Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: Uwaga na reset konta !!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Ale tu nie jest mowa o rollback'ach, bo to by każdy zaakceptował bez mrugnięcia okiem. Chodzi o całkowity reset konta, z jakimiś gratisami na dzień dobry. Ciekawe czy byś tak OMG'ował gdyby Tobie support przysłał propozycję powrotu do 1 lvl
    Biorę to absolutnie pod uwagę i dlatego:

1. Nie gram hardcorowo w gry free to play - bo wszystko może się zdarzyć, łącznie z restartem konta a ponieważ to jest free to play to jakiekolwiek rekompensacje zależą od "widzi mi się" adminów czyli praktycznie niema na co liczyć.

2. Zakupy robię zawsze w sklepach, w których dostaję dowód zakupu i gwarancję. Dlatego nie wspieram finansowo projektów online, w których twórca czy właściciel zastrzega sobie w regulaminie, że nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności w przypadkach opisanych powyżej

Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    I nie ściemniaj ze znasz prawo bo gdybyś znał to byś wiedział że BB nie jest panem nad panami. Gdyż nad nimi jest nawet prokuratura. A jak prokuratura powie że konta mają należeć do graczy to konta będą należeć do graczy.
    A jak Krzysztof Kononowicz powie, że: "to co ja powiedziałem to ja wszystko uczynię, bo jestem człowiekiem wierzącym i praktykującym i wiem na jakiej zasadzie to zrobić, jak uczynić, jak usprawnić drogi, jak wszystko, jak zlikwidować papierosy, jak wszystko zlikwidować." to ci nawet prokuratura nie pomoże bo ją też zlikwiduje - wszystko zlikwiduje

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Lord_kredek Zobacz posta
    Biorę to absolutnie pod uwagę i dlatego:

1. Nie gram hardcorowo w gry free to play - bo wszystko może się zdarzyć, łącznie z restartem konta a ponieważ to jest free to play to jakiekolwiek rekompensacje zależą od "widzi mi się" adminów czyli praktycznie niema na co liczyć.
    Dokładnie, ludzie by chcieli darmową grę i niedługo jeszcze żeby płacili za granie Jakby mi padło konto to bym albo podziękował za grę albo się odbudowywał ale bez płaczu i pieczenia zwieraczy Ale to jest gra dla dzieci więc normalne są taki reakcje.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Mahoo, cenię Twoje ironiczne poczucie humoru i luźne podejście, jakie masz do gry. Ale teraz przeginasz. Mam wrażenie że cynizm stał się dla Ciebie wartością samą w sobie, a wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich sprawia że sam czujesz się fajny.

Nie wiem, jak od strony praktycznej wygląda dochodzenie swoich konsumenckich praw w takich sprawach - czy to w Polsce, czy za granicą. Nie wiem czy można wygrać taką sprawę w sądzie, czy nie. Nie znam się na tym.

Ale wiem jedno – opisywane wyżej sytuacje, kiedy gracz traci konto nad którym pracował rok, i dostaje taką śmieszną rekompensatę, NIE SĄ w porządku.

Może i w obecnej chwili istnieje furtka prawna, pozwalająca BB uciekać od odpowiedzialności przez sprytne sformułowania zawarte w regulaminie. Ale to jest karygodne i powinno budzić solidarny sprzeciw innych graczy. A nie wyśmianie poszkodowanych graczy, jak to robisz Ty i niektórzy. Zupełnie tego nie rozumiem.

Jeśli naprawdę nie ma jeszcze wystarczająco wyraźnych (międzynarodowych? unijnych?) regulacji prawnych w kwestiach związanych z grami online, to jest to TYLKO kwestia czasu, jakiego wymaga dostosowanie prawa do rozwijających się w błyskawicznym tempie technologii. Żyjemy w czasach, kiedy konsument jest chroniony prawami, niezależnie od tego, co kupuje; lodówkę czy wypasioną postać w wirtualnej grze. Zasłanianie się przez BB regulaminem owszem może działać, ale tylko do czasu. Tak samo jak tylko do czasu działało: „po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się”, „towar w promocji nie podlega gwarancji” itp., itd.

Tyle chciałam Ci napisać, drogi szyderco – że Twoje poglądy, sugerujące że ktoś, kto chce walczyć o swoje prawa do zakupionego dobra wirtualnego, jest śmieszny i niedojrzały, TO jest właśnie rozumowanie dziecinne i bardzo zaściankowe.

Ludzie, walczmy o swoje i wspierajmy się. Każdego to może spotkać, a wtedy zmieni się perspektywa widzenia!
    Wooem i inni poszkodowani, trzymamy kciuki!, ale jeśli Wam się jednak nie uda, dajcie znać - zrobimy zrzutkę surowców i szybko odbudujecie wyspy
    Ostatnio edytowane przez Katrin3 ; 17.06.2013 o 13:12 Powód: literówki
    Jestem dysorto-fobem i nie zamierzam się leczyć.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Katrin3, po pierwsze jak ktoś nie ma luźnego podejścia do gry to tylko świadczy o dziecinności tej osoby bo to jest tylko gra, do tego mało złożona, w fazie beta i z wszystkimi funkcjami dostępnymi za darmo. Ja w grę nie inwestuję pieniędzy i gram sobie dla zabawy, jak coś się kiedyś stanie to odpuszczam i jeszcze podziękuje zespołowi BB za X miesięcy zabawy za darmo.

Po drugie nie bez celu użyłem słowa praca w cudzysłowiu bo to nie jest praca, jak ktoś pisze o roku pracy w grze to również jest dla mnie infantylne.

Po trzecie są różne prawa i statusy, inaczej prawo stanowi jak dokonujesz zakupu przez internet inaczej jak w sklepie stacjonarnym tak samo w typowo płatnych grach są różne zasady i inne przysługują Ci prawa w zależności od umowy jaka podpisujesz godząc się na grę oraz przepisów odgórnych wynikającej np z ustawy. I tak koleżanko Katrin3, konsument jest chroniony prawami ale te prawa są różne w zależności co kupujemy czy w jakich i na jakich warunkach.
    Co to znaczy zasłanianiem się regulaminem? Przecież jest umieszczony na stronie głównej i na forum i klikałaś że się zgadzasz nawet do niego nie zaglądając, to jest już w porządku? Ja też nie czytałem, ale nie będę z siebie durnia robił strasząc prawami z którymi nawet nie chciało mi się zapoznać. Tak to też jest dziecinada, żeby nie używać mocniejszych słów bo są tu dzieci

Oczywiście należy walczyć, pisać do supportu pomagać znajomym ale straszenie sądem czy prawami jak się ich kompletnie nie zna, tak dokładnie Znowu dziecinada
    Ostatnio edytowane przez Mahoo ; 17.06.2013 o 13:39

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie chodzi tu chyba o dziecinadę, bo już samo granie w TSO w wieku, nazwijmy to "dojrzałym" może świadczyć o niedojrzałości (ale nic nikomu do tego, ile kto ma lat i dlaczego gra). Chodzi natomiast o brak szacunku w wypowiedziach i o ten często niezauważany fakt, że gdybym "ja" nie płacił, "Ty" nie grałbyś w tę grę. Innymi słowy, jeśli ktoś mówi "jak ktoś płaci to jest głupi", to tak jakby sobie piłować gałąź na której się siedzi. I to dla mnie właśnie trąci piaskownicą.
    Natomiast już nie wdając się w spory o prawie i przepisach (pytałem prawnika, mam swoje zdanie, ale już nic nie mówię bo są tu mądrzejsi), jestem zdania, że zwyczajnie w dobrym tonie byłoby oddać komuś wszystko co utracił z winy firmy, tym bardziej, że (jeśli) jest to technicznie wykonalne, a nie zależy tylko od dobrej/złej woli tego po drugiej stronie. Nie ma problemu na testowym żeby dać graczowi 800k XP i dowolnej ilości surowców w wiadomości, więc brak takiej opcji w przypadku utraty konta uważam właśnie za przejaw złej woli.

Pewnie gdybym ja dziś stracił konto i miał dostać wszystkie klejnoty (a jest tego naprawdę dużo) a do tego wszystkich zasobów po 4k czy po 10k, to może bym nie poszedł na ścieżkę wojenną z BB (bo to czas i nerwy niezależnie od wyniku), ale na pewno nie zacząłbym gry od początku=zakręciłbym jeden z kraników. Nie z powodu zasobów, tylko czasu jaki poświęciłem na (dla) tę grę (firmy).
    Dlatego mówię, szanujmy się wzajemnie i będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez Larxand ; 17.06.2013 o 14:22 Powód: zniknięte słowo

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    Larxand napisał..
    "Nie chodzi tu chyba o dziecinadę, bo już samo granie w TSO w wieku, nazwijmy to "dojrzałym" może świadczyć o niedojrzałości (ale nic nikomu do tego, ile kto ma lat i dlaczego gra)."
    Sie zgadzam z wytłumaczeniem Twym, temu Panu co i jak ale pojąć nie mogę dlaczegóż granie w cokolwiek, czy czytanie komiksów, czy ksiażek dajmy na to fantasy można z gruntu uznawać za "niedojrzałe"??..dla mnie to jakas paranoja (nie chodzi mi o Twą wypowiedź..ja ją rozumiem ) tylko kurcze czemu luudzie mogą tak myśleć..przecie w takiej holandii, belgii , francji..srednia wieku czytajacych np. (najłwatiej mi ten przykład podać) przygody dajmy na to tin-tina..to 35-60lat..to są przecież ogólnie dostępne dane..co więcej średnia wieku graczy zarówno konsolowych, pecetowych czy online stale oscyluje wzwyż..a u nas to dalej "dziecinne" "niedojrzałe"i kilkanaście innych przymiotników mniej lub bardziej ..zaangażowanych "uczuciowo":P
    Ostatnio edytowane przez Duszysko40 ; 17.06.2013 o 14:24
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tak Duszysko40, chodziło mi o samo ocenianie, dlatego sprostowałem w nawiasie (to na wypadek gdyby ktoś jednak postanowił nie doczytać i przypisać mi nikczemne wnioski).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Katrin3 Zobacz posta

Tyle chciałam Ci napisać, drogi szyderco – że Twoje poglądy, sugerujące że ktoś, kto chce walczyć o swoje prawa do zakupionego dobra wirtualnego, jest śmieszny i niedojrzały, TO jest właśnie rozumowanie dziecinne i bardzo zaściankowe.

Ludzie, walczmy o swoje i wspierajmy się. Każdego to może spotkać, a wtedy zmieni się perspektywa widzenia!
    Wooem i inni poszkodowani, trzymamy kciuki!, ale jeśli Wam się jednak nie uda, dajcie znać - zrobimy zrzutkę surowców i szybko odbudujecie wyspy
    Można z tym walczyć tylko w jedyny skuteczny sposób - nie wspierać finansowo podobnych projektów, zarządzanych w taki "niegodziwy" jak napisałeś sposób. Przestań kupować kryształki, namawiaj do takiej postawy swoich znajomych, tłumacz im co jest tego powodem, ostrzegaj na forum. Natomiast pisanie skarg, straszenie sądem, błaganie i wypłakiwanie żalów na forum to zwykła dziecinada i robienie z siebie pośmiewiska - do niczego to nie prowadzi.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Lord_kredek Zobacz posta
    Przestań kupować kryształki, namawiaj do takiej postawy swoich znajomych.
    Namawianie do takiej postawy to zabijanie gry. To raz. Namawianie do takiej postawy i wypłakiwanie żalów na forum to to samo. To dwa. Wypłakiwanie żalów i pisanie skarg prowadzi często to rozwiązania problemu, zwykle robią tak ludzie świadomi swoich praw i nie ma w tym nic do śmiechu.
    No i gdybyś wczytał się w tekst Katrin, zauważyłbyś, że to kobieta (jeśli już nick nie jest jednoznaczny).

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Do czasu...aż ktoś coś uwalczy...ale do tego daleka droga usłana różami (i chodzi o łodygi, nie o płatki)

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów