Odpowiedz w tym wątku
Strona 16 z 38 PierwszyPierwszy ... 6 14 15 16 17 18 26 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 380

Wątek: Ekspedycje - Wykryte Bugi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Witam, nie wiem, czy juz o tym było, ale mam problem z podbiciem kolonii.
    Chodzi o olbrzymią, obiecującą kolonię (z rudą żelaza) poziom drugi z trzech. Nie mogę zaatakować bossa, jak najeżdżam myszką, na ułamek sekundy pojawiają się skrzyżowane mieczyki, potem znikają i nie da się"kliknąć" żeby zatakować...
    Mieliście taki problem?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez dario_j Zobacz posta
    Na każdej koloni jest zamczysko a w środku boss. Może te Skunksy Kieły czy Berty których sporo widziałem występują w jakiś specjalnych odmianach, lub może zalicza tych z wysp na wyższych lewelach. Ja jak na razie, podbijam jałowe i mogę sobie co najwyżej po spekulować. Milady pamiętasz może ile wysp na 2 i 3 poziomie podbiłaś?
    I tu Cię żdziwię, ja tych bosów mam zaliczonych z 1 lvl gdzie podbiłam ze 2 małe, 2 duże i kilkanaście średnich. Potem olałam kolonie aż do ewentu. W ewencie nie zaliczyło mi żadnego nowego bosa, podbiłam kilka na pierwszym lvl i resztę na 2, wczoraj wskoczyłam na 3ci ale zbiłam do 2, bo pisanek szukam nie strat
    Przyjrzałam się ostatniej podbijanej koloni i rzeczywiście było tam kilku bosów z listy, szłam środkiem bez kasowania obozów przywódców to ubiłam tylko 1go Cienia z zamku i go nie zaliczyło także akerman może mieć rację

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Osiągnięcie Szef kiedyś działało. Zliczało przywódców z kolonii już zajętych. Obecnie nieważne jaką kolonie wykonujemy to osiągnięcie nie zostaje zliczane z prostej przyczyny. Pomyłka w nazewnictwie. Nazwy przywódców są inne na koloniach, niż te które są potrzebne do zliczania.. dlatego nie są uwzględniane.

Problem już dłuższy czas trwa. Nasz CM reagował tak jakby problem był znany, tylko BB ma ważniejsze sprawy do rozwiązywania ;p

btw.

Odkrywca Awatar Angel7212
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez jowitt1 Zobacz posta
    Witam, nie wiem, czy juz o tym było, ale mam problem z podbiciem kolonii.
    Chodzi o olbrzymią, obiecującą kolonię (z rudą żelaza) poziom drugi z trzech. Nie mogę zaatakować bossa, jak najeżdżam myszką, na ułamek sekundy pojawiają się skrzyżowane mieczyki, potem znikają i nie da się"kliknąć" żeby zatakować...
    Mieliście taki problem?
    tak,miałam tak na największych koloniach z tytanem lv2 - trzeba było anulować

teraz na wszelki wypadek po wylądowaniu zawsze sprawdzam czy da się zaatakować bossa

Początkujący Odkrywca Awatar Lord_Crain
    Serwer
    Złota Góra
    Miałem zaczynać kolejny temat, ale to zbyteczne, kto będzie potrzebował to wyczyta, a kwestia i tak chyba podchodzi pod błąd. A o co dokładnie chodzi, mianowicie o osiągnięcia, które zalicza tylko na 1lvl koloni, przynajmniej tak jest u mnie i u wielu znajomych którzy mając 3lvl, robiąc regularnie nie mają żadnego progresu na paskach. Tutaj zachodziło pytanie błąd, czy ki czort, support milczy i ni jak było się zabrać za osiągi jeśli sie zaczynało kolonie na początku ich istnienia i szybko wskoczyło na owy 3 poziom. Otóż istnieje innowacyjna metoda którą wprowadziło BB polegająca na masie przegranych prób zdobycia czyjejś koloni. U mnie po 22 udało się zredukować do poziomu 2, za chwilę będę próbował zbijać na poziom 1. Niestety jest to głupota, gdyz nie każdy ma w zamyśle przegrywać

Ps. Na zagranicznych serwerach już też to przerabiali

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    W lepszych koloniach masz Boss w nazwie i dlatego nie zalicza.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Jest chyba jeszcze 1 błąd. Podbijając niezajętą kolonie nie otrzymujemy pkt walki i z tym się zgodzę. Ale w momencie kiedy ktoś nam te kolonie odbija to ona jest zajęta i powinniśmy pkt walki z obrony dostać, a jednak ich nie ma...

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie mogę zaatakować bossa, jak najeżdżam myszką, na ułamek sekundy pojawiają się skrzyżowane mieczyki, potem znikają i nie da się"kliknąć" żeby zatakować...
    Miałem to samo. Za atakowałem obóz obok i go ściogneło na ten właściwy
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 26.04.2015 o 02:32

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez adamus402 Zobacz posta
    Nie mogę zaatakować bossa, jak najeżdżam myszką, na ułamek sekundy pojawiają się skrzyżowane mieczyki, potem znikają i nie da się"kliknąć" żeby zatakować... Miałem to samo. Za atakowałem obóz obok i go ściogneło na ten właściwy

Czytaj ze zrozumieniem... Jak nie może zaatakować obozu to owszem atakując następny go ściągnie. Ale jak nie może zaatakować obozu przywódcy albo gorzej białego zamku to nie ściągnie, bo one nie mają pola przyciągania. Na zwykłym obozach ze 3 razy to miałam, na przywódcy jeszcze nie na szczęście

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Lord_Crain Zobacz posta
    (...)Otóż istnieje innowacyjna metoda którą wprowadziło BB polegająca na masie przegranych prób zdobycia czyjejś koloni. U mnie po 22 udało się zredukować do poziomu 2, za chwilę będę próbował zbijać na poziom 1. Niestety jest to głupota, gdyz nie każdy ma w zamyśle przegrywać

Ps. Na zagranicznych serwerach już też to przerabiali
    Wygląda na to, że ilość przegranych potrzebnych do zbicia poziomu jest zależna od ilości podbitych kolonii na wyższym poziomie. Jedni piszą o 8-9, ty o 22 przegranych żeby zbić z 3 na 2. Ja też zbijałem z 3 na 2, jak już mi się udało i odkrywca znalazł kolonie na 2 lvl, po zdobyciu jednej, kolejna była z powrotem na 3 lvl. Zdobyłem jedną na 3 lvl, następnie "przegrałem" raz i znów miałem 2 lvl.

Nie do końca zgodzę się że jest to głupota. Ktoś może sobie dobrze radzić z koloniami na 2 lvl, ale nie daje rady na 3 lvl (czy to ograniczony populacją czy innymi czynnikami). Po podbiciu iluś tam kolonii na 2 lvl i wskoczeniu na 3 taka osoba praktycznie nie mogłaby już podbijać kolonii. Obniżenie poziomu w przypadku przegranej daje szansę na powrót do "swojego" poziomu. A to, że gracze wykorzystują to teraz do innych celów niżby normalnie potrzebowali, to zupełnie inna sprawa.

Odpowiedz w tym wątku
Strona 16 z 38 PierwszyPierwszy ... 6 14 15 16 17 18 26 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów