Zobacz wyniki ankiety: Czy któryś z pomysłów byłby przydatny.

Głosujących
18. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Przeskalowanie suwaczka w magazynie prowiantu

8 44.44%
  • Możliwośc dodania zadań automatycznych i/lub co określony czas w magazynie prowiantu

1 5.56%
  • Specjalista "Sołtys" czyli manager wioski wspomagający podczas nieobecności

9 50.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Skalowalność, nowy specjalista, automatyzacja

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Skalowalność, nowy specjalista, automatyzacja

Było by niezmiernie miło aby skala na suwaku w magazynie prowiantu przeskoczyła o 1 miejsce. Dodawania do produkcji wielu np pokarmów dla ryb można by zastąpić np produkcją 25k sztuk przy jednym kliknięciu - w "endgame" bardzo przydatne. Rzecz jasna przeskalowanie tyczy się wszystkiego co w magazynie jest, a nie tylko pokarmu dla rybek.

Drugą szalenie interesującą z punktu widzenia szeregów graczy pracujących i poświęcających mniej czasu online ( być może za to dla ułatwienia więcej inwestujących w klejnoty ) była by możliwość planowania produkcji czyli tak zwanej automatyzacji np. Ustawienia w magazynie prowiantu produkuj 1 kosz np co 5-10-15-20 godzin itp. Myślę również, że w zamian mogłoby to kosztować wtedy o jakąś prowizję więcej. Innym rozwiązaniem byłoby dokupienie np budynku zautomatyzowanego magazynu prowiantu albo jakiegoś specjalisty "managera/zarządcy" który pod naszą nieobecność mógłby pomóc zarządzać "wioseczką". Mógłby taki specjalista pojawić się za klejnoty w markecie i jeśli owy specjalista mógłby automatyzować pewne czynności to rozwiązało by to problem przesunięcia suwaczków o jedno miejsce, a zarazem można by wprowadzić nowego speca do sklepiku oraz systemu badań. Ułatwienie dla zapracowanych i leniuchów.
    Ostatnio edytowane przez Orion_Omega ; 15.05.2013 o 22:04

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Orion_Omega Zobacz posta
    Rzecz jasna przeskalowanie nie tyczy się wszystkiego co w magazynie jest, a nie tylko pokarmu dla rybek.
    To w końcu jak z tym jest? Najpierw mówisz ze nie wszystko, a potem ze nie tylko rybki.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Poprawione dzięki.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ten Menadżer Wyspy dla leni oczywiście za klejnoty - nie mniej niż za 30k klejnotów i to w czasowym abonamencie hehehehe i może być !
    Ostatnio edytowane przez Hakardrag ; 15.05.2013 o 22:32

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Skalowalność:
    Znacznie lepszym pomysłem jest proponowany w innym wątku multiplikator produkcji.

Automatyzacja:
    Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie działa coś takiego jak kolejkowanie. Wrzucam tyle koszy ile chcę wyprodukować i one się produkują jeden po drugim. A jak skończą się robić, to lądują w menu gwiazdy. Loguję się i mam gotowe.

Specjalista:
    Moim zdaniem gra ma sens wtedy, gdy samemu się w nią gra. Taki spec od zarządzania wyspą jest zbyt daleko idącym zautomatyzowaniem gry. Jak komuś się nie chce klikać, to niech nie gra.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Multiplikator faktycznie rozwiązał by problem ze skalowalnością więc jest to super rozwiązanie.

Automatyzacja: u mnie też działa kolejkowanie, przy czym nie chce mi się produkować codziennie kilka K rybek i dlatego siadam w tygodniu w 1 dzień i robie naraz kilkaset tysięcy i mam z głowy na jakiś czas. Multiplikator czy skalowalność mogłaby ten problem zastąpić natomiast co do

Specjalista: Też lubię grać sam, ale męczy mnie wracanie co dzień do pracy i odstawianie poletek i studni stąd taki pomysł

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Orion_Omega Zobacz posta
    Specjalista: Też lubię grać sam, ale męczy mnie wracanie co dzień do pracy i odstawianie poletek i studni stąd taki pomysł
    Mnie też to męczy, stąd regularnie dokupuję kolejne silosy i młyny wodne które powolutku sprawiają, że wyspa w zakresie pól i studni staje się prawie bezobsługowa

P.S.
    Podoba Ci się pomysł multiplikatora? Zagłosuj i podbij temat

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Uprzedzę sparkz"a: ale to wali multikontem, bez chęci przelogowywania się, a co do koszy idzie ja mam kolejkę w prowiancie na minimum dobę cały czas, jak więkrzość graczy.
    poza tym dodam coś a'la zwolk":P nie ma odpowiedzi : Nic mi nie odpowiada, więc nie głosuje i "chyba" to nie zgodne z regulaminem")
    Ostatnio edytowane przez anael6669 ; 16.05.2013 o 18:00
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    troche zagmatwane bo jak to by bylo 25k koszy na raz? przeciez to koszt 3,000,000 rybek 1,500,000 chleba 500,000 wedlin i powiedz ty mi teraz jak sobie to wyobrazasz?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    miałem na myśli pokarm dla rybek, a nie kosze, i nie mam magazynu prowiantu ustawionego na dobę w przód bo czasami trzeba coś dla zadania gildii zrobić, ale każdy gra jak umie/lubi ja tylko pomysły rzucam jak nazwa forum wskazuje i po to sa wasze wypowiedzi, żeby stwierdzić czy cos ma sens czy nie

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów