Też to miałem musisz napisać do supportu. W moim przypadku gdzieś po 2 tygodniach zareagowali.
Też to miałem musisz napisać do supportu. W moim przypadku gdzieś po 2 tygodniach zareagowali.
A w moim przypadku juz naprawili, mogę wejść, ale gdy wyskoczył mi błąd miałem aktywna przygodę MK i wysłałem tam gienka z 200Żł. niestety teraz nie ma go wcale ani na wyspie w gwiazdce go nie pokazuje, ani w MK go nie ma, ukończyłem mk niestety tez go nie widać by wracał czy straciłem generała na dobre? miał ktoś juz taki przypadek??
Niby za te rzeczy mają oddać klejnoty ale to jest support więc nie wiadomo.... poczekam jeszcze 2 tygodnie bo po odblokowaniu konta muszę pisać jeszcze raz o rekompensate ;/ (a w mailu kazali mi przygotować liste co miałam na koncie. Nie wiem po co jak i tak jeszcze raz muszę im to wysłać )
Queen, napisz ze na koncie bylo tyle i tyle PD moze zwroca, na testowym im to wychodzi.
Właśnie pokazał mi się ten błąd, doszło do niego wieczorem podczas dużego obciążenia. Nie miałem żadnych przygód odpalonych, jedynie korzystałem z czatu gildii. Akurat ulepszony zaciag użyłem :| No nic, 2 tygodnie urlopu zapewne, chyba że czwartkowy update pomoże.
EDIT: Polecam sprawdzić czy wam działa - mi po odpaleniu skryptu o 2 w nocy dalej nie działało, lecz dziś w południe już mogłem się zalogować - jeśli to zasługa xaar'a to dzięki!
Ostatnio edytowane przez szym89 ; 12.02.2013 o 12:41 Powód: Problem naprawiony
mi też wyskakuje ten błąd, grałem w przygodę ,wyszedłem z niej i pokazał się że obszar serwera jest uszkodzony i już nie mogę się zalogować.
Witam! Dzisiaj ujrzałem to samo ;/
Niestety ciągle się to pojawia..... miesiące już ten problem się pojawia nie ma opcji żeby wyeliminować.... najbardziej boli to, że KAŻDY może to mieć.... czy masz 1 czy 50 level czy wydałem 1pln czy 10tyś.... nagle pac i propozycja zacznij od nowa.....którą już komentowaliście powyżej i tak delikatnie
Prawda jest taka....wydajemy kasę myśląc że nas to nie spotka.... ja miałem blokadę z powodu błędów w zadaniach (2 tygodnie) i wiem co to znaczy....
Pytania są inne - dlaczego support nie może "narysować" wyspy tylko każe levelować od zera.... Dlaczego gracze po restarcie tracą - nie mogą mieć pudełkowych generałów czy np. 5 manufaktur.... Dlaczego ktoś napisał że mają podgląd w wyspę - nie mogą założyć konta - przelać sobie milion klejek, dokonać wszystkich upów jak były i oddać graczowi konto takie jakie miał ?? Szanujmy się.... już nie kwestia wydanych pieniędzy (a niektóre zablokowane konta znajdują się w kategorii "tłuściochów") to również kwestia opinii i obaw innych graczy jak widzą takie tematy... sam go założyłem jakiś czas temu jako chyba 2 czy 3 o tym samym - dla przypomnienia - bo chyba ktoś zapomina o tym, że nie jesteście jedyni....
Możesz Mod_Zakręcony pisać ze to support taki owaki, kolejka zgłoszeń itp.... ale to nie obraź się śmiechu warte tłumaczenia - bo jeśli ktoś ma 1,5 miesiąca blokadę to jakiej kolejki byś nie miał nie jest to wina komunikacji tylko bezradności programistów lub sprzętu lub tego i tego....
Sami czekamy już ponad 2 miesiące na rozwiązanie problemu zadań gildii... ludzie odchodzą, nowi przychodzą na chwilę bo nie ma zadań to odchodzą..... support odpisuje po 2 tygodniach że przekazał sprawę dalej i "twój nick i gildia zostala dodana na indywidualną listę do sprawdzenia błędu".... i wiecie co ?? po miesiącu tknęło mnie napisać - ile taka lista jest weryfikowana bo to kpina jest.....żeby przez miesiąc nie napisać nic.... wyobraźcie sobie SAM zaproponowałem opcję - prostą - wystarczy odrobina dobrej woli - zwróćcie certyfikaty - założę od nowa gildię, rozbuduję jak była i może nie będzie problemu... drugi temat rekompensaty za brak zadań.... co ciekawe - żeby otrzymać zwrot certyfikatów odpowiedź brzmi - nie możemy podjąć decyzji - przekazaliśmy dalej....to już rekompensat support nie może dawać również ?? mija tydzień zadaje pytanie..... odpowiedź - nie mam informacji ciągle czekamy a my nie możemy zrekompensować.....
Wiecie co... ponad 2 miesiące, sam wychodzę z propozycją założenia gildii od nowa..... i dalej czekam bo łaskawie ktoś może kiedyś podejmie jakąś decyzję....
A problem można spróbować łatwo rozwiązać.... czas leci..... i widać nawet tak banalne rozwiązania mają problemy z zastosowaniem....
Cóż dodać....kiedyś parafrazowałem pewien fragment - śpieszcie się kochać swoje wyspy, tak szybko odchodzą (w uszkodzony obszar serwera)....i faktycznie część z nich już nigdy nie powraca.....
BB - śpieszcie się szanować graczy - póki jeszcze są i mogą grać..... bo szczerze możecie powoływać się na regulamin ale myślę, że jest też prawo polskie i jeżeli nie zamykacie działalności, nie zamykacie gry, nie zawieszacie usług to MACIE obowiązek świadczyć usługę na odpowiednim poziomie i odpowiadacie za błędy.... To jest Wasza własność ale na niej są nasze środki finansowe - jeśli nie będziecie umieć tego rozwiązywać może się skończyć nie rekompensatą i restartem konta ale informacją - oddajcie mi wszystkie wydane pieniądze skoro nie umiecie świadczyć usługi.... czekam na pierwszy pozew - ten pierwszy zawsze najtrudniejszy ale potem ruszysam jestem ciekaw bo są różne opinie prawne wydawane na podstawie podobnych gier ale wyroku nie spotkałem jeszcze
![]()
Xaar - jeśli to czytasz - proszę zastanów się czy to jest duży problem oddać certyfikaty i założyć gildię od nowa ? można to było zrobić prawie 2 miesiące temu...bez kłótni o inne rekompensaty bez odchodzenia graczy z gildii bez nerwów ciągłych pytań - problem byłby najprawdopodobniej rozwiązany (a czuję że to kwestia Memphisa i jego błędu obszaru).... ale też tego wątku nikt z supportu nie podjął by potwierdzić lub zaprzeczyć.....w sumie nie widziałem nigdzie czy ktoś próbował opcji założenia nowej gildii....gracze którzy odchodzą w nowych gildiach mają zadania - więc problem zdaje się być po stronie gildii/kogoś z graczy w gildii....Nic to jednak nie da bez próby - ale wiem, że lepiej przecierpieć dobę bez gildii niż czekać 2 miesiące i nie mieć dalej zadań....
Przyznaję, bo byłbym nieszczery gdybym nie napisał, że od czasu kiedy już mi nerwy puściły - Xaar był w kontakcie mailowym, starał się uspokajać (chodzi o mój bład na wyspie), na szczęście naprawili zadania, a Xaar stanął na wysokości zadania by przekonać mnie do tego, że BB interesuje jedna los graczy - i nie za darmo - od tego czasu kilka premium pudełek kupiłem, trochę klejek...więc chyba było warto..... pytanie co teraz... 2 miesiące i zero pomocy....a problem wydaje się być nie taki trudny jak obszar serwera... nie będę wklejał korespondencji i dat bo to nie o to chodzi....
Dobra kończę bo nie wiem czy nie ma limitu znaków na post i zaraz dostanę znowu warna (ostrzeżenie - żeby nie było że obcy język).
M.
Ostatnio edytowane przez maciek0081 ; 13.02.2013 o 05:18
maciek0081, na początku warto zaznaczyć, że problem, który pojawił się na Twoim koncie w przeszłości (brak możliwości wejścia do gry) był związany z zupełnie czymś innym, a nie z uszkodzonym obszarem serwera, którego dotyczy ten temat.
Temat ten nie dotyczy też braku zadań dziennych gildii, no ale wyjątkowo odniosę się do tego zagadnienia:
założenie nowej gildii nie gwarantuje tego, że problem z brakiem zadań gildii znowu nie wystąpi. Dodatkowo, pragnę przypomnieć, że każda nazwa gildii jak i tag może być użyty tylko raz w systemie. Właśnie dlatego rozwiązanie "stworzę nową gildię" nie jest żadnym rozwiązaniem: nie tylko nie gwarantuje usunięcia błędu, ale również wywołałoby blokadę bardzo dużej ilości nazw i tagów gildii.
Więcej informacji o planach związanych z naprawą zadań dziennych gildii można znaleźć tutaj, zachęcam do zapoznania się:
Zadania dzienne gildii - informacje
No a teraz trochę bardziej na temat - zablokowane strefy/obszary. Chcę przypomnieć, że codziennie w nocy, około godziny 02:00 czasu polskiego, jest uruchamiany skrypt, który naprawia większość zablokowanych stref. Niestety są też strefy, których skrypt ten nie odblokuje, jednak wtedy też nie należy się martwić. Wystarczy napisać do Supportu w sprawie dalszych działań.
Zgadza się, czasami niezbędne jest zresetowanie wyspy (bardzo rzadko), jednak w takim przypadku można liczyć na sporą rekompensatę ze strony Supportu - na pewno nikt nie będzie stratny.
Ostatnio edytowane przez BB_xaar ; 13.02.2013 o 13:09