Zobacz wyniki ankiety: Czy przerabiałbyś zdobytą saletrę z przygód do użyźniania pól pszenicy?

Głosujących
60. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

44 73.33%
  • NIE

10 16.67%
  • OBOJĘTNE

6 10.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Wykorzystanie saletry z przygód

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Wykorzystanie saletry z przygód

Co myślicie o tym, żeby przerabiać w magazynie prowiantu zdobytą saletrę z przygód na coś w rodzaju nawozu do użyźniania pól pszenicy?
    Ja osobiście nie wykorzystuje jej wogóle.

Osadnik Awatar Sir_Czacha
    Serwer
    Nowa Ziemia
    to ja proponuje żeby kamień przerobić na granit...
    Saletra potrzebna jest graczom z high lvl do produkcji armat.

jaką masz szczegółową wizję tego nawozu?
    Po co on miałby być potrzebny?
    Żadnego dobrego pomysłu na sygnaturę

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    To trochę nie tak, kamień masz dostępny i możesz go wydobywać wiec przerabianie go nie wchodzi w grę. Saletra to typowy drop z przygód, tak jak tytan. Jedno i drugie jest w łańcuchu ale do 48 lvlu jest praktycznie nie używane. Myślę, że przerabianie na dopałkę do pól miało by wzięcie ale po to jest ankieta.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Sir_Czacha Zobacz posta
    to ja proponuje żeby kamień przerobić na granit...
    Saletra potrzebna jest graczom z high lvl do produkcji armat.

jaką masz szczegółową wizję tego nawozu?
    Po co on miałby być potrzebny?
    Poważnie produkujecie armaty..bo gdzie nie wejde (o ile ktoś to stawia) to budynek 1 poziomu ZZZ i czeka na zadanie wyprodukuj 5 armat;p nie denerwuj mnie nawet..pozostaje mi tylko życzyć owocnego dropu saletry w takim razie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Postawienie tych budynków ( kusze, piec do wytopu tytanu itd) jest konieczne do zaliczenia zadań głównych, więc się je stawia (poświęcając patenty); a późniejsze wykorzystanie zależy już od gracza. A przy zadaniach głównych nie ma możliwości ich kasowania ( poboczne można). Teraz też stawiam piec do wytopu tytanu który będzie czekał na "lepsze czasy" (nudę 50lvl), albo hossę cen tytanu. A możliwość przerabiania saletry jest dla mnie obojętna - niech sobie siedzi w magazynie.
    Ostatnio edytowane przez Scolopendra ; 06.03.2013 o 00:21

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez rneo1 Zobacz posta
    Co myślicie o tym, żeby przerabiać w magazynie prowiantu zdobytą saletrę z przygód na coś w rodzaju nawozu do użyźniania pól pszenicy?
    .
    Nawóz z saletry ? Chcesz aby osadnikom du.. porozrywało ???

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Michaelpol90 Zobacz posta
    Nawóz z saletry ? Chcesz aby osadnikom du.. porozrywało ???
    to nie wiesz, że się kiedyś saletrą pola nawoziło???
    jestem za..
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Pomysł fajny z użyźnianiem tylko po co skoro są silosy? Może postawić tu na nowy budynek jak zakład nawozowy który dopalałby silos? Zakłady chemiczne są drogi w produkcji, ale z dużą wydajnością i mógłby obsługiwać powiedzmy pięć, albo dziesięć silosów na zasadzie podobnej jak silosy pola, ale tam jest 1:1. Co więcej saletra jest bardzo dobrym nawozem i po przerobieniu 1 sztuki powinna spowodować wyprodukowanie nawozu które wzbogaci pole o kilkadziesiąt, albo więcej snopków. Jeśli miało by to miejsce, to przydało by się też stałe pozyskiwanie jej. Powinna być taka możliwość, gdyż licząc na dropy nie było by się w stanie zapewnić ciągłości produkcji nawozów dla silosów. Pozyskiwanie powinno być w ilościach niewielkich, aby uzupełniać je saletrą z dropów. Nadwyżka w pozyskiwaniu stworzyła by nierównowagę w rynku materiałowym.
    Mylicie się co do produkcji armat, czy broni. To prawda, że w chwili obecnej jest to kompletnie niepotrzebne i nieopłacalne, ale w przyszłości jeśli będzie (może) pvp i będzie się walczyć na obcych wyspach to broni będzie brakować, Szczególnie tej która jest droga w produkcji i czasochłonna. Tak, że saletra w przyszłości będzie niezbędna, jeśli będziesz chciał wychylić nos poza własną wyspę i być aktywnym graczem.
    Ja na poziomie 49 mam wyprodukować 500 atmat. Bez bufów potrzebne jest na to 2500 siarki i 2500 wozów. 2500 siarki to 15000 saletry…..

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Witam ....jestem za jak najbardziej....mam w tej chwili 50 k saletry i nie mam pojęcia co z nią zrobic

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez tojanik Zobacz posta
    Pomysł fajny z użyźnianiem tylko po co skoro są silosy?
    Chociazby po to, zeby byla alternatywa do upgradowania silosow na taki poziom jak gospodarstwa - wtedy zboza z pola bedzie ubywac, ale gracz bedzie mogl je uzupelniac.

Mylicie się co do produkcji armat, czy broni. To prawda, że w chwili obecnej jest to kompletnie niepotrzebne i nieopłacalne, ale w przyszłości jeśli będzie (może) pvp i będzie się walczyć na obcych wyspach to broni będzie brakować, Szczególnie tej która jest droga w produkcji i czasochłonna. Tak, że saletra w przyszłości będzie niezbędna, jeśli będziesz chciał wychylić nos poza własną wyspę i być aktywnym graczem.
    O tym przekonamy sie gdy wprowadza zmiany do systemu walki ktore potencjalnie beda wymuszac uzywanie do walki lepszych jednostek. W obecnym ksztalcie gry produkcja armat sie nie oplaca nie dlatego, ze ktos arbitralnie uznal, ze sie nie oplaca, tylko dlatego, ze niewiele slabsze jednostki mozna produkowac masowo i to nizszym kosztem.

Dosc powiedziec, ze w wielu walkach puszkarz zadaje dokladnie takie same obrazenia jak kusznik, a w niektorych nawet tak male jak ochotnik.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów