Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś odwróceniem wartości zadań gildiowych?

Głosujących
85. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

38 44.71%
  • Nie

47 55.29%
Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Zmiana zapłaty za wykonanie zadania Gildii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Zmiana zapłaty za wykonanie zadania Gildii

Hej,

Mam pomysł odnośnie usprawnienia motywacji za wykonywanie zadań gildii.

Obecnie dostaje się:
    - 9 monet gildii za osobiste wykonanie zadania jednostkowego
    - 63 monety gildii jak cała Gildia wykona zadanie

Wydaję mi się, że przez taki podział jest bardzo mała motywacja wśród graczy i opłaty powinny zostać odwrócone, tj:
    - 63 monety za wykonanie zadania jednostkowego
    - 9 monet za wykonanie zadania przez cała Gildie.

Dzięki czemu - gracze będą mieć większą motywację do wykonania zadania, ponieważ więcej monet dostaną. Można posłużyć się przy tym znanymi przysłowiami "Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje" ewentualnie "Kto pierwszy ten lepszy".
    Poprzez taki system uniknie się także pewnych nadużyć które powstają w organizacjach gildii, a ciężko z nimi walczyć - uniknie się osób, które przystępują do gildii (i nie wykonują zadań), a i tak otrzymują dużo.

Jestem obecnie na ~36 lvl i myślę, że osoby >30 lvl nie mają większego problemu z wykonaniem zadania. Gorzej z osobami które nie mają dobrze rozbudowanej gospodarki. Zmiana systemu punktowania zadań gildii myślę, że wpłynie także i na tych słabszych graczy - bardziej przyłożą się do swojej gospodarki, aby być w stanie wykonywać intratne zadania.

OK. Tyle ode mnie. Jesteście za taką zmianą? Co o tym myślicie?

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    To po co gildia? Równie dobrze mogłyby być to wtedy zadania indywidualne. Właśnie o to chodzi, żeby zrobić zadanie wspólnie i za to dostać nagrodę.

Początkujący Odkrywca Awatar romsheff
    Serwer
    Czarci Gaj
    to już lepiej pół na pół

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    To po co gildia? Równie dobrze mogłyby być to wtedy zadania indywidualne. Właśnie o to chodzi, żeby zrobić zadanie wspólnie i za to dostać nagrodę.
    i to jest wlasnie opinia wiekszosci obibokow ... nie zrobic i tak dostac :P

fakt faktem , balans nagrody powinien byc inny

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Moozle Zobacz posta

Cytat Zamieszczone przez okogi Zobacz posta

zdaje mi sie czy nazwałeś mnie obibokiem? ;p
    obiboki znikną jak wprowadza monitoring wykonania zadan - mysle ze predzej to nastapi niz zmiana nagrody.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez okogi Zobacz posta

Tylko do zaliczenia zadania wystarczy 80% (nie pamiętam dokładnie) członków gildii, jak odwrócisz proporcje to wielu graczy, pomimo że są aktywnymi członkami Gildii nie zostaną nagrodzeni.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Chodzi o to że nie każdy zdąży zrobić zadanie gildyjne a już jest zakończone. I dlatego wszyscy dostają po 63 a nie po 9.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Bardzo dobry pomysł razem z ludźmi z mojej gildii o tym rozmawialiśmy i doszliśmy do tego samego zdania zamiana powinna nastąpić!!
    You Will Never Walk Alone!
    H3ll For Ever!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    to lepiej zostawić 63 dla wszystkich i dorzucić za indywidualne wykonanie np. do 40

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Boskicom Zobacz posta
    Tylko do zaliczenia zadania wystarczy 80% (nie pamiętam dokładnie) członków gildii, jak odwrócisz proporcje to wielu graczy, pomimo że są aktywnymi członkami Gildii nie zostaną nagrodzeni.
    Dostaną tyle na ile zasłużyli - parę monet gildii za to że inni wykonali tą robotę

Wyniki z ankiety na dzień dzisiejszy to:
    - Tak : 11 głosów
    - Nie : 14 głosów

Pomysł denominacji zadań Gildii ma na celu wyeliminowanie "obiboków", którzy czy są na wakacjach czy są dostępni to i tak nie wykonują zadania, a mają spore korzyści z tego.

Tak - Gidlia polega także na tym, aby sobie wzajemnie pomagać. Ale w czym przeszkadza denominacja? Przecież także można sobie pomagać wzajemnie w wykonaniu zadani I jeszcze bardziej być wdzięcznym i oddanym Gildii za to taką pomoc dzięki której ma się realne profity.

Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów