Zobacz wyniki ankiety: Potrzebne?

Głosujących
30. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

6 20.00%
  • Nie

24 80.00%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zmniejszenie levelu budynków

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Opcja edytuj nie gryzie i każdy ma ją dostępną i aktywną.

Jak najedziesz na ikonę ulepszania jest informacja o ile więcej będzie sie produkować i o ile więcej będzie zużywać.

Jak coś upg to to przemyśl najpierw, a jak masz za duży lvl budynku zawsze możesz go zburzyć i stawiać na nowo

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Acoma Zobacz posta
    I co w przypadku, kiedy jednak będzie występował debet w produkcji drewna?
    Nic.

Gra polega na tym, zeby produkowac, a nie zeby perfekcyjnie zbalansowac gospodarke. Jesli masz jakas sensowna produkcje drewna i wskoczysz po pojedynczym upgradzie na minus, to po prostu bedziesz tracic niewielkie ilosci zasobow przez jakis dlugi okres, a na gospodarke nie bedzie to mialo zadnego wplywu tak dlugo, az nie dojdziesz z zasobami do zera. A jak sie bedziesz zblizac do zera, to mozesz po prostu wylaczyc na krotki okres produkcje lukow (nie mowiac juz o tym, ze po drodze moze sie zdarzyc np taka sytuacja, ze produkcja wegla ze smolarzy zapcha Ci magazyn i skokowo podskoczy Ci w magazynie ilosc bali iglastych, rekompensując deficyt).
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Acoma
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    Opcja edytuj nie gryzie i każdy ma ją dostępną i aktywną.

Jak najedziesz na ikonę ulepszania jest informacja o ile więcej będzie sie produkować i o ile więcej będzie zużywać.

Jak coś upg to to przemyśl najpierw, a jak masz za duży lvl budynku zawsze możesz go zburzyć i stawiać na nowo
    Jakoś mnie bawi ponowne budownictwo i wywalanie niepotrzebnie surków, tylko po to aby poeksperymentować.

Co do wypowiedzi spakz-a - owszem, dla mnie zabawa polega na idealnym wyważeniu gospodarki, tak, aby używanie premii nie było koniecznością, ale - jak nazwa wskazuje - premią.

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ale ty masz problem Acoma ile ci tego surowca ubędzie jak dasz na następny poziom 100 na dobę kupisz sobie na handlu i będzie ok ;] ja mam 100k belek iglastych na minus na 12h i jakoś żyje ;]

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    lipa"( i to mało powiedziane, mi minusuje leśnik liścia -1256/12h, jakoś żyję i daję rade

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów