuj/sprzedawaj w ten sposob. no nic - zobaczymy czy pomysl sie przyjmie na Zlotej Gorze.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    o nie wiem, nie kazdy na obowiązek czytać forum. A weź później tłumacz kazdemu ze dropa nie dostanie pomimo ze zapłacił. Pomysł do dupy.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    pomysl wrzucilem na forum, bo ciekaw jestem opinii innych graczy. wiadomo, ze zawsze bd informowal na kanale handlowym o zasadach zabawy. w sumie troche macie racje z tym mozliwosciami krecenia, ale ja sobie i tak sprobuje

Osadnik Awatar Zakapior3
    Serwer
    Nowy Świat
    Ten pomysł jest tak idiotyczny, że trudno nawet o poważną dyskusję
    Przede wszystkim: spróbuj odpowiedzieć sobie, czy będziesz chciał tylko sprzedawać, czy może także kupić?
    Dla mnie jest to oczywiste - sprzedawać!. Tym samym trybem myślenia (postępowania), pójdzie większość graczy - o ile nie wszyscy, więc komu będziesz sprzedawał te wyimaginowane droopy?
    Być może Bóg chciał abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi.
    Gabriel Garcia Márquez

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powiem bardzo oględnie: pomysł nie jest dobry. Nie widzę w nim najmniejszego sensu i proponuję zamknąć wątek zanim zgromadzisz długą listę przykrych komentarzy.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior3 Zobacz posta
    Ten pomysł jest tak idiotyczny, że trudno nawet o poważną dyskusję
    Przede wszystkim: spróbuj odpowiedzieć sobie, czy będziesz chciał tylko sprzedawać, czy może także kupić?
    Dla mnie jest to oczywiste - sprzedawać!. Tym samym trybem myślenia (postępowania), pójdzie większość graczy - o ile nie wszyscy, więc komu będziesz sprzedawał te wyimaginowane droopy?
    hm... moze mam inne podejscie do TSO, ale zdarza mi sie, ze sprzedaje dropa za symboliczna monete, albo rozdaje surowce za rybe (tak granit i monety takze np po 500)... nie jestem wiec typem chomika, ktory kazde WIRTUALNE dobro oglada dwa razy. gre traktuje jako dobra zabawe, poza tym nie walczymy (chyba?) o puchar Xaara, wiec te 400-500 monet chetnie bym wydal chocby dla tzw. jaj...

Cytat Zamieszczone przez Warszawa2012 Zobacz posta
    Powiem bardzo oględnie: pomysł nie jest dobry. Nie widzę w nim najmniejszego sensu i proponuję zamknąć wątek zanim zgromadzisz długą listę przykrych komentarzy.
    jesli mam byc szczery to spodziewalem sie sporej listy smutnych komentarzy, ale bynajmniej sie tym nie przejmuje - o to chodzilo, zeby gracze wyrazili swoje zdanie i za to bardzo Wam dziekuje. zmartwily mnie nieco komentarze mowiace, ze chce w ten sposob wyludzac dropy (niby jak?), no ale coz - widocznie niektorzy ocenia innych swoja miara - nie wnikam... poza tym przedstawilem swoj pomysl na kanale handlowym i kilka osob napisalo mi na szepcie, ze sa jak najbardziej zainteresowane... poza tym jak sie ma sryliard monet jak ja to 500 w te czy w te nie robi roznicy

wiecej dystansu - to tylko gra
    Ostatnio edytowane przez GbrL ; 14.09.2013 o 13:04

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów