Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 89

Wątek: Problemy techniczne i zamykanie ust

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Draxopix Zobacz posta

I jak pisalem wczesniej ostry aczkolwiek nie wulgarny atak na mnie sie rozpoczął

Sam zacząłes chłopie od argumentów ad personam zamiast ad rem to po pierwsze. Esencją jest fatalne dzialanie gry, a nie tylko zawartość lub interpretacja zawartości pudełka. Merytorycznie nie za bardzo chcesz się odnieść do realnych problemów z grą, tylko wcinasz sie ciagle między wódkę a zakąskę.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

A gdzie wy macie na pudełku napisane, że nie ma tam gry?

A gdzie wy macie na pudełku napisane, że nie ma tam gry? Wręcz przeciwnie jest napis „Gra przez przeglądarkę bez pobierania” co oznacza dokładnie: że gra jest w pudełku, na nośniku (PC DVD-ROM) i nie trzeba jej pobierać. A gra się w nią przez przeglądarkę. Takie jest znaczenie tego zdania. Są gry wykorzystujące mechanizm przeglądarek, a jednocześnie instalują się w systemie. Jest to pakiet startowy z „przedmiotami w grze za ponad 125 zeta”. Nie ma napisu BETA. Nie ma regulaminu ani nawet odniesienia się do niego na pudełku.
    Ostatnio edytowane przez szpilek ; 15.10.2012 o 12:18

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez exoo Zobacz posta
    Naturalną i logiczną konsekwencją takiego zapisu jest założenie, że gra znajduje się w środku. Jeśli wczytasz się we własne pytanie to powinieneś odnaleźć tę zależność.
    Naturalna i logiczna konsekwencja zapisu "przez przegladarke" jest to, ze gra nie znajduje sie w srodku.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Naturalna i logiczna konsekwencja zapisu "przez przegladarke" jest to, ze gra nie znajduje sie w srodku.
    To jest brak logiki. Są gry wykorzystujące mechanizm przeglądarek, a jednocześnie instalują się w systemie. Wyprzedając twoje kolejne pytanie udzielę odpowiedzi: poszukaj sobie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    @Sparkz: Jeśli zamiast "przez przeglądarkę" zacytujesz prawidłowo opakowanie ("gra przez przeglądarkę bez pobierania") to naprawdę ujrzysz światło.

Nie tnij, nie wyrywaj z kontekstu - rzuć okiem na boxa ze sklepu i odpowiedz sobie na pytanie czy kupując (uwaga, cytat) PAKIET STARTOWY GRY PRZEZ PRZEGLĄDARKĘ BEZ POBIERANIA (w dodatku opisany jako PC-DVD ROM) byłbyś naprawdę tak inteligentny i podejrzliwy, że domyśliłbyś się, że nie kupujesz żadnej gry (a słowo "gra", "bez pobierania" i "PC DVD-ROM" to błędy drukarskie).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Dzieje się nieciekawie.
    Czy byliście ostrzegani przez BB, że rozpoczęcie przygody może skutkować utrata konta ?
    Ja takiego ostrzeżenia nie widziałem.
    Poczytajcie sobie co jest na forum-problemy techniczne-"obszar serwera uszkodzony" - czy komuś support naprawił ten problem?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Zasadniczo wszyscy maja rację, jednak temat ucieka od meritum, czyli podstawowych problemów w grze. Jeśli oferuje się produkt, umożliwia się zakup czegokolwiek za pieniądze w ramach produktu (i to niezależnie czy alfa, beta, gama czy omega) i po bardzo krótkim czasie produkt przestaje spełniać podstawowe, pierwotnie udostępnione funkcjonalności i to bez możliwości zastąpienia tych funkcjonalności czymkolwiek innym, to logicznym jest, że stanowi to wprowadzenie w błąd użytkowników.

Przez analogię, dostajemy za darmo samochód do którego możemy dokupić sobie specjalny układ który będzie sam prowadził ten samochód za cenę samochodu. Samochód po tygodniu przestaje działać tak jak działał na początku, ale rewelacyjny układ samosterowania dedykowany tylko i wyłącznie temu samochodowi działa nadal rewelacyjnie.

- Czy jestem z tego wszystkiego zadowolony? Nie.
    - Czy ktokolwiek ma prawo odmawiać mi wyrażania swojego niezadowolenia? Nie.
    - Czy mam prawo rościć pretensje do twórców samochodu i układu sterowania? Tak.
    - Czy mam prawo oczekiwać, że wszystko będzie działało tak jak to było pierwotnie przedstawione? Tak.
    - Czy mam prawo oczekiwać podania realnego terminu usunięcia wszystkich usterek ? Tak.
    Ostatnio edytowane przez de_vile ; 15.10.2012 o 12:37

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez szpilek Zobacz posta
    A gdzie wy macie na pudełku napisane, że nie ma tam gry? Wręcz przeciwnie jest napis „Gra przez przeglądarkę bez pobierania” co oznacza dokładnie: że gra jest w pudełku, na nośniku (PC DVD-ROM) i nie trzeba jej pobierać.
    Ale przecież jest zupełnie bez znaczenia czy gra tam jest czy nie, jeśli kupiłem zestaw startowy, jeśli kupiłem klejnoty sms'em i z powodu zabanowania czy wad gry nie mam możliwości ich wykorzystania, bądź je straciłem jak w wypadku kont na które nie da się zalogować - to mam podstawy do reklamacji bo produkt nie jest pełnowartościowy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    de_vile ... problem został sprowadzony do rangi napisu na pudełku.... czyli rozmydlony....celowo?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie wiem czy rozmydlony celowo czy nie. Tak na prawdę nie obchodzi mnie to w ogóle.

Jedyne czego oczekuje to :

1. Prawa do bycia niezadowolonym.
    2. Prawa do mówienia o tym, że jestem niezadowolony bez wyciągania tego poza obszar dostępny jedynie zalogowanym użytkownikom.
    3. Prawa do roszczenia pretensji wobec twórców gry bez wyciągania tego poza obszar dostępny jedynie zalogowanym użytkownikom.
    4. Tego by system ponownie zaczął działać zgodnie z jego założeniami. Nie oczekuje żadnych nowych extrasów i funkcjonalności. Niech zacznie poprawnie działać to co jest.
    5. Poznania realnego terminu kiedy tak się stanie.
    Ostatnio edytowane przez de_vile ; 15.10.2012 o 13:00

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów