Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem rankingu gildii?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, to mobilizuje do aktwności.

35 79.55%
  • Nie, to byłoby zbyt wymagające.

4 9.09%
  • Nie jestem w gildii i nie obchodzi mnie to

5 11.36%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Ranking Gildii, rywalizacja pomiędzy gildiami

Początkujący Osadnik Awatar Orzeszkuwloski
    Serwer
    Nowy Świat
    Lipek - zgadzam się z Tobą, że gra w tym aspekcie nie oferuje tak wiele jakby mogła. Jednak nie to było celem tego wątku. Są bardzo ciekawe dyskusje na temat zmian fundamentalnych jak np. gildyjna wyspa. W tym wątku chciałem poruszyć temat samego rankingu z powodów, które wymieniłem w pierwszym poście. Temat wydaje się łatwy do zaimplikowania w grę. Osobną kwestią jest czy BB lub UBI tu zagląda. Podejrzewam, że to miejsce jest tylko po to, żebyśmy sobie pogadali.

Co do zadań gildyjnych się z Tobą zgadzam, jednak z całą pewnością przy tych zadaniach, które są - zgrany zespół zrobi wszystko szybko, a niezgrany będzie się ociągał czyli jest praca zespołowa.

Lipek
    Gdybym był w gildii to zagłosowałbym na TAK dla Twojego pomysłu. Jednak nie jestem i wybrałem 3cią opcję. Jak rzekłem wcześniej, system rankigu gildii jak proponujesz ma sens.
    Obawiam się jednak, że samo BB nie bardzo nas słucha i wprowadza kompletnie niepotrzebne pierdoły jak te rude drzewa (a co gorsza, poświęca czas na tworzenie ich), co wiąże się z tym iż dobre pomysły (jak chociażby Twój) nawet nie goszczą na biurku u projektantów gry.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    hehe odczep się od tych rud drzew, to że tych ich nie chcesz to nie znaczy, że inni też ich nie chcą! Mi tam to wisi czy je wprowadzą czy nie.

A co do gildii i zadań to zadania są bezsensowne, bo ciągle trzeba czekać na jakiegoś marudera aż raczy zrobić je w końcu. Same zadania nie wiele mają wspólne z gildią, na byle jak są zrobione i tyle! Wydaj, przejdź, wyprodukuj, a gdzie tu idea gildii jest i współpracy brak- tylko osobisty cel, a nie wspólny. Jedynie zmuszanie x osób by wykonały zadanie by zdobyć mogły inne osoby monety za całe zadanie kolejny bezsens.

Najlepiej było wprowadzić zadanie nawiązujące współpracę całej gildii oraz odwrócić ilość monet gildii za wykonanie zadania oraz wprowadzić na targowisko rzeczy, które chcą gracze, a nie jakieś pierdółki, które wypiera BB sobie i myśli, że to jest interesujące dla nas. Tak może 1 szt przedmiotu jak magazyn ulepszony czy 2szt. manufki cieszą, lecz na 5min jedynie, a potem zaś targowisko bezsensowne jest bo nic nie ma sensownego do kupna. Tak właśnie to działa- zadania bezsensowne, ilość monet za zadanie śmieszna, no i targowisko na "5min" kolejna wtopa

Co do ankiety to powinna być jeszcze jedna opcja: wisi mi to, nic to nie zmieni, ranking nie potrzebny przy obecnym stanie rzeczy
    Ostatnio edytowane przez Gizmo09 ; 10.09.2014 o 21:54

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Gizmo09 Ty masz te najlepsze fanty kupić za niebieskie, które nabędziesz za realne pieniążki. BB ma głęboko Ciebie i całą reszte, my mamy napełniać ich kiesę. Nie sztuką jest rzucić za monety gildii 10 ulepszonych magazynów i jeść suchy chleb. Chodzi o to żeby udawać ze sie coś robi nowego jak rude drzewa a w rzeczywistości czekać az posypie sie realna kasa

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja mówie po raz kolejny :
    Stop wszelkiego rodzaju rankingom, a poza tym, aby był jakikolwiek ranking powstał, musiała by być przywrócona lista członków gildii, no jakieś zasady do oceny muszą być, a bb opiera sie temu jak tylko moze.
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Mi bardziej chodziło o sensowne premie za MG niż o budynki, który powinny zostać ino za niebieskie
    ps. rude drzewko nawet mi się podoba może se jedno dla ozdoby fundnę jak będzie w cenie nie wysokiej za taki badziew

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez anael6669 Zobacz posta
    Ja mówie po raz kolejny :
    Stop wszelkiego rodzaju rankingom,(...)
    Zdecydowanie się nie zgodzę.
    Wszyscy narzekają na brak celu w grze po osiągnięciu 50 poziomu.
    Rankingi dają (przynajmniej części graczy) ten cel - awans a przynajmniej utrzymanie pozycji.
    Jestem zdecydowanie za systemem rankingów gdzie ranking gildii byłby jednym z elementów.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    RedJul taki ,..., albo jakikolwiek ranking, o którym piszesz, musiał by być skonstruowany tak, by nie wchodziły w grę niebieskie, a propozycje jakie do tej pory widziałem polegają na tym kto więcej wydał, kto ma więcej czego na wyspie (za klej). Jeśli ranking miałby powstać to z sensem, nie na odwal się jak system osiągnięć.
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    System osiągnięć jest to substytut rankingu i to nieudany.
    Określenie co miałoby być w tym (tych) rankingach to zupełnie inna bajka, ale sam fakt ich potrzeby uważam za bezdyskusyjny.
    Jedynym argumentem przeciw dla ogromnej mniejszości jest "bo mi niepotrzebny".
    Ale większość chce i warto żeby bb tej większości wysłuchała.

Początkujący Osadnik Awatar Orzeszkuwloski
    Serwer
    Nowy Świat
    Myślę, że przy rankingu gildii klejki nie miałyby znaczenia bo to jednak ranking zepsołowy.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów