Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Bug w koszarach

Sciernisko
    Cytat Zamieszczone przez adrkan_ Zobacz posta
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne

Współczuję Wam, ale po to macie support, oni są od naprawiania i zadośćuczynienia.

[ironia]Na pewno mają czas, aby w ciemno ratować Ciebie i Twoje problemy [\ironia].
    Są procedury, których każdy powinien się trzymać, inaczej byłby jeszcze większy rozgardiasz.
    Jakie procedury?! To nazywasz procedurą. Błędy powinny być zgłaszane na forum, aby wszyscy o nich wiedzieli a support powinien je gromadzić i informować o czasie rozwiązania. Jakoś w innych grach to funkcjonuje, ale nie tutaj. Tylko wymyśla się osobny kanał, bo wiedzą, że jak ktoś napisze na forum, to potem już na support nie napisze, a oni mają spokój.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Obcy10 Zobacz posta
    Witam

Koszary nie produkują mi jednostek
    podobnie jak z kopalniami cykl produkcji dochodzi mi do trochę ponad połowy, wyskakuje komunikat że jednostki zostały wyprodukowane lecz nie przybywają nowe jednostki do magazynu...

Kliknałem produkcje jednostek za klejnoty, to samo - nic do magazynu nie dodało choć napisało mi że jednostki zostały wyprodukowane...

Wykasowałem kolejkę z koszar i wstawiłem nową - jednostki wyprodukowało, ale to się zapewne powtórzy (produkcja "pustych" jednostek) tak jak powtarza się z kopalniami...

Na koszarach mam wrzucony buff x3
    Mam odpaloną przygodę Sprytnego krawca

Co ze straconymi surowcami?
    Z bufami x3? które tanie nie są...

Już mi nawet się nie chce sprawdzać i monitorować magazynu prowiantu, bo jeżeli i tam co druga paczka koszy leci w kosmos to mało przyjemnie...
    Dopadło i mnie
    Wczoraj rzuciłem buff x3 i zostałem zaproszony do Bohaterskiego Małego Krawca
    Nie miałem prawie rekrutów więc nawaliłem kolejkę produkcji i z pierwszej paczki 1R posłałem na przygodę.
    Gienek doszedł pusty
    Wróciłem na wyspę a tam 0R i kolejka produkcji jak zaraz po wrzuceniu
    Potem poczekałem aż się 50 zrobi, wsadziłem na gienka i posłałem na przygodę, znowu doszedł pusty a te naprodukowane 50R znikło i kolejka produkcji wydłużyła się do pierwotnie ustawionej
    Później jeszcze kilka razy próbowałem, relogów, 6 różnych przeglądarek bla bla bla i przez 12h produkcji nic się nie wyprodukowało.
    Przygoda się skończyła, buff się skończył, wykasowałem całą kolejkę produkcji (ponad 6,5k to troche trwa!!!) i ustawiłem nową. Wyprodukowało się na zaciągu x2 156R które nie znikły ale następne już znikają i kolejna premia przepadnie.
    A najgorzej mnie wkurza że mam premium i defakto nie korzystam z niego bo nie robię przygód bo nie mam wojska bo mi się nie produkuje.
    Zgłosiłem sprawę do supportu i czekam w nadzieji że jutrzejsza konserwa załatwi sprawę ale pytam się kto mi zwróci pieniądze za brak możliwości korzystania z tego za co zapłaciłem ?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Sciernisko Zobacz posta
    Jakie procedury?! To nazywasz procedurą. Błędy powinny być zgłaszane na forum, aby wszyscy o nich wiedzieli a support powinien je gromadzić i informować o czasie rozwiązania. Jakoś w innych grach to funkcjonuje, ale nie tutaj. Tylko wymyśla się osobny kanał, bo wiedzą, że jak ktoś napisze na forum, to potem już na support nie napisze, a oni mają spokój.
    Tak dla przypomnienia - pozwolę sobie zacytować informację z nagłówka tego działu:
    Ważne: większość problemów technicznych najlepiej zgłaszać bezpośrednio do naszego Supportu.
    BEZPOŚREDNIO, czyli poprzez formularz ze strony głównej (link w cytacie), albo mailem na account.support@thesettlersonline.pl

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mnie dziś wojsko w kosmos leci. Kombinacja sprytnego krawca i nadgodzin szkoleniowych... Na premium oczywiście. Przestało działać po wylogowaniu się, więc może trzeba siedzieć 24/7 i nie relogować, żeby niespodzianek takich nie było?? o.O

Początkujący Osadnik Awatar SmakoszDMK
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wydaje mi sie ze ten bug jest spowodowany premia 3x mianowicie chodzi o Sierżanta Skunksa tylko i wyłącznie na tym bufie koszary mi zbzikowały, przy normalnym zaciągu oraz na Nadgodzinach szkoleniowych działa normalnie!!!!!!!

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Z obserwacji - chodzi o rekrutow + nadgodziny/skunksa + wylogowanie podczas produkcji na jakis czas. Z innym wojskiem zero problemu, wylacznie przy rekrutach bugowalo (na skunksach juz 3x ). Tak samo zero problemu, gdy jest sie zalogowanym. Problem pojawia sie po wylaczeniu gry na dluzej podczas produkcji rekrutow. Usuniecie reszty rekrutow z kolejki i ponowne wylogowanie na 20 min (dla pewnosci log out na stronie glownej) u mnie pomagalo.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Mam to samo i właśnie na Skunksie

jacek82
    Znowu mnie dopadło
    Podobnie jak poprzednio punkt wspólny układanki to Krawiec i buff x3.
    Od 2h produkuje się w kółko 1 ochotnik.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jako że ponownie mam ten problem od czwartkowej konserwacji poświęciłem swój czas na testy i oto do czego doszedłem:
    1. Problem występuje tylko i wyłącznie jeżeli w kolejce produkcji są Rekruci (poszedłem tropem TheMe) (wystarczy 1 żeby "zepsuć" całą produkcję), bez rekrutów kolejka produkcji nie ulega zapętleniu;
    2. Problem występuje po rzuceniu każdej premii x2 (zdziwiłem się jak na zwykłym zaciągu też się zje..psuło) x3 x4 (tak, tak zmarnowałem 3 Myersy), bez premii produkcja jest ok
    3. Zapętlanie się produkcji na premii pojawia się w momencie:
    a) wylogowania
    b) wejścia na przygodę/do znajomego
    i trwa do momentu wykasowania całej kolejki produkcji, całkowitego wylogowania i odczekania aż ukończy się produkcja ostatniej paczki wojska która była w czasie produkcji;
    Niektórzy na forum sugerowani korelację z produkcją u introligatora i w domu władyki ale ja u siebie nie zauważyłem wpływu na błąd w koszarach, testowałem bez produkcji, w czasie produkcji i po zakończeniu produkcji gdy przedmiot "wisi" do odebrania.
    Jak wiadomo wiele przygód przechodzi się dając na straty przeważnie Rekrutów jako najtańszy i najszybszy w produkcji typ jednostek a powyższy błąd strasznie utrudnia ich produkcję przez co marnuje się czas oraz konto premium i jednocześnie odbiera przyjemność z gry przez niemożność stosowania wypracowanych taktyk ataku.
    Pozostaje mieć tylko nadzieję że coś z tym szybko zrobią

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez YouRQ Zobacz posta
    Jako że ponownie mam ten problem od czwartkowej konserwacji poświęciłem swój czas na testy i oto do czego doszedłem:
    1. Problem występuje tylko i wyłącznie jeżeli w kolejce produkcji są Rekruci (poszedłem tropem TheMe) (wystarczy 1 żeby "zepsuć" całą produkcję), bez rekrutów kolejka produkcji nie ulega zapętleniu;
    2. Problem występuje po rzuceniu każdej premii x2 (zdziwiłem się jak na zwykłym zaciągu też się zje..psuło) x3 x4 (tak, tak zmarnowałem 3 Myersy), bez premii produkcja jest ok
    3. Zapętlanie się produkcji na premii pojawia się w momencie:
    a) wylogowania
    b) wejścia na przygodę/do znajomego
    i trwa do momentu wykasowania całej kolejki produkcji, całkowitego wylogowania i odczekania aż ukończy się produkcja ostatniej paczki wojska która była w czasie produkcji;
    Niektórzy na forum sugerowani korelację z produkcją u introligatora i w domu władyki ale ja u siebie nie zauważyłem wpływu na błąd w koszarach, testowałem bez produkcji, w czasie produkcji i po zakończeniu produkcji gdy przedmiot "wisi" do odebrania.
    Jak wiadomo wiele przygód przechodzi się dając na straty przeważnie Rekrutów jako najtańszy i najszybszy w produkcji typ jednostek a powyższy błąd strasznie utrudnia ich produkcję przez co marnuje się czas oraz konto premium i jednocześnie odbiera przyjemność z gry przez niemożność stosowania wypracowanych taktyk ataku.
    Pozostaje mieć tylko nadzieję że coś z tym szybko zrobią
    graty wreszcie ktos zamiast narzekać podszedł madrze i merytorycznie do sprawy
    zapisze..
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów