Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 8 9 10 11 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: USZKODZONY OBSZAR SERWERA - powrót a w zasadzie niekończąca się opowieść

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    [B]...nie tylko nie gwarantuje usunięcia błędu, ale również wywołałoby blokadę bardzo dużej ilości nazw i tagów gildii...
    Ja też pozwolę sobie wyjątkowo odnieść się do off-topa
    I tak mnóstwo nazw i tagów gildii jest zablokowanych z powodu braku możliwości przekazania zarządzania gidią innemu graczowi (są wątki w dziale Pomysły i Sugestie poruszające ten problem). Co chwilę słyszy się, że jakaś gildia się rozpadła bo lider zrezygnował z gry, a skutkiem jest zakładanie kolejnych gildii, więc gildijny śmietnik i tak rośnie z dnia na dzień czy BB tego chce czy nie.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    maciek0081, na początku warto zaznaczyć, że problem, który pojawił się na Twoim koncie w przeszłości (brak możliwości wejścia do gry) był związany z zupełnie czymś innym, a nie z uszkodzonym obszarem serwera, którego dotyczy ten temat.

Temat ten nie dotyczy też braku zadań dziennych gildii, no ale wyjątkowo odniosę się do tego zagadnienia:
    założenie nowej gildii nie gwarantuje tego, że problem z brakiem zadań gildii znowu nie wystąpi. Dodatkowo, pragnę przypomnieć, że każda nazwa gildii jak i tag może być użyty tylko raz w systemie. Właśnie dlatego rozwiązanie "stworzę nową gildię" nie jest żadnym rozwiązaniem: nie tylko nie gwarantuje usunięcia błędu, ale również wywołałoby blokadę bardzo dużej ilości nazw i tagów gildii.

Więcej informacji o planach związanych z naprawą zadań dziennych gildii można znaleźć tutaj, zachęcam do zapoznania się:
    Zadania dzienne gildii - informacje

No a teraz trochę bardziej na temat - zablokowane strefy/obszary. Chcę przypomnieć, że codziennie w nocy, około godziny 02:00 czasu polskiego, jest uruchamiany skrypt, który naprawia większość zablokowanych stref. Niestety są też strefy, których skrypt ten nie odblokuje, jednak wtedy też nie należy się martwić. Wystarczy napisać do Supportu w sprawie dalszych działań.

Zgadza się, czasami niezbędne jest zresetowanie wyspy (bardzo rzadko), jednak w takim przypadku można liczyć na sporą rekompensatę ze strony Supportu - na pewno nikt nie będzie stratny.
    Xaar szkoda tylko że support potrafi wklejać tylko formułki to raz, dwa - nie gwarantuje - a próbowałeś ?? skoro nie jesteś pewien to nie - i jeśli 2 miesiące nie umiecie nic napisać tylko wklejać każdemu to samo o jakiejś indywidualnej liście to może warto czasem coś spróbować ??

wiem że mój problem był inny przecież to napisałem jakbyś nie zauważył.... wróciłem do niego z myślą, że wtedy pisałeś że tyle się zmieniło, tak będzie teraz super, szybsze odpowiedzi itp.... i JEDNA WIELKA LIPA wyszła.....

a obszar serwera występuje od kilku ładnych miesięcy i jedyny wniosek - technicy bb są ciency lub programiści bb są ciency lub sprzęt bb jest cienki lub jak zawsze wina windowsa javy i ciasteczek a może wszystkiego po trochu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    No a teraz trochę bardziej na temat - zablokowane strefy/obszary. Chcę przypomnieć, że codziennie w nocy, około godziny 02:00 czasu polskiego, jest uruchamiany skrypt, który naprawia większość zablokowanych stref. Niestety są też strefy, których skrypt ten nie odblokuje, jednak wtedy też nie należy się martwić. Wystarczy napisać do Supportu w sprawie dalszych działań.

Zgadza się, czasami niezbędne jest zresetowanie wyspy (bardzo rzadko), jednak w takim przypadku można liczyć na sporą rekompensatę ze strony Supportu - na pewno nikt nie będzie stratny.
    Nie należy się martwić ? Wystarczy napisać do supportu w sprawie dalszych działań ? To co support robi jest karygodne. Od 3 grudnia mam obszar serwera uszkodzony. Pomijam, że pierwszy miesiąc czekałam na odpowiedź od supportu (ok to jestem w stanie zrozumieć). Zdecydowałam sie na reset konta. Pisałam do supportu czy mam podać liste co miałam na koncie - powiedzieli, że tak. Każdy mail skutkuje oczekiwaniem tygodnia na odpowiedź. Wysłałam maila z listą i obliczeniami ile kosztów surowców itp wszystko gotowe. Zastanawia mnie tylko jedno. Czy support pracuje tylko w czwartki ? W czwartek 7.02 otrzymałam odp że musze potwierdzić restart klikając coś tam i że podczas następnej przerwy technicznej wszystko powinno już być ok. Pytam się czy nie można było zrobić tego dzień wcześniej ? Mało tego w mailu było rówiniez napisane że po restarcie dopiero moge pisać o rekompensate. Miło, że powiedziano mi troche za późno. Sądząc po czasie w jakim support odpisuje to musze czekać kolejne 2 tygodnie (teraz już tylko tydzień). Myślę, że w moim przypadku jest potrzebny restart ponieważ po wystąpieniu poprzedniego błędu support olał sprawe co teraz skutkuje brakiem dostępu do konta. Co do rekompensaty w mailu mi napisano, żebym się nie spodziewała jakieś dobrej rekompensaty wię Xaar mała prośba - nie pisz, że nikt nie bedzie stratny bo czasu nie zwrócisz ! Po za tym działania supportu ......... mam nadzieje, że nie bede musiała już więcej razy ich komentować.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

uszkodzony obszar serwera

mam takie pytanie - dziś w trakcie gry - przeczytałem - uszkodzony obszar serwera i zostałem wylogowany. Po tym co tu czytałem myślałem, że to już koniec gry, ale udało mi się zalogować, i chciałbym zapytać, czy mam się bać, że ten komunikat to preludium do dalszych problemów, czy też takie rzeczy się zdarzają wielu osobom, a one potem grają długo i szczęśliwie?
    Będę naprawdę wdzięczny za odpowiedź, bo lekko mnie ten tekst przeraził.
    Pozdrawiam.

Edit:
    okazało się, że to koleżanka z która byłem na szepcie ma uszkodzony obszar serwera, bo jak próbuje do niej wejść na wyspę to mnie wywala z gry, zresztą wszystkich z gildii wywala. Nazwa konta sikorka1989 - jak rozumiem jeśli ona nie napisze do supportu to konta raczej nie odzyska?
    Ostatnio edytowane przez Carbonara ; 14.02.2013 o 00:34

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Podobno wprowadzili teraz skrypt, który uruchamia się codziennie w nocy i odblokowuje większość tych stref, więc może spróbować czy dzisiaj dalej jest ten problem. Jest szansa że już problem nie występuje.

Początkujący Osadnik Awatar a-sio
    Serwer
    Nowy Świat
    na mnie trafiło dzisiaj - obszar serwera uszkodzony. w tym obszarze wystąpił błąd. prosimy spróbować ponownie, napisałam i czekam.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Widzę temat stary. A mi dziś się to trafiło. Zalogowałem się do gry normalnie. Przeglądam mapę i okno z komunikatem Uszkodzony obszar serwera. Potem przelogowanie i nadal to samo.
    Czy temat umarł bo nikt nie zajmuje się tym błędem?
    Jeszcze jedno, gdy ktoś znajomy próbuje wejść na moją mapę (podgląd) zostaje również wylogowany z takim samym komunikatem.

Problem wysłany mailem do supportu, czekam na odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez Voreno ; 15.02.2013 o 22:02

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    hm ja sie zastanawiam co moglo uszkodzic obszar serwera w moim przypadku,kosze wyslane przez kolezanke z gildii czy akceptacja 100-tu monet gildyjnych???????????i ciekawe ile czasu bede pozbawiony mozliwosci zagrania w ta gre???

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Halo!!! mi się dzisiaj włączyl komunikat "uszkodzony obszar serwera prosimy spróbować później"... no i co teraz bede czekać 2 tygodnie aż to naprawicie????

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Trelia Zobacz posta
    Halo!!! mi się dzisiaj włączyl komunikat "uszkodzony obszar serwera prosimy spróbować później"... no i co teraz bede czekać 2 tygodnie aż to naprawicie????
    No 2 tygodnie to i tak mało. Ja czekałam 2 miesiące i po relogu teraz mam cuda jeżeli chodzi o rekompensatę.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 8 9 10 11 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów