Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: System Osiągnięć - wykryte błędy

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Myślę, że właściwe pytanie powinno brzmieć: ile miało złoże, jak stawiana była niewyczerpalna kopalnia miedzi?
    Może w tym tkwi problem z tymi niewyczerpalnymi kopalniami.
    Jak ktoś to wcześniej zauważył

Osadnik Awatar Minael
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Źródło problemu jest opisane tutaj:
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...wone-g%C3%B3ry

Jeśli chodzi o poprawę będów jeszcze nic nie wiadomo, możliwe, że wejdzie wraz z nową aktualizacją (event, gwiezdne monety za zadania lub np. wraz z nowym targowiskiem gildii). Na razie np. z czerownymi górami można zrobić 2 rzeczy:
    - czekać aż poprawią
    - zburzyć niewyczerpalne, które mają (miały złoża w chwili znalezienia) poniżej 800, znaleźć nowe, powyżej 800 i odbudować je 0)
    Skrzydła do góry!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    W "Zaginionej czaszce" w ostatnim podpunkcie z treści wynika iż mamy nie używać konnych a z dokładnego opisu iż mamy nie używać żołnierzy. Jeżeli zabierzesz konnych to zadanie zaliczy a jeśli żołnierzy to nie. W sumie to taki "pozytywny" bug bo konni bardzo się przydają w pierwszym i ostatnim ataku a żołnierzy i tak nikt nie będzie tracił na takiej przygodzie. Radzę się pospieszyć z wykonaniem zadania bo naprawią i straty (bez użycia konnych) będą o wiele większe.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mam problem z zadaniem "Tyle złota ile ważą". Od kilku tygodni puszczam grubasów na poszukiwania skarbów, był event piłkarski to przynosili piłki - ok, rozumiem.
    Ale po evencie dalej nie przynoszą mi monet. Na jakich poszukiwaniach jest największa szansa na monety? Bo w tym tempie to przez rok nie zrobię tego zadania (potrzeba 1000 monet).

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Senlandia Zobacz posta
    Mam problem z zadaniem "Tyle złota ile ważą". Od kilku tygodni puszczam grubasów na poszukiwania skarbów, był event piłkarski to przynosili piłki - ok, rozumiem.
    Ale po evencie dalej nie przynoszą mi monet. Na jakich poszukiwaniach jest największa szansa na monety? Bo w tym tempie to przez rok nie zrobię tego zadania (potrzeba 1000 monet).
    krótkie lub średnie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Idho Zobacz posta
    nie jest to błąd. Na początku na testowym było w treści zadania 6/6, aczkolwiek było to dyskryminujące ze względu na posiadaczy niewyczerpalnych kopalń miedzi, dlatego kod został zmieniony i wygląda tak:

1) dla osoby które nie posiada niewyczerpalnej kopalni miedzi trzeba zrobić 6/6.
    2) dla osoby które posiada jedną niewyczerpalną kopalnie miedzi trzeba zrobić 5/5.
    3) dla osoby które posiada dwie niewyczerpalne kopalnie miedzi trzeba zrobić 4/4.
    4) dla osoby które posiada trzy niewyczerpalne kopalnie miedzi trzeba zrobić 3/3.

Jakby nie patrzeć problem leży po stronie niezbyt jasnej treści zadania. Nie ma w tym zadaniu żadnego błędu.
    Od razu powiem że nie chce mi się czytać 6 stron czy ten problem został poprawnie opisany. Zadanie zalicza tylko wtedy jak kopalnie są w jedne strefie. Jak zaliczałem to osiągnięcie miałem 2 niewyczerpalne i każdą w innej strefie. Próbowałem wszystkich kombinacji (dosypki/geolog) i nic nie pomagało (miałem 5/6 - pasek cały zielony), zaliczyło dopiero jak usunąłem niewyczerpalną kopalnie i miałem 3 dóże złoża w jednej strefie

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Boskicom Zobacz posta
    Od razu powiem że nie chce mi się czytać 6 stron czy ten problem został poprawnie opisany. Zadanie zalicza tylko wtedy jak kopalnie są w jedne strefie. Jak zaliczałem to osiągnięcie miałem 2 niewyczerpalne i każdą w innej strefie. Próbowałem wszystkich kombinacji (dosypki/geolog) i nic nie pomagało (miałem 5/6 - pasek cały zielony), zaliczyło dopiero jak usunąłem niewyczerpalną kopalnie i miałem 3 dóże złoża w jednej strefie
    Ja też miałem w innych strefach i zaliczyłem zadanie bez burzenia niewyczerpalnych kopalń. Ogólnie z tego co zaobserwowałem BB zmieniło na pewno dwa razy kod tego zadania, więc proszę zwracać uwagę na datę posta.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Ja też miałem w innych strefach i zaliczyłem zadanie bez burzenia niewyczerpalnych kopalń. Ogólnie z tego co zaobserwowałem BB zmieniło na pewno dwa razy kod tego zadania, więc proszę zwracać uwagę na datę posta.
    Miałem sporą przerwę w grze, zacząłem grać w drugim tygodniu eventu (przerwę rozpocząłem jak przygody korporacyjne weszły) Osiągnięcie zaliczyłem 2 tygodnie temu, teraz zęby zaliczyć to osiągnięcie trzeba mieć złoża w jednej strefie.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Boskicom Zobacz posta
    Miałem sporą przerwę w grze, zacząłem grać w drugim tygodniu eventu (przerwę rozpocząłem jak przygody korporacyjne weszły) Osiągnięcie zaliczyłem 2 tygodnie temu, teraz zęby zaliczyć to osiągnięcie trzeba mieć złoża w jednej strefie.
    Niestety zmiany w systemie osiągnięć nie pojawiają się zawsze w changelogu i jest to raczej wyjaśnianie przez graczy na podstawie obserwacji. Dodatkowe tym ciężej śledzić zmiany jeżeli zadanie zostało wykonane, a przykładowo na testowym masz na stałe 5 niewyczerpalnych kopalń.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Niestety zmiany w systemie osiągnięć nie pojawiają się zawsze w changelogu i jest to raczej wyjaśnianie przez graczy na podstawie obserwacji. Dodatkowe tym ciężej śledzić zmiany jeżeli zadanie zostało wykonane, a przykładowo na testowym masz na stałe 5 niewyczerpalnych kopalń.
    Tak za bardzo nie rozumiem o co ci chodzi. Nie wierzysz mi na słowo? twój problem

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów