Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: System Osiągnięć - wykryte błędy

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Idho,

Cytat Zamieszczone przez Idho Zobacz posta
    nie jest to błąd. Na początku na testowym było w treści zadania 6/6, aczkolwiek było to dyskryminujące ze względu na posiadaczy niewyczerpalnych kopalń miedzi, dlatego kod został zmieniony i wygląda tak:

1) dla osoby które nie posiada niewyczerpalnej kopalni miedzi trzeba zrobić 6/6.
    2) dla osoby które posiada jedną niewyczerpalną kopalnie miedzi trzeba zrobić 5/5.
    3) dla osoby które posiada dwie niewyczerpalne kopalnie miedzi trzeba zrobić 4/4.
    4) dla osoby które posiada trzy niewyczerpalne kopalnie miedzi trzeba zrobić 3/3.

Jakby nie patrzeć problem leży po stronie niezbyt jasnej treści zadania. Nie ma w tym zadaniu żadnego błędu.
    w osiągnięciu Czerwone góry błąd jednak jest,
    mam jedną niewyczerpalną i nie zalicza zadania, pomimo posiadania 5 złóż > 800 jednostek,

Osiągnięć Dar budowy oraz Wielka budowa też mi nie zalicza, pewnie przez premke uruchomioną przed zaimplementowaniem osiągnięć, a do aktywacji kolejnej jeszcze troche czasu

Czy ktoś dostał zwrot inwestycji 60 klejnotów za zakup tymczasowego slotu żeby zaliczyć zadanie?
    Ostatnio edytowane przez Tatulo ; 21.05.2014 o 20:37

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Tatulo Zobacz posta
    Idho,

w osiągnięciu Czerwone góry błąd jednak jest,
    mam jedną niewyczerpalną i nie zalicza zadania, pomimo posiadania 5 złóż > 800 jednostek,

Osiągnięć Dar budowy oraz Wielka budowa też mi nie zalicza, pewnie przez premke uruchomioną przed zaimplementowaniem osiągnięć, a do aktywacji kolejnej jeszcze troche czasu

Czy ktoś dostał zwrot inwestycji 60 klejnotów za zakup tymczasowego slotu żeby zaliczyć zadanie?
    Powiedz mi wybudowałeś niewyczerpalną kopalnie miedzi w ostatnich 4 tygodniach?? Rozpiska na pewno działa u osób co posiadają 2 oraz 3 niewyczerpalne kopalnie miedzi (sprawdzone na 200%), analogicznie powinna działać też i dla jednej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powiedz mi wybudowałeś niewyczerpalną kopalnie miedzi w ostatnich 4 tygodniach?? Rozpiska na pewno działa u osób co posiadają 2 oraz 3 niewyczerpalne kopalnie miedzi (sprawdzone na 200%), analogicznie powinna działać też i dla jednej.

Nie mam żadnej niewyczerpalnej, a pokazuje mi do zaliczenia 3/3. Nie zaliczało nawet jak miałem 4/3. Nie zaliczyło nawet jak użyłem uzupełniaczy. Czym według Ciebie różni się błąd w oprogramowaniu, od błędu w opisie/instrukcji czy jakkolwiek inaczej tego nie nazwiesz?

Błąd jest błędem i nim pozostanie bez względu na to czy jest w opisie czy w oprogramowaniu...

Nawiasem mówiąc, cały ten system osiągnięć to kolejna farsa i kolejna nieudolna próba podawania brzytwy tonącemu okrętowi. Tam gdzie mogłyby być rzeczowe statystyki konta (handel, przygody, etc.), to jednak w settlersach postawili na osiągnięcia w stylu wybuduj ławkę będziesz mega....A szkoda mogli zrobić coś funkcjonalnego, a zrobili kolejne martwe zadania w stylu wybuduj drogę, która i tak nic Ci nie daje. Spoko. Pełen szacun.

Nawiasem mówiąc, napisz swoje spostrzeżenia do supportu, bo oni tam chyba w ogóle nie ogarniają tego co się dzieje, poniżej odpowiedź na moje zgłoszenie:

[Treść niedozwolona]
    pozdrowienia dla supportu
    Ostatnio edytowane przez MOD_Zakrecony ; 24.05.2014 o 22:14 Powód: uzupelnienie

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sloonik Zobacz posta

Nie mam żadnej niewyczerpalnej, a pokazuje mi do zaliczenia 3/3. Nie zaliczało nawet jak miałem 4/3. Nie zaliczyło nawet jak użyłem uzupełniaczy. Czym według Ciebie różni się błąd w oprogramowaniu, od błędu w opisie/instrukcji czy jakkolwiek inaczej tego nie nazwiesz?

(...)
    Masz rację, błąd jest błędem.
    Ale gdybyś przeczytał cały wątek a nie wlazł od razu na ostatnią stronę z pretensjami to byś wiedział jak zaliczyć to zadanie.
    Przez grzeczność nie powiem, że na forum wyjaśnione jest to kilkakrotnie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    witam mam pytanie , w zadaniu znajomość terenu na 55 złóż odkrywa mi tylko 54

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    musisz wyszkolic geologa aby mógł znaleźć dodatkowe złoże marmuru lub żelaza

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród

I co ja ci mam poradzić że nie czytasz tematu od początku do końca, tylko wolisz przeczytać dwa ostatnie posty i się wygłupić??

Błąd jest błędem i nim pozostanie bez względu na to czy jest w opisie czy w oprogramowaniu...
    Ok, przecież ci nie zabronię napisania oddzielnego tematu z podziałem takim jaki sam sobie wymyślisz, w tym temacie w pierwszym poście nie będę poruszał błędnych tłumaczeń lub niejasnych opisów, ale z chęcią wyjaśnię innym graczom niejasności związane z systemem osiągnięć.

Nawiasem mówiąc, cały ten system osiągnięć to kolejna farsa i kolejna nieudolna próba podawania brzytwy tonącemu okrętowi. ....
    Jak może okręt się chwytać brzytwy??:P poprawnie powinno być: tonący brzytwy się chwyta ... i chodzi o tonącego człowieka, a nie o jakiś okręt :P Wyjaśnić ci co to oznacza??:>

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Idho,
    kopalnie postawiłem dużo wczesniej, temat śledziłem od początku zanim wtrąciłem swoje trzy grosze
    analogia analogią ale przy jednej niewyczerpalnej nie zadziałało, przynajmniej u mnie

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Idho,
    kopalnie postawiłem dużo wczesniej, temat śledziłem od początku zanim wtrąciłem swoje trzy grosze
    analogia analogią ale przy jednej niewyczerpalnej nie zadziałało, przynajmniej u mnie
    I jak support do tego się ustosunkował??

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Idho,
    Mam jedną niewyczerpaną kopalnie miedzi i bez problemu zaliczyło mi osiągnięcie "czerwone góry". Dodam, że kopalnia zostala postawiona na długo przed wprowadzeniem systemu osiągnięć.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów