Strona 18 z 45 PierwszyPierwszy ... 8 16 17 18 19 20 28 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 443

Wątek: Serwer wyłączony z przyczyn technicznych

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przypomnę
    Proponuję w ulubionych w przeglądarce mieć 2 strony
    1. Stronę główną 2. Stronę bezpośredni do gry I startować z ikonki GRAJ ze strony głównej, gdy są kłopoty - z drugiej ulubionej strony
    U mnie to zawsze działa choć nie gwarantuję, że zadziała u innych
    Nie dalej jak wczoraj miałem chwilę stresu bo się miły komunikat pojawił, wystartowałem z drugiego linku i zadziałało.
    Ostatnio edytowane przez RedJul ; 27.02.2016 o 10:45

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    Przypomnę

U mnie to zawsze działa choć nie gwarantuję, że zadziała u innych
    Nie dalej jak wczoraj miałem chwilę stresu bo się miły komunikat pojawił, wystartowałem z drugiego linku i zadziałało.
    Ze strony głównej po wciśnięciu 'graj' jest forward do tej drugiej więc choćby z tego powodu te metody dają tyle co spowiedź u księdza. Nie będę się rozpisywał dlaczego, ale nikt i nic spoza BB nie sprawi, że problem zniknie.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Chyba jednak nie masz racji.
    Do każdego linku w cache przypisany jest serwer na który nas wrzuca, z reguły różny.
    Dlatego gdy nas nie wpuszcza czyścimy cache i próbujemy ponownie. Mój sposób omija czyszczenie cache.
    Nie zawsze zadziała bo różne problemy z logowaniem mają ten sam komunikat błędu.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Chyba jednak nie masz racji.
    Do każdego linku w cache przypisany jest serwer na który nas wrzuca, z reguły różny.
    Dlatego gdy nas nie wpuszcza czyścimy cache i próbujemy ponownie. Mój sposób omija czyszczenie cache.
    Nie zawsze zadziała bo różne problemy z logowaniem mają ten sam komunikat błędu.
    Głupoty wypisujesz, informacja o tym, który serwer obsługuje daną strefę nie jest cache-owana. Przykład: serwer, który odpowiedział, że jest wyłączony z przyczyn technicznych za 5-10 minut działa normalnie.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez silu700 Zobacz posta
    (...) informacja o tym, który serwer obsługuje daną strefę nie jest cache-owana. Przykład: serwer, który odpowiedział, że jest wyłączony z przyczyn technicznych za 5-10 minut działa normalnie.
    Nie wiem co artysta miał na myśli z ta strefą ja wiem jedno, że startując z ulubionych, za każdym razem melduję się na tym samym serwerze. Dlatego pierwsze co radzi support to wyczyszczenie ciasteczek, wtedy wrzuci (być może ) na inny serwer. Problem znany, ponoć rozwiązany przez BB ale po kolejnej konserwie wrócił.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    wiem jedno
    To nie pisz w temacie, w którym mało wiesz

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Może i mało, za eksperta się nie uważam.
    W przeciwieństwie do Ciebie, nic nie wiesz, mylisz pojęcia a zgrywasz eksperta.

Początkujący Osadnik Awatar Jooker_8
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jest problem nie można sie dostać na wyspe problem z serwerami a premium leci (

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Może i mało, za eksperta się nie uważam.
    W przeciwieństwie do Ciebie, nic nie wiesz, mylisz pojęcia a zgrywasz eksperta.
    Niestety jesteś w dużym błędzie, nie jestem ekspertem i mało w tej grze wiem, ale po zalogowaniu się na stronie głównej i kliknięciu w przycisk (Graj), zaczyna się ładowanie pliku swf oraz grafik z serwera http://static.cdn.ubi.com. Po ich załadowaniu niezależnie od tak naprawdę potrzebnych tylko dwóch ciasteczek (dsoAuthUser, dsoAuthToken) gra łączy się z serwerem http://w06bb01.thesettlersonline.pl, który z kolei w odpowiedzi przydziela serwer do komunikacji rtmp dla danej strefy (mapy gracza, przygody) np. Dolina Odkrywców http://w06g02.thesettlersonline.pl. Gra łączy się za każdym razem z http://w06bb01.thesettlersonline.pl gdy chcemy wejść na na inną strefę (mapa gracza, przygoda). W przypadku błędu Serwer wyłączony z przyczyn technicznych wybrany serwer w06g02 odpowiada na dwa pierwsze zapytania gry po czym odpowiada włąsnie tym błędem. Mija ok. 10 minut i są sytuacje gdzie ten sam serwer w06g02 zaczyna działać i obsługiwać strefę normalnie jakby się nic nie stało. Teraz RedJul geniuszu twoja kolej, napisz z łaski swojej własną wersję co ma do tego ładowanie gry z tych dwóch śmiesznych linków, a tym bardziej czyszczenie ciasteczek i cache?

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A Ty koniecznie zgrywasz eksperta.
    Odpowiem Ci anegdotką.
    Znajomy miał egzamin z meteorologii, u starego lwowskiego profesora.
    Egzamin odbył się w willi profesora. Pada jedno pytanie, drugie, trzecie - znajomy jakoś tam odpowiada.
    W pewnym momencie profesor wygląda przez okno i pyta - czy z tych chmur będzie deszcz?
    Znajomy też wygląda przez to okno i odpowiada - tak, panie profesorze.
    Profesor na to - przykro mi, ale nie. Dwója.
    Z profesorem się nie dyskutowało, znajomy wziął indeks z dwóją i wyszedł.
    Nie uszedł 100 metrów a tu kap, kap i zaczęło padać. Znajomy do tchórzów nie należał, wrócił się i dzwoni do domu profesora.
    Panie profesorze, ja przed chwilą byłem u pana na egzaminie, zadał mi pan pytanie czy będzie padać, ja odpowiedziałem, że będzie, pan profesor że nie i wystawił mi pan dwóję no i widzi pan profesor - pada.
    Na to profesor z niezmąconym spokojem - a nie powinno.
    Ty jak ten profesor masz swoją koncepcję i jeśli fakty nie pasują do tej koncepcji tym gorzej dla faktów.
    A prawda jest taka, że gdybyś miał rację to czyszczenie ciasteczek by nie pomagało.
    Ale pomaga.
    Geniuszem nie jestem ale mam odrobinę zdrowego rozsądku. A zdrowy rozsądek i logika podpowiada, że jeśli coś działa wbrew teorii to znaczy teoria do kitu.

Strona 18 z 45 PierwszyPierwszy ... 8 16 17 18 19 20 28 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów