Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Uwaga na reset konta !!

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    Wogóle nie jarze klimatu...dlaczego tak BB sie zachowuje?????..
    Reset no trudno...ale minimum 200k monet(nie wiem jak miał rozw wyspę ale na upy to poleci raz dwa)..po 200k all surowców..
    Plus to co proponują..all klejki(plus jakis bonus..za utratę konta dajmy na to kopalnia klejków czy niewyczerpywalna kopalnia miedzi).. i postaci(posiadani geolodzy, generałowie, odkrywcy)..nagr eventowe..
    Przecie to nie ciężko wymyśleć..trzeba uczynić tak aby graczowi sie choć "zachcialo.." znowu poświecic te póltora.roku znowu..
    Mało tego urwie się hydrze łeb..
    Ponieważ każdy się wyloozuje lekko..i powie trudno- jak się reset stanie "goły" nie ostane,
    będę grał dalej może inaczej pewne rzeczy rozwiążę bogatszy o dośw itp..itd..
    a tak...
    Ja osobiście przed każdą konserwa robię print screena wyspy...czy to coś da raczej nie jeśli mnie reset "dopadnie" a BB dalej tak to będzie "załatwiać"..to tylko pamiątki ostaną i żal..oni to rozumieją przecież wiec dlaczego się tak zachowują???
    (5k kamieni no nie wytrzymam...)
    Ostatnio edytowane przez Duszysko40 ; 15.06.2013 o 00:08
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

robkra666
    Witaj robkra666,

Jest mi niezmiernie przykro, że Twój problem nie został naprawiony lecz niestety, wszystkie dostępne narzędzia i środki mogące rozwiązać problem zaistniały w Twojej rozgrywce, zostały wyczerpane.

Natomiast mogę zaproponować dwa wyjścia z zaistniałej sytuacji gdzie pierwszą jest zgłoszenie indywidualnego problemu do działu technicznego, lecz niestety nie znamy terminu naprawy konta. Drugim wyjściem jest reset konta do poziomu pierwszego.

Jeśli wyrazisz zgodę, na Twoim koncie może zostać uruchomiona ta opcja „ reset konta”.
    Twoje konto powróci wówczas do pierwszego poziomu i rozgrywka ponownie rozpocznie się od przejścia samouczka.

Wiąże się to zarówno ze stratą wszystkich budynków, jak i zakupionych przez Ciebie specjalistów.

Reset konta jest o tyle korzystniejszą opcją od likwidacji obecnego konta i założenia nowego, gdyż wszyscy Twoi znajomi pozostaną na liście, a w sytuacji, gdy jesteś członkiem lub liderem gildii również w tej materii nic nie ulegnie zmianie .

Jeśli opcja umożliwiająca reset konta zostanie przez nas aktywowana i będzie dostępna po zalogowaniu się na stronie głównej w zakładce „Mój profil”, wówczas w okno „reset konta” należy wpisać hasło używane do logowania się do gry.

W ramach rekompensaty otrzymasz następujące rzeczy:
    - wszystkie klejnoty przez Ciebie zakupione, nawet te które zostały użyte
    - wszyscy specjaliści którzy nie zostali zakupieni za klejnoty, czyli ci zakupieni za prezenty eventowe
    - budynki zakupione za prezenty eventowe
    - 3 ostatnie prezenty otrzymane z systemu
    - wszystkie rzeczy otrzymane z pudełek, które nie zostały automatycznie zwrócone na konto
    - 4000 kamienia, desek iglastych, narzędzi, 2500 marmuru, desek liściastych, 2500 monet, 1500 granitu, egzotycznych desek, map

Najmocniej przepraszamy za wszelkie utrudnienia i niedogodności z tej sytuacji wynikające.

Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam,
    Gosia
    Zespół The Settlers Online

DOSTAŁEM TAKA WIADOMOŚĆ I BĘDĘ CZEKAŁ
    - indywidulany problem do działu technicznego !!!!!!!!!!!!!!!

robkra666
    poczekam aż dadzą odpowiedz z IT

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez scorpio Zobacz posta
    Proszę jeszcze wziąć pod uwagę kwoty, jakie wydaliście na grę... Mowa o sądach jest śmieszna, biorąc pod uwagę że większość ludzi nie wydała na grę ani złotówki albo jakieś marne grosze... No chyba że ktoś tysiącami płaci za klej :]
    To wcale nie jest smieszne. W Stanach był przypadek hackera który zrobił ciekawy program. Mianowicie zyskiwał cent od każdej transakcji zawieranej przez ludzi w kraju. Nie pamietam czy to z karty kredytowej czy to od wyplaty. W kazdym razie zyskał na tym miliony a sądy nie wiedziały co z klientem zrobić bo nie dokonał przestępstwa tylko milionów wykroczeń a więc kradzieży po 1 cencie. Mieli go oskarzyc o kradziez 1 centa ? Czy moze o kradziez 10 milionow po 1 cencie?

Uważasz że jeśli ktoś wydał 100 zł a BB to sobie "wzielo" bez dawania niczego w zamian to w porządku ? Jesli takich osob jest 100 to masz 10 k zł. Jesli ktos wydał wiecej a wiem ze wydaja tu ludzie po kilka k zł. To biorac pod uwage ze takich osob moze byc sporo to sa naprawde duze pieniadze.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    W kwestii wyjaśnia do Modów oraz do samego poszkodowanego.
    Zalecam, napisać do Aleesandro Degortes.
    W/w Osoba nadzoruje projekt TSO, jakiś czas temu intensywnie dyskutowałem z Nim o prawie do zakupu, prawie konsumenta oraz równego traktowania wszystkich użytkowników w sieci. Polskie tłumaczenie prawa w TSO jest mylne, możecie w pełni ubiegać się o odzyskanie waszego dorobku w grze ponieważ jest on tak samo wyceniany jak "Klejnoty" które kupujecie.

PROSZĘ O NIE WYKRĘCANIE SIĘ OD ODPOWIEDZIALNOŚCI MODÓW JAK I PRZEDSTAWICIELI BB. ZAWSZE ZALECAM KONTAKTOWANIE SIĘ Z GŁÓWNYM ORGANEM A NIE SŁUCHANIE OSÓB KTÓRYM TAK NA PRAWDĘ NIE ZALEŻY BO JESTEŚCIE JEDNOSTKĄ W MASIE.

Kilkukrotnie pojawiał się ten problem, za każdym razem Alessandro przyznawał rację i bardzo przepraszał za postępowanie Polskiego Supportu oraz to co wypisywali. Tak więc Drodzy gracze.. zacznijcie korzystać z danego wam prawa w sieci które opiera się na prawie międzynarodowym, regulaminy tso które tutaj były przedstawiane działają tak samo jak kartki w sklepach przy kasie" Płacenie karą od 10zł" Prawo pozwala na płacenie przy dowolnym zakupie, ustalanie wewnętrznie w sklepie kwoty minimalnej po skardze do waszego operatora karty skutkuje karą w wysokości od 3-10tys złotych na użytkownika łamiącego prawo i wyznaczającego Swoje wewnętrzne wytyczne.
    W przypadku TSO, możecie się spokojnie opierać na wielu paragrafach prawa o własności, które jest jednocześnie prawem własności w sieci, o ile nie definiuje tego jakiś przepis UE. Macie o tyle Komfort że TSO jest własnością BB czyli operatora, bądź też właściciela zarejestrowanego na terenie UE. To co tutaj piszę było tematem rozmów z Alessandro D. Nasza dyskusja zakończyła się na tym iż przysługuje mi, wam jako graczom pełne prawo do własności, przy poszanowaniu czasu poświęconego na gre dla rozwijania konta, wszelkie próby tłumaczenia wam że to co się stało nie jest możliwe do rozwiązania to jedynie próba nieudolnego wykpienia się ze sprawy Polskiego Supportu.

Pragnę zaznaczyć iż to co napisałem jest prawdą i zostało potwierdzone w praktyce, miałem już sytuacje gdzie po odmowie supportu i przekazaniu tego dalej nagle konto pojawiało się z całym swoim dorobkiem. Wszystkie próby wykasowania tego posta informacyjnego mające na celu usunięcie z siebie odpowiedzialności ze strony supportu zostaną przekazane dalej w celu wyjaśnienia sprawy.
    Ostatnio edytowane przez Djaus ; 15.06.2013 o 13:40

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    "W przypadku TSO, możecie się spokojnie opierać na wielu paragrafach prawa o własności, które jest jednocześnie prawem własności w sieci, o ile nie definiuje tego jakiś przepis UE"
    Ślicznie a jakies konkrety??
    Skoro to jakos zadziałało..to...
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Najlepiej jest po prostu nad każdą sprawą zastanawiać się indywidualnie. Tak Ad hoc to ciężko napisać, jest tego sporo.
    W razie problemów pisz na PW.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez nicothlon13 Zobacz posta
    tu nie chodzi o dume koza, tylko o zwykle łamanie prawa..
    jesli kazdy poszedlby z tym do sadu to ma wygrana sprawe, mowie wam...
    i moglby w tym samym miejscu nigdzie nie jezdzac sadzic sie z nimi:
    "Zgodnie z art. 70 § 2 kc umowę taką poczytuje się za zawartą w miejscu zamieszkania kupującego. Oznacza to, że w razie konieczności rozstrzygnięcia sporu przez sąd – kupujący może kierować swoje roszczenia do sądu właściwego według swojego miejsca zamieszkania – bez względu na to gdzie siedzibę ma sprzedający."
    OMG A gdzie jest napisane w regulaminie, że bb albo ubisoft zobowiązuje się do wypłaty odszkodowań za rollback'i ? Podaj mi punkt regulaminu w którym ubisoft albo bb określa okres trwania gwarancji na swój produkt np.: w zależności od wykupionej ilości kryształków? Podaj mi warunki tej gwarancji?

Z kim ja gram w tą grę ?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ale tu nie jest mowa o rollback'ach, bo to by każdy zaakceptował bez mrugnięcia okiem. Chodzi o całkowity reset konta, z jakimiś gratisami na dzień dobry. Ciekawe czy byś tak OMG'ował gdyby Tobie support przysłał propozycję powrotu do 1 lvl

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Lord_kredek Zobacz posta
    Z kim ja gram w tą grę ?
    Są lepsi:
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    I nie ściemniaj ze znasz prawo bo gdybyś znał to byś wiedział że BB nie jest panem nad panami. Gdyż nad nimi jest nawet prokuratura. A jak prokuratura powie że konta mają należeć do graczy to konta będą należeć do graczy.

Djaus mógłbyś podać konkretne artykuły? Bo już któryś raz ktoś pisze prawo mówi to prawo mówi tamto a paragrafów z ustaw a nikt jeszcze nie wkleił. Ciekawi mnie również dlaczego skoro firma działa sprzecznie z prawem, błędy są na porządku dziennym nikt nie wygrał sprawy w sądzie, a przynajmniej mi o takiej nie wiadomo a system "wypożyczenia" konta działa praktycznie we wszystkich państwach i we wszystkich grach.
    Ostatnio edytowane przez Mahoo ; 17.06.2013 o 12:26

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów