Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Pamiętnik Dewelopera: Festyn Gildii - Dyskusja

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    osiągniecia to najmniejszy problem, nie ma koniecznosci ich zaliczenia
    Co innego produkcja zetonow - na poczatku fajnie mielic i leci. Chwila ale tego trzeba na wagony liczyć ile tego pójdzie, o przeliczniku niektorych zasobów to szkoda komentować. Wiec to lepiej czysci magazyny niz event wrzesniowy
    A finalne nagrody hm - z samego turnieju słabizna, a w sklepie może i wybór jest ale dostępnośc zasobu eventowego za ktory można coś kupić mega ograniczona

Początkujący Osadnik Awatar HTSZ
    Serwer
    Złota Góra
    Wiecie jaki jest szczyt przedsiębiorczości? Za ostatnie pieniądze kupić portfel.
    Tak mniej więcej jest z festynem. Pozbądź się zasobów magazynowych a dostaniesz.... magazyn )))
    Oczywiście po chwili liczenia wychodzi na to, że przelicznik jest żenująco niski (co jakiś czas pojawia się nowy zestaw do przerabiania). Nawet w urodzinowym wydarzeniu, kiedy ustawisz przerabianie moździerzy na balony, to zejdzie ich przez 21 dni maksymalnie 20 tysięcy. Tutaj 20k to kropla w morzu, to leci w milionach a daje śmieszny zysk. Lepiej robić przygody niż marnować droższe zasoby do przerobienia na żetony. Tylko trzeba mieć sporo czasu na ich robienie a myślę, że większość to niedzielni gracze, którzy grają w wolnych chwilach.

Ciekawy jestem jak wyglądają rywalizacje na innych serwerach? Wyrównane szanse? Na złotej górze mamy jedną dominującą gildię, która wyprzedza na dzień dzisiejszy drugą o ponad 2 miliony żetonów! Mają zgromadzone prawie 3,5 miliona a jeszcze ponad 4 dni do końca. Ich 3,5kk to mniej więcej tyle samo co mają uzbierane trzy kolejne miejsca razem wzięte Gratuluję aktywności, chociaż szkoda, że ich wysiłek pójdzie częściowo na marne, bo czy wyprzedzą innych o te dwa miliony, 5 milionów czy zaledwie 10 tysięcy, to nagroda za pierwsze miejsce będzie taka sama. Trochę inaczej niż w przypadku innych wydarzeń, gdzie im więcej czasu poświęcisz, tym potem masz więcej do wydania w sklepiku.

Z przepalaniem zasobów magazynowych i przygodowych to trochę koń trojański ze strony twórców gry.
    Jeżeli pojawi się więcej rzeczy niedziałających na kliencie, to zapewne liczba aktywnych graczy też zmaleje, bo prace nad wersją webową idą zbyt mozolnie. Granie przez wuwuwu to udręka na starszym sprzęcie.
    Blogger expert - wsparcie techniczne eksperta Rozwiązuję problemy związane ze stronami internetowymi, blogami, domenami itp. Edytuję, aktualizuję, ale tworzę również od podstaw całe strony, blogi oraz szablony i gadżety na życzenie -> moje portfolio.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    kolejny pomysl bb na pustoszenie magazynow ... jak kazdy zauwazyl przelicznik idiotyczny... no ale mozna samymi p rzygodami leciec i po sprawie

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w osiągnięciach przy tym evencie nie ma daty, a tylko liczba że to pierwsze wydarzenie, czyli myślę że ten event będzie powtarzalny, nie wiem... 2, 3, 4 razy w roku.
    Jak ktoś gra od początku, a przypomnę że u mnie leci 13 rok, to może mieć w gwieździe miliard czy kilkaset milionów węgla, chleba, czy wody, ale moździerzy, arkebuzów, czy oleju to już o wiele, wiele mniej. Czyli rok, w tym kilka takich eventów i gracze którzy zbierali surowce od początku gry w większości pozbędą się najlepszych surowców. Wtedy event po prosto padnie, albo co najmniej straci na aktrakcyjności. Ot będziemy przerabiali najgorsze lub średnie surowce i tyle.
    Rozumiem też że gracze mają miliony surowców w gwieździe które zbierali przez lata, ale nie rozumiem tych przeliczników związanych z ich przetwarzaniem związanych z eventem. Osoby które wymyśliły te przeliczniki, zapewne nie mają ani jednej godziny spędzonej w grze.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Czyli rok, w tym kilka takich eventów i gracze którzy zbierali surowce od początku gry w większości pozbędą się najlepszych surowców.
    Imho kazdy posiadajacy chociaz pol funkcjonujacego mozgu zastanowi sie czy jest sens pozbywac sie kilku lat wyprodukowanych surowcow zeby moze wygrac jakas wieze magazynowa albo innego gniota o zerowym zastosowaniu praktycznym, szczegolnie kiedy goscie z BB moga zaraz wyskoczyc z czyms nowym co znowu bedzie kosztowalo pare milionow a przez zupelny przypadek (bo raczej nie ze wzgledu na przemyslany design) moze byc przydatne.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    ...
    Ostatnio edytowane przez Androm3da ; 05.12.2024 o 19:44

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Stanowczo ktoś kto to tworzył, nie liczył. Absurdalne ilości surowców jakie trzeba wydać i event urodzinowy to przy tum pikuś i przy pierwszym evencie to jakoś da radę, ale przy trzecim, piątym evencie, to jednak większość pójdzie po najmniejszej linii oporu, czyli będzie jak choćby z koloniami, zabawa może dla kilku osób.
    Ale powiedzmy, że mam kaprys, chcę wygrać i zaliczyć osiągnięcia. No to w sekcji osiągnięć z okazji festynu napisane by wrzucić: 25, 75, 150 mocniejszych wiwatów, ale już na pasku postępu odpowiednio 50, 100, 200. Czyli znowu ktoś coś bezmyślnie kopiował. Poza tym ilości są absurdalne. 2x 100 mocniejszych wiwatów? Czyli po 20 dziennie trzeba zdobyć, nie wiem co ile wpadają z toreb i przygód, ale gram aktywnie i nie wiedzę najmniejszej szansy żeby tyle zebrać. BB myśli, że wydam monety gildii zdobywane ponad 10 lat na jeden event?
    Ale to nie koniec, przyjmijmy, że wygrywam, zdobywam wieżę przechwałek, wydaję 7k waluty eventowej na up do poziomu 2 i co dalej? Trzeci poziom łatwizna, zrobić wszystkie przygody kooperacyjne, ale już na 4 poziomie zastosować po 1000 wiwatów i mocniejszych wiwatów. Czy komuś się zera omsknęły? Tysiąc wiwatów? To może za rok, po piątym evencie się uda... a może nie. Wbić 4 lvl graniczy z cudem, to już łatwiej jest 5 zaliczyć, czyli przekazać 75k żetonów (zaliczyłam, a jeszcze prawie 3 dni zostały). A to wszystko po to by wieża ładnie wyglądało, no bo nie po to by jej używać. Na najwyższym lvlu koszt aktywacji 11000 Monet Gildii raz na 30 dni po to by przez 4h Strefa: wejście -50% / wyjście +200% / rekrutacja +200. Nikt za taką cenę używał tego nie będzie, to już lepiej sprzedać te mg na wadze, będzie większy zysk.

No mam nadzieję (płonną), że ktoś to jednak przemyśli i naniesie poprawki.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Czy można gdzieś sprawdzić jakie miejsce zajmuję gildia ? Czy tylko ten suwak i ufać że na koniec dobrze podliczą i przez noc nie poleci na dół .

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Stanowczo ktoś kto to tworzył, nie liczył. Absurdalne ilości surowców jakie trzeba wydać i event urodzinowy to przy tum pikuś i przy pierwszym evencie to jakoś da radę, ale przy trzecim, piątym evencie, to jednak większość pójdzie po najmniejszej linii oporu, czyli będzie jak choćby z koloniami, zabawa może dla kilku osób.
    Ale powiedzmy, że mam kaprys, chcę wygrać i zaliczyć osiągnięcia. No to w sekcji osiągnięć z okazji festynu napisane by wrzucić: 25, 75, 150 mocniejszych wiwatów, ale już na pasku postępu odpowiednio 50, 100, 200. Czyli znowu ktoś coś bezmyślnie kopiował. Poza tym ilości są absurdalne. 2x 100 mocniejszych wiwatów? Czyli po 20 dziennie trzeba zdobyć, nie wiem co ile wpadają z toreb i przygód, ale gram aktywnie i nie wiedzę najmniejszej szansy żeby tyle zebrać. BB myśli, że wydam monety gildii zdobywane ponad 10 lat na jeden event?
    Ale to nie koniec, przyjmijmy, że wygrywam, zdobywam wieżę przechwałek, wydaję 7k waluty eventowej na up do poziomu 2 i co dalej? Trzeci poziom łatwizna, zrobić wszystkie przygody kooperacyjne, ale już na 4 poziomie zastosować po 1000 wiwatów i mocniejszych wiwatów. Czy komuś się zera omsknęły? Tysiąc wiwatów? To może za rok, po piątym evencie się uda... a może nie. Wbić 4 lvl graniczy z cudem, to już łatwiej jest 5 zaliczyć, czyli przekazać 75k żetonów (zaliczyłam, a jeszcze prawie 3 dni zostały). A to wszystko po to by wieża ładnie wyglądało, no bo nie po to by jej używać. Na najwyższym lvlu koszt aktywacji 11000 Monet Gildii raz na 30 dni po to by przez 4h Strefa: wejście -50% / wyjście +200% / rekrutacja +200. Nikt za taką cenę używał tego nie będzie, to już lepiej sprzedać te mg na wadze, będzie większy zysk.

No mam nadzieję (płonną), że ktoś to jednak przemyśli i naniesie poprawki.
    w 100 % się zgadzam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Festyn zdecydowanie jest zbyt długi. Trzy dni w zupełności wystarczyłyby tak dla celów rozrywki. Przelicznik surowca na żetony jest masakryczny, a osiągnięcia są nierealne do zrealizowania. Natomiast ceny u Kupca (wszystko po 600 mg) to kogoś naprawdę powaliło

Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów