Odpowiedz w tym wątku
Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Pamiętnik Dewelopera: Festyn Gildii - Dyskusja

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Stanowczo ktoś kto to tworzył, nie liczył. Absurdalne ilości surowców jakie trzeba wydać i event urodzinowy to przy tum pikuś i przy pierwszym evencie to jakoś da radę, ale przy trzecim, piątym evencie, to jednak większość pójdzie po najmniejszej linii oporu, czyli będzie jak choćby z koloniami, zabawa może dla kilku osób.
    Ale powiedzmy, że mam kaprys, chcę wygrać i zaliczyć osiągnięcia. No to w sekcji osiągnięć z okazji festynu napisane by wrzucić: 25, 75, 150 mocniejszych wiwatów, ale już na pasku postępu odpowiednio 50, 100, 200. Czyli znowu ktoś coś bezmyślnie kopiował. Poza tym ilości są absurdalne. 2x 100 mocniejszych wiwatów? Czyli po 20 dziennie trzeba zdobyć, nie wiem co ile wpadają z toreb i przygód, ale gram aktywnie i nie wiedzę najmniejszej szansy żeby tyle zebrać. BB myśli, że wydam monety gildii zdobywane ponad 10 lat na jeden event?
    Ale to nie koniec, przyjmijmy, że wygrywam, zdobywam wieżę przechwałek, wydaję 7k waluty eventowej na up do poziomu 2 i co dalej? Trzeci poziom łatwizna, zrobić wszystkie przygody kooperacyjne, ale już na 4 poziomie zastosować po 1000 wiwatów i mocniejszych wiwatów. Czy komuś się zera omsknęły? Tysiąc wiwatów? To może za rok, po piątym evencie się uda... a może nie. Wbić 4 lvl graniczy z cudem, to już łatwiej jest 5 zaliczyć, czyli przekazać 75k żetonów (zaliczyłam, a jeszcze prawie 3 dni zostały). A to wszystko po to by wieża ładnie wyglądało, no bo nie po to by jej używać. Na najwyższym lvlu koszt aktywacji 11000 Monet Gildii raz na 30 dni po to by przez 4h Strefa: wejście -50% / wyjście +200% / rekrutacja +200. Nikt za taką cenę używał tego nie będzie, to już lepiej sprzedać te mg na wadze, będzie większy zysk.

No mam nadzieję (płonną), że ktoś to jednak przemyśli i naniesie poprawki.
    A ja policzyłem: 2000 wiwatowań w ciągu 2 tygodni to jest 35,71 razy na dobę wrzucone wiwatowanie (po 4 szt). Co znaczy, że przez 2 tyg musisz być na grze non stop i co 40 min wrzucać wiwatowanie u siebie z marginesem błędu na dobę rzędu 10 min bo się inaczej nie wyrobisz. Teoretycznie da się to zrobić w 1 evencie ale to jedynie zadanie dla jakiegoś bota... Jakiś chory umysł to wymyślił, bo bardzo wątpię, żeby udało im się to tak zorganizować, żeby te osiągnięcia w kolejnych eventach się kumulowały.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez gregorypeck Zobacz posta
    Jakiś chory umysł to wymyślił
    Nikt tego nie wymyslil tylko dostali przykaz, zeby poswiecic na event godzine wolnego czasu pomiedzy innymi zadaniami i wklepac do gry dowolne losowe cyferki.

Nie tak dawno byla zdaje sie hala koncertowa z buffem ktory kosztowal 500 manuskryptow a Wy sie łudzicie ze ktos tam nad tym co wrzuca do gry w ogole mysli przez wiecej niz 5 sek.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Flaga pokazuje aktualna ranga twojej gildii - złoto, a nagroda jest srebro. To chyba coś nie tak?

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Szczęściarz - u mnie też złoto i nagroda za brąz, czyli w zasadzie za 5 0000 tego czegoś nic sensownego nie kupię, czyli odkrywcy.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez gregorypeck Zobacz posta
    A ja policzyłem: 2000 wiwatowań w ciągu 2 tygodni to jest 35,71 razy na dobę wrzucone wiwatowanie (po 4 szt). Co znaczy, że przez 2 tyg musisz być na grze non stop i co 40 min wrzucać wiwatowanie u siebie z marginesem błędu na dobę rzędu 10 min bo się inaczej nie wyrobisz. Teoretycznie da się to zrobić w 1 evencie ale to jedynie zadanie dla jakiegoś bota... Jakiś chory umysł to wymyślił, bo bardzo wątpię, żeby udało im się to tak zorganizować, żeby te osiągnięcia w kolejnych eventach się kumulowały.
    Możesz anulować i rzucać na nowo, tak robiłam, ale udało mi się zaliczyć 400 wiwatów i 200 mocniejszych wiwatów, bo po prostu nie zdobędzie się tylu premii.
    Kolejny absurd, gildia w której jestem wygrała, więc mam zaliczoną opcję odblokowania 7 lvlu, ale już 6 nie, czyli teraz musimy odpuścić i nie wygrać żeby osiągnąć rangę złoto.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cały ten festyn gildii to do bani, przez 7 dni świeci Ci Ranga Złoto, a po zakończeniu dostajesz Srebro.
    Pomijam to, że różnica w nagrodzie pomiędzy srebrem, a brązem jest zabójcza
    Zresztą jak udasz się do sklepiku to możesz zwariować wydając zgromadzone wyróżnienia/walutę.
    No cóż, pogratulować pomysłu, już się nie dziwie dlaczego akcje Ubisoftu tak pikuję, tylko kierunek nie ten )
    Ostatnio edytowane przez szarotek ; 09.12.2024 o 22:19

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Godziny mijają, a ja nadal nie mogę odebrać nagrody

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Event skutecznie wyczyścił magazyny z dużych ilości zasobów a w zamian dostaliśmy oferte na wielkie nic do zakupu. Dobra nie ma przymusu brać udziału itd. ale skoro już ktoś wymyślił taki typ eventu to warto było by go zbilansować. A nie że dostaje się kilka zasobów eventowych i weź się na coś zdecyduj bo finalnie da się kupić max 2 rzeczy za walute na 1 event (chyba że ktoś jest fanatykiem *******ek i ozdob)
    A teraz miną kolejne eventy nim zrobi się zadanie wrzucić sobie te wiwaty w tak dużej ilości, a potem może jeszcze walka o odpowiednie miejsce w kolejnych edycjach by uzbierać na pełny up wiezy która finalnie będzie fajną ozdoba i nic więcej. Koszt odpalenia premii to jakiś kosmos i tylko dla nielicznych milionerów na serwerach
    Tak że po raz kolejny już na starcie program okazał się klapa

Początkujący Osadnik Awatar robin707
    Serwer
    Czarci Gaj
    sztandar festynu gildi kolo avatara i odbierz nagrody klikasz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    niby tak, ale przycisk nieaktywny Relog nie pomaga, zmiana przeglądarki też

Odpowiedz w tym wątku
Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów