Zobacz wyniki ankiety: Potrzebne?

Głosujących
30. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

6 20.00%
  • Nie

24 80.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zmniejszenie levelu budynków

Acoma

Zmniejszenie levelu budynków

Od 'zawsze' brakuje mi opcji związanej ze zmniejszaniem poziomu budynków. Uważam iż byłaby to ciekawa opcja, szczególnie w sytuacjach, kiedy po podwyższeniu poziomu budynku produkcyjnego, okazuje się, że produkcja surowców jest zbyt mała, i braknie surowców do produkcji.

Zwrot to 50% surowców potrzebnych do rozbudowy na bieżący poziom.

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Chyba cie pokręciło ciastko z maryśki zjadłeś

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Początkujący Osadnik Awatar infer
    Serwer
    Nowy Świat
    Bzdury. Dlaczego? Jeśli się coś rozbudowuje, to trzeba się zastanowić. Poza tym ulepszeń się nie usuwa.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przy kazdym ulepszeniu dokladnie wiadomo o ile zwiekszy sie zuzycie surowcow, jesli ktos sie decyduje na ulepszenie - zna dokladnie jego konsekwencje.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Acoma
    Chyba grzybki jedliście.
    Gdzie takie informacje o zużyciu materiałów PO ulepszeniu budynku można znaleźć? W księdze czarów imić Pottera?

Szczególnie jeżeli chodzi o zużycie na 12h oraz prognostykę wpływu na gospodarkę.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    jak to skąd wziąść? to proste skoro budynek na 1 levelu zuzywa 1 sztukę surowca do produkcji 1 sztuki produktu, to odpowiednieo 2 lvl zużywa 2 produkuje 2, na 3 lvl zużywa 3 produkuje 3, na 4 zużywa 4 produkuje 4, na 5 zużywa 5 produkuje 5.
    Jeśli ma rzuconą premię x2 to odpowiednio (na 5 lvl) zużywa 5 produkuje 10.

Acoma
    Teoria jest prosta i piękna.
    Skoro jesteś taki mądry, to może odpowiesz mi, czy zwiększenie o 1 lv produkcji długich łuków, nie przekroczy bieżącego 12h uzysku drewna liściastego?, przy założeniu, że podwyższę lv jednego z tartaków?

Acoma
    I co w przypadku, kiedy jednak będzie występował debet w produkcji drewna? Likwidować łukmistrza i z powrotem ponosić koszty stawiania budynku /budynków przetwarzających do poprzedniego levelu? A może TY mi prześlesz surowce, kiedy się pomylisz?

Acoma
    Na rynku też może kupię, albo i nie kupię surowce, a uzależniać się od wahań rynkowych jakoś nie zamierzam. Polityka Rostkowskiego na zaplanowany deficyt gospodarki to nie dla mnie.

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jeśli chodzi o symulacje, ja korzystam z tego : http://ceo-economy.appspot.com/ tylko tam wartości są orientacyjne, bo nie bierze pod uwagę czasu dojścia i sprzątania. ALe w przybliżeniu można się zorientować jak podniesienie levelu budynku wpłynie na gospodarkę.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów