Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś odwróceniem wartości zadań gildiowych?

Głosujących
85. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

38 44.71%
  • Nie

47 55.29%
Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Zmiana zapłaty za wykonanie zadania Gildii

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Moozle Zobacz posta
    obiboki znikną jak wprowadza monitoring wykonania zadan - mysle ze predzej to nastapi niz zmiana nagrody.
    Zgadzam się w 100% - jak tylko pojawi się wyczekiwany system monitorowania wykonywania zadań gildyjnych, problem "obiboków", "hien", "pijawek" czy jakkolwiek by nie nazwał tych co nie robią zadań tylko żerują na innych, zniknie. I będzie to rozwiązywane wewnątrz samych gildii - ci, którzy tylko zbierają monety gildii a nie robią zadań będą mogli zostać usunięci.
    Ja dla przykładu jestem w takiej sytuacji, że mam czas na grę dopiero późnym wieczorem, gdy nierzadko zadanie gildyjne jest już zrobione (albo co ciekawsze, zostaje ukończone przez innych gdy ja np. jestem w trakcie przygody wymaganej w zadaniu ). I nie uważam się za obiboka, bo często wspieram innych gildiowiczów a to zasobami, a to przygodami, co przecież też jest istotne z punktu wykonywania zadań.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Przydałby się jakiś system urlopu tak żeby wyłączał osobę z listy wykonywania zadań bez konieczności jej wywalania. Każdy może przecież mieć urlop czy wyjazd w delegacje a jak się zbierze takich osób kilka to zadanie może być niewykonalne.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @zwolk - jeśli wprowadzą taki system to od razu wyjdzie że nie wykonujesz zadań ja także mogę dopiero wieczorami wykonywać zadania i też często są już wykonane. Trzeba będzie się dogadać z zarządem Gildii, aby wziął to pod uwagę.

Dlatego uważam, że taki system powinien powstać, ale powinien być tylko dodatkiem, a nie podstawą do rozliczania członków.
    Zmieniając wartości zadań gildii (prywatne & cała gildia) nie trzeba będzie się tłumaczyć, że jakiegoś zadania się nie wykonało bo "cośtam", bo taka pijawka niewiele z tego będzie miała.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Rzeczywiście niektórzy żerują na innych. Z tą motywacją sie zgadzam, ale proponuję podział:
    52 monet za jednostkę
    20 za gildię

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ok, ale nie można wprowadzić za dużo monet gildii do gry, bo inaczej stracą wartość :P Wiadomo - my gracze chcielibyśmy jak najwięcej ale wtedy idea zbierania monet gildii których się ma mnóstwo straciła by sens

Wyliczając ilość monet gildii na grupie 10 osób obecnie wychodzi że zarabiają 4590 monet gildii miesięcznie.
    Jak odwrócimy zarobek (wg. tego co proponuję w pierwszym poście) to zarobią 19170 monet gildii.

Jeśli by jeszcze zwiększyć ilość zarabianych monet gildii to na bank admini na to nie pójdą I pewnie jak nastąpi odwrócenie zarobków to pewnie je zmniejszą, aby za dużej miesięcznej różnicy nie było

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jeśli wartości byłyby odwrócone, to część gildii zamiast wykonywać całe zadanie wykonywałaby tylko jednostkowe i co 24h zadanie byłoby kasowane. Obecnie niektóre gildie wykonują niektóre zadania przez 2 dni czyli np:
    obecnie: 15 zadań miesięcznie -> (9 + 63) * 15 = 1080
    po zmianie: 30 niepełnych zadań -> 63 * 30 = 1890
    Żeby obecnie tyle dostać gildia musiałaby zrobić 26 zadań. (tylko 4 zadania mogą trwać 2 dni)

Wnioski wyciągnijcie sami.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BlueXYZ Zobacz posta
    @zwolk - jeśli wprowadzą taki system to od razu wyjdzie że nie wykonujesz zadań ja także mogę dopiero wieczorami wykonywać zadania i też często są już wykonane. Trzeba będzie się dogadać z zarządem Gildii, aby wziął to pod uwagę.

Dlatego uważam, że taki system powinien powstać, ale powinien być tylko dodatkiem, a nie podstawą do rozliczania członków.
    Zmieniając wartości zadań gildii (prywatne & cała gildia) nie trzeba będzie się tłumaczyć, że jakiegoś zadania się nie wykonało bo "cośtam", bo taka pijawka niewiele z tego będzie miała.
    Oczywiście, że to ma być wyłącznie jako narzędzie kontroli, a nie narzędzie wymierzania jakichś kar. Poza tym co przeszkadza od czasu do czasu się wytłumaczyć? Jak jest normalny lider to zrozumie normalne wyjaśnienia. A jak jest hegemon, to wywali bez pytania.

Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    Po tej wypowiedzi MODa wniosek mam jeden - wszelkie pomysły z modyfikacją ilości monet możemy sobie w buty włożyć bo i tak tego nie zmienią
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 18.06.2013 o 11:10

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Po tej wypowiedzi MODa wniosek mam jeden - wszelkie pomysły z modyfikacją ilości monet możemy sobie w buty włożyć bo i tak tego nie zmienią
    Może po tym się odczepią z tą zamianą wartości monet (kilka/kilkanaście razy wałkowany temat), bo pomysł i poparcie tej zamiany wartości to tylko świadczy o braku cierpliwości i bezradności osób które nie umieją upilnować swojej gildii, albo lider ich gildii trzyma za dużo "pijawek" i zadania się ciągną.Tysiące osób jest takich, co nie wstaną o 4 rano (czas letni, 3 rano czas zimowy) tylko po to aby klepnąć 2 przygody i iść do pracy(ew. jedną z wymianą lota), tylko zrobią to dopiero po przyjściu z niej ew. w pracy, ale to szczegół. Dla czego więc te osoby mają być karane ??????????
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powiem tak. Jestem w gildii i codziennie wszyscy wykonują zadanie, chyba ze są wikingowie to zadanie w najgorszym wypadku ukończone jest do następnego dnia. I te osoby które zalogują się po południu i dostaną 9 monet bo gildia jest zgrana mija się z celem. jeżeli w twojej gildii zadanie zbyt wolno idzie to twój problem a nie wszystkich. Temat jest bzdurny i nie przejdzie.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    Jeśli wartości byłyby odwrócone, to część gildii zamiast wykonywać całe zadanie wykonywałaby tylko jednostkowe i co 24h zadanie byłoby kasowane. Obecnie niektóre gildie wykonują niektóre zadania przez 2 dni czyli np:
    obecnie: 15 zadań miesięcznie -> (9 + 63) * 15 = 1080
    po zmianie: 30 niepełnych zadań -> 63 * 30 = 1890
    Żeby obecnie tyle dostać gildia musiałaby zrobić 26 zadań. (tylko 4 zadania mogą trwać 2 dni)

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony
    Nie do końca rozumiem. Przecież wykonuje się tylko zadanie jednostkowe, jego ukończenie jest równoznaczne z dołożeniem się do zadania głównego więc jak ktoś zrobi jednostkowe automatycznie zrobił swoją część zadania głównego i o to właśnie chodzi.
    Poza tym zadań w miesiącu jest przecież 30 a nie 15, jeżeli w danym dniu zadanie nie zostało zaliczone to kolejne jest w kolejce wiec trzeba nadgonić ale straty nie ma.

Pomysł uważam za świetny bo wymagałby jedynie odwrócenia wartości nagród a nie wprowadzenie bardziej kompleksowej poprawki z podglądem kto zrobił itp.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów