To niech napisze. Pogadamy, napijemy sie i problem rozwiązemy 0Daleko do siebie nie mamy 0:P
To niech napisze. Pogadamy, napijemy sie i problem rozwiązemy 0Daleko do siebie nie mamy 0:P
Skrzydła do góry!
Zazdrośni są, że tyle zarobiłem na evencie![]()
Ciekawe kto?
Bo na pewno nie ja.
I myślę, że Minael może ci jasno wyjaśnić dlaczego.
Z postu Minaela widzę, że Hajduk robisz większe zamieszanie niż cała ta sytuacja jest warta.
Więc sam sobie szkodzisz.
Okazuje się, że równy z Ciebie gość, ale .... bardzo się zniżasz na swoich "żartach".
Więc nie dziw się, że ludzie reagują właśnie tak jak ja.
A wielu tak własnie reaguje, wystarczy poczytać forum i czat w grze.
To, że wielu podziela moje zdanie, a nie Twoje to chyba znak, że złą obrałeś strategię.
Życzę powodzenia w grze.
OK zmieniamy temat. Mam propozycję!
NIC na tym nie stracimy, a myślę, że warto spróbować!
Chodzi o to, abyśmy nie zrzucali balonów z gwiazdy i nie przekazywali ich. Natomiast produkcja nadal niech idzie jak teraz. To jedyna róznica.
Sprawdzimy, czy są zliczane balony wyprodukowane, czy przekazane. Im więcej osób tak zrobi, tym większa będzie dokładność.
Zalety:
- Nie tracimy balonów, nie przerywamy produkcji
- Nie tracimy czasu, bo balony można potem zrzucić do Magazynu i wysłać je kilka razy, wiec to to samo jakbyśmy je na bieżąco wysyłali.
- Nawet jak spadniemy w statystykach, to potem o tyle samo raz dwa wrócimy na naszą pozycję po aktualizacji.
Proszę Was, aby tak z 2-3 dni robić - produkować jak teraz, ale nie zrzucać do magazynu i nie przekazywać. Wszystko wyjdzie!
Zero strat i oszczędnosć czasu przy wrzucaniu!
----- EDYCJA
Nie chciałem tego tu pisac, ale widzę niektórzy nie rozumieją sensu tego pomysłu. Boicie się tego pomysłu, jakby od tej gry zależało Wasze życie 0
Mamy 2 tygodnie do końca, około. 100% osiągniemy na bank. Niestety po 100% ludzie zaczną balony kisiśc w gwiezdzie i magazynie - ze względu na pomysł przemiału balonów - testowy: 25 balonów = 1 moneta. 100% mozemy osiągnać w tydzień i to zrobimy. Na 150% nie liczę, bo wiem, że nie będzie chętnych na tyle, by sie zmobilizować.
Pomysł ma takie zalety (opisze je łopatą):
- oszczędzamy wysiłek, zrzucania balonów z gwiazdy do władyki, produkcja leci na full jak dotychczas. Nie tracimy czasu na tą pierdołę,
- jak się okaże, że było źle, to wrzucamy balony i odnotowujemy wielki skok i wracamy na swoje miejsce,
- jesli okaże się, że ZLICZA wyprodukowane w ten sposób balony, BEZ PRZEKAZANIA ich, to mamy podkładkę na wymianę za monety. BALONY ZALICZONE, a mamy nadal w gwieździe! Nawet jeśli znikną z gwiazdy jak plotki chodzą, po evencie, to NIC NIE STRACILISMY, bo wyniki były zaliczone, a balony mamy GRATIS!
Czy nie warto spróbować? Nikogo to nie zniechęci jak zobaczy utracone procenty! Tak samo mogę powiedzieć, że swiat się zawali, bo deszcz pada.
Ostatnio edytowane przez Minael ; 07.07.2013 o 12:29
Skrzydła do góry!
Pomysł nie jest najlepszy:
prawdopodobnie opierasz się na błędnej informacji, że do bieżącego rankingu wliczane sa balony z gwiazdy. Tak nie jest, bo: ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem: informacja o tym, że balony wliczane sa z gwiazdy dotyczyła wyłącznie momentu, w którym w połowie I etapu zmieniono kryteria osiągnięcia 100%, kiedy okazało się, że żaden serwer w ciągu 4 dni nie ma szansy osiagnąć celu I etapu, a jedynie najwyżej 10% tego celu. Wtedy to sparwdzono faktyczne możliwości wliczając balony ...teraz wliczane są już tylko te przekazane ...ach Ci Polacy kombinatorzy ...niski wskaźnik wykonalności zadania zawsze obniza morale i taki będzie efekt rozpowszechnienia stosowania twojego pomysłu
roolox, jaką masz pewność że tylko przesłane balony liczą się do wyniku serwera? Nawet nie wiadomo ile kto wysłał jeżeli sam nie zlicza. Powinno być tak, że wysyłasz 10k balonów i dostajesz informację że wzrosło o 0,0001%. A tak to nie wiesz, czy czasem widząc jak idzie nam rywalizacja (głównie niemieckim serwerom) nie podniesiono progu.
żadnej... a jaką masz pewność, że zbierane przez tydzień balony nagle okażą się niezwykle cenne i część graczy wyjdzie z założenia, że nie warto ich przekazywać? ...bo opłaca się je zostawić na monety? ...takie krótkowzroczne kombinowanie sprawiało, że zawsze byliśmy pod zaborami i dalej nie potrafimy wyciągać wniosków ..BB udowodnił, że potrafi zmieniać reguły w trakcie gry, więc po prostu na bieżąco róbmy swoje
P.S. współczuje wam tego gracza Hajduka... Pierwsze dwie strony tego tematu i jego głupiomądre uwagi zdemotywowały mnie początkowo całkowicie i do czytania i do eventu, ale po 30 min dokończyłem temat i dalej dmucham pełną parą:}
Hahaha-jak czytam Hajduka to płakać czy śmiać się już nawet nie wiem! to co robisz to zdzierstwo! U nas w Dolinie zające gracze oddają za darmo!!! największe gildie pracują pełną parą i gracze oddają dziennie po minimum 100k balonów,każdy zalewa wyspę studniami-ci co mają niższe lvl MP to po prostu produkują bufy i rzucają tym co mają MP na 5 lvl a wodę oddają za free,natomiast ci z MP na 5 lvl zajmują się tylko balonami a surki na bufy wysyłają tym co mają niższe lvl MP.
Hajduk beczysz i skowyczysz tym samym próbując zniechęcić a na dokładkę próbujesz zachwiać stosunki pomiędzy naszymi serwami-ciekawe w imię czego? za mało zarabiasz? hieny były są i będą wszędzie bez wyjątku niestety.Dolina się nie ugnie i będzie nadal pracować na oba serwery do ostatniego dnia eventu.
3 serw nie poddawać siędamy radę wspólnie!
a dla Hajduk-a kilka screenów:
Spoiler
Spoiler
Spoiler
niech te screeny będą pozytywnym bodźcem dla was Słoneczny Grodzie że Dolina stara się iść pełną parąwspólnie damy radę trzeba tylko chcieć i umieć się bawić
pozdrawiam wszystkich