Zamieszczone przez
Piwonia
Stanowczo ktoś kto to tworzył, nie liczył. Absurdalne ilości surowców jakie trzeba wydać i event urodzinowy to przy tum pikuś i przy pierwszym evencie to jakoś da radę, ale przy trzecim, piątym evencie, to jednak większość pójdzie po najmniejszej linii oporu, czyli będzie jak choćby z koloniami, zabawa może dla kilku osób.
Ale powiedzmy, że mam kaprys, chcę wygrać i zaliczyć osiągnięcia. No to w sekcji osiągnięć z okazji festynu napisane by wrzucić: 25, 75, 150 mocniejszych wiwatów, ale już na pasku postępu odpowiednio 50, 100, 200. Czyli znowu ktoś coś bezmyślnie kopiował. Poza tym ilości są absurdalne. 2x 100 mocniejszych wiwatów? Czyli po 20 dziennie trzeba zdobyć, nie wiem co ile wpadają z toreb i przygód, ale gram aktywnie i nie wiedzę najmniejszej szansy żeby tyle zebrać. BB myśli, że wydam monety gildii zdobywane ponad 10 lat na jeden event?
Ale to nie koniec, przyjmijmy, że wygrywam, zdobywam wieżę przechwałek, wydaję 7k waluty eventowej na up do poziomu 2 i co dalej? Trzeci poziom łatwizna, zrobić wszystkie przygody kooperacyjne, ale już na 4 poziomie zastosować po 1000 wiwatów i mocniejszych wiwatów. Czy komuś się zera omsknęły? Tysiąc wiwatów? To może za rok, po piątym evencie się uda... a może nie. Wbić 4 lvl graniczy z cudem, to już łatwiej jest 5 zaliczyć, czyli przekazać 75k żetonów (zaliczyłam, a jeszcze prawie 3 dni zostały). A to wszystko po to by wieża ładnie wyglądało, no bo nie po to by jej używać. Na najwyższym lvlu koszt aktywacji 11000 Monet Gildii raz na 30 dni po to by przez 4h Strefa: wejście -50% / wyjście +200% / rekrutacja +200. Nikt za taką cenę używał tego nie będzie, to już lepiej sprzedać te mg na wadze, będzie większy zysk.
No mam nadzieję (płonną), że ktoś to jednak przemyśli i naniesie poprawki.