testowane 5 minut temu:
http://fotozrzut.pl/zdjecia/3f12755a2b.jpg
Wersja do druku
testowane 5 minut temu:
http://fotozrzut.pl/zdjecia/3f12755a2b.jpg
Przeciez tu sie az scyzoryk w kieszeni otwiera...
Zapewne zostało to juz "przetestowane". Teraz kolej na "testerow" z Polski. Dajcie sobie spokoj z nowosciami przynajmniej przez miesiac na Polskich serwerach.
Kiedys w Microsofcie miesiac luty byl tylko na poprawianie bledow. Nie pisali wtedy nowego oprogramwoania. Moze czas wziasc z nich przyklad ?
Pisałem o tym TUTAJ jak wysłałem 29.01 do znajomego dwie Zupy magicznej fasoli oczywiście przez przypadek skasował te oferty. Czekałem do kolejnego dnia aby sprawdzić czy wrócą jakieś wiadomości. Niestety nie wróciły. W poniedziałek po konserwie przeglądałem dokładnie moją skrzynkę nadawczą gdy była dostępna i nie przypominam sobie żeby były tam w/w oferty. Zatem teoria o tym, że zaginione oferty powrócą wraz ze skrzynką nadawczą jest nieprawdziwa. Dzisiaj zginęło mi 400k marmuru.
Proszę jeszcze raz o dokładną i precyzyjną odpowiedź co się dzieje z tymi ofertami ???
pozdrawiam
p
Przychodząca oferta - wiadomość nieprzeczytana, naciskamy X - Oferta nie powraca.
Przychodząca oferta - odczytujemy wiadomość, naciskamy X - oferta powraca, tak jakby została odrzucona.
Tak to wygląda, przynajmniej u mnie.
gwoli ścisłości napisze, że mroczna forteca wysłana przeze mnie do koleżanki a skasowana przez nią przez przypadek - została wysłana na jej pocztę. serdecznie w jej imieniu dziękuję. także silu - cierpliwości. zgłoszenia do supportu realizowane są alfabetycznie. ona była na E ty na S - to jeszcze troszeczkę :)
ciekawe czy po tej konserwie powracają do nas zguby :)
Witam, do mnie nic nie wróciło. Wchodzę w wysłane a tam ani śladu o 400k marmurze, zupie i kilkanaście innych ofert, o których nie wiem, że zostały skasowane.
Zatem proszę po raz kolejny proszę o szczegółowe wyjaśnienia gdzie są skasowane towary ???
pozdrawiam
p
jest tylko 50 ostatnich ofert wiec przy bufnięciu 100 koszami irmy mamy pozamiatane bo skasowanych ofert nie znajdziemy w skrzynce nadawczej,. a podobno po otworzeniu skrzynki nadawczej i znalezieniu oferty jako wysłanej która została skasowana przez znajomego dopiero wracają zaginione przedmioty. Wydaje mi się , że to jest celowe działanie na szkodę gracza no chyba że siedzą tam same barany i nie wiedza co czynią.
Co mam napisać do supportu, że skasowałem z raportami kilkanaście albo może nawet kilkadziesiąt ofert od znajomych i nawet nie wiem co to było i że chce za to wikingów ? Podobnie z wysłanymi ofertami z "odebranymi dropami", które też zniknęły ?
BB_Xaar udzielił jasnej informacji
że te towary nie zniknęły i wrócą wraz z powrotem skrzynki z wysłanymi więc pytam ponownie co należy uczynić aby je odzyskać ???
A ty jurek ogarnij się i nie pisz najlepiej w tym temacie, poczytaj sobie gazeta.pl albo inny serwis, nie tobie zadałem te pytanie więc nie siłuj się z odpowiedzią.
silu700, masz rację, kasacja oferty nie wysyła informacji o jej odrzuceniu w prawidłowy sposób. Przekazałem odpowiednią informację dalej, gdy dowiem się czegoś więcej, dam znać.
BB_Xaar zauważyłem jeszcze jeden problem za skrzynką nadawczą.
Jak rozumie, jeśli ktoś nie odbiera wiadomości handlowej lub zaproszenia do przygody to wystarczy wejść w skrzynkę nadawczą i otworzyć taką wiadomość.
Ale, jeśli w międzyczasie rzucało się komuś bufy to w skrzynce nadawczej są wiadomości o bufowaniu (uważam że są całkowicie zbędne), a ponieważ widać 50 ostatnich wiadomości to informacje handlowe i zaproszenia nie są widoczne.Cytat:
• Mechanizm odpowiedzialny za sprawdzanie czy dana oferta handlowa lub zaproszenie do przygody już wygasło, zostanie poprawiony. Aby uruchomić sprawdzanie daty wygaśnięcia, wystarczy otworzyć skrzynkę nadawczą.
Oczywiście jeśli wystarczy tylko otworzenie skrzynki nadawczej to nie ma problemu.
Obecnie kasowanie wiadomości po stronie odbiorcy nie kasuje jej w skrzynce nadawczej nadawcy.
Ponadto czasy wygaśnięć są zdecydowanie za długie.
Informacje o bufowaniu powinny mieć maksimum 24 godziny, a raporty bitewne 7 dni.
Obecnie główne zajęcie graczy to kasowanie tych informacji i raportów a przy braku filtrów nie jest to łatwo zrobić by nie skasować jakiejś przydatnej wiadomości.
moze mi ktos jeszcze powie jak mam zobaczyc wiadomosc z okolo 4 lutego w nadawczej jak sama wiadomosc w gildi to okolo 100
Kranderga, otwarcie skrzynki nadawczej wystarczy. :)
Mimo tego, że wyświetli się tylko 50 ostatnich wiadomości, wszystkie "zaległe triggery" zostaną wywołane. Dotyczy to zarówno ofert handlowych, jak i zaproszeń do przygód.
Jakie od razu ? Na 95k granitu czekam 2 tygodnie, na resztę ponad 3, to jest od razu ?
No pięknie kolejne prawie 1,2kk surowców $@#@!
Wyłączcie całkiem możliwość kasowania ofert krzyżykiem i przez menu bo robicie z ludzi kretynów, oferty nie wracają po wejściu w nadawczą ani po 8h ani po 3 tygodniach, gówno nie triggery działają !!!
dalej nic nie wróciło trace nadzieje że odzyskam to co straciłem. Kochany support dalej milczy mija już 3 tydzień od przyjęcia zgłoszenia, może dzisiejsza konserwa w końcu cos popsuje bo zrobiło się spokojnie.
No i kolejna konserwa za nami, kolejny tydzień a towary nadal nie wróciły. Jeżeli ich już nie odzyskam to napiszcie wprost że nie i tyle, nie róbcie z ludzi wariatów ;/
Xaar i czy nasze oferty do nas kiedys powrócą czy juz mamy o tym zapomnieć ??
gac604, YouRQ, hans79, jeśli utracone w ten sposób dobra jeszcze do Was nie powróciły, należy napisać bezpośrednio do Supportu.
Kpina Xaar. Mnie wsysło +300 do złota, które dostałem od TSO na jakąś tam okoliczność, ale nie będę wałka z siebie robił i pisał w jakiejś badziajskiej sprawie do Supportu. To nie powinno było zaistnieć.
Piszcie do Supportu, do Supportu ... ;D
Jak kiedyś zostanę królem, to masz u mnie Xaar stanowisko nadwornego jokera zapewnione :D
witam właśnie dostałem odpowiedź z suportu mam im podać datę kiedy to miało miejsce, jakie to były surowce i ile ich było? Pierwsze usunięte oferty były ponad miesiąc temu ostatnich tez nie podam dokładnie bo nie pamiętam, więc oprócz grania muszę założyć księgowość kiedy gdzie i co było robione to są jakieś kpiny.
hehehe tez to dostałem i chyba w tej grze musze spisywac w zeszycie komu co wysyłam :D smiech na sali dosłownie ...
ciekawe co po tej konserwie wymysla
to moze zglosimy wszyscy ze wyslalismy znajomemu 200 k granitu on skasowal przez przypadek i nie wrocila do nas ofka ani znajomy nie ma teog surowca niech oddaja .... moze to zmotywuje do naprawy ...
Shadow_mk, w przypadku nowych transakcji, problem ten już nie występuje. Utrudnienie to dotyczy tylko części transakcji z przeszłości.
Jeśli ktoś nie jest w stanie podać dokładnego dnia transakcji, może to być data orientacyjna, np. pomiędzy 15 a 16 lutego. Im więcej szczegółów zostanie podanych, tym szybciej Support będzie w stanie opracować zapytanie.
Witam, a nie uważasz, że powinno się tę sprawę załatwić systemowo ? Najpierw przekonywałeś, że to trigger nie działa mimo tego, że z przeprowadzonych eksperymentów wyglądało to na inny problem. Minęło sporo czasu i teraz mam sobie przypomnieć wszystkie te transakcje ? Nie warto, ja przeżyje bez tego marmuru ;) Kiedyś support wykluczył moje konto z gry na dwa tygodnie z takiego powodu by odkręcić dodanie klejnotów do konta mimo tego, że zgłaszałem nieautoryzowane pobranie dodatkowych środków z karty visa to strach pomyśleć na ile wykluczą mnie z gry gdy zaczną grzebać w archiwalnych ofertach...
silu700, niestety rozwiązanie systemowe nie było możliwe. Właśnie dlatego Support "ręcznie" rozpatruje wnioski o zwrot utraconych w ten sposób dóbr.
Pewnie urwało im kolumnę z nadawcą i tylko wiedzą co, ile i do kogo :P
swoje oferty tez odzyskałem :) i zastanawia mnie jedno czy po przez zaznacz wszystko dalej bedzie kasowane