Zobacz wyniki ankiety: czy chciałbyś możliwość handlu na wadze dropami

Głosujących
182. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

137 75.27%
  • nie

45 24.73%
Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: eleminacja oszustów- drop

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    to po co sprzedawać jak kazdy sobie bedzie otwierał albo wysyłał skrzynie na swoje multikonto bez sensu najlepszym rozwiązaniem Zabronić sprzedaży dropów
    albo kupujesz twój problem nikt tobie nie każe kupować dropów .

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez aTenSion Zobacz posta
    Wytłumacz mi, skoro masz to gdzieś to dlaczego się wdajesz z dyskusje?
    Ponieważ jakiekolwiek 'poprawki' stwarzają niestety duże prawdopodobieństwo, że coś innego się popsuje.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    dobrym rozwiazaniem sa nowe przygody, tylko i tak bedzie problem , ze jesli 1 nie ukonczy traca wszyscy. lepsze bylo by 1 drop za swoja czesc + bonus jesli ukoncza wszyscy. Ja dopiero niedawno zostalam pierwszy raz oszukana , ale troche z wlasnej winy pozniewaz generalnie nie kupuje dropow od obcych. fakt że zmyliła mnie przynależność gidyjna oszusta. Niestety nie ma jak w realu systemu który wyeliminuje oszustow i troche za łatwo zdobywa sie pierwsze lvl-e co powoduje ze oszust zaklada nowe konto w max kilka dni.

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Zapraszając znajomych na darmowy drop i wysyłając cennik "1 ryba" nie jest raczej problemem. A ułatwiło by to sprzedaż dropów obcym co zlikwidowało by temat związany z oszustami raz na zawsze. Faktem jest że ktoś za wszelką cenę chciałby wpisywać zawyżone ceny aby wyłudzić monety ale to jest już kwestia tego czy ktoś pochopnie akceptuje wiec to już jest problem kupującego. Według mnie to jest świetny pomysł. I gdyby coś takiego zostało wprowadzone to nawet Ty sparkz byś nie miał nic przeciwko. Bo jak będzie tak jak jest to nie ma szans na zlikwidowanie oszustów.
    To jest jedyne sensowne rozwiązanie, na reszte mówię: NIE!! handel dropami to wymysł graczy, choć czasami przydatny, ja dropy tylko wymieniam ostatnio, przydał by się teraz jeszcze jeden slot i 4ty jak wejdą kooperacyjne (1: mój krawiec/coś do gildyjnego, 2:coś do gildyjnego/wymiana w 3 osobowej, 3:wymiana w 3 osobowej i 4: ostatni do kooperacyjnych)
    Problem z wymianą rozwiązany. Wolał bym stracić 700r niż dać komuś się naciągnąć, a jakby taka sytuacja się zdarzyła, podał bym nick do innych zaprzyjaźnionych gildii i z głowy
    Niektórzy tak bar­dzo kochają narze­kać, że wy­padałoby ich wi­tać słowa­mi: dzień dob­ry, co u ciebie złego

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Van-de-Lord Zobacz posta
    To już widzę jak gracz sprzedaje dropa skoro sam mógłby sobie taką skrzynkę otworzyć. Więc trzeba by ją tak zaprogramować żeby otwierała sie automatycznie w momencie kupienia i automatycznie lądowałaby jako wiadomość o zakończeniu przygody.
    Wgl nie rozumiem idei sprzedawania dropa, w gildii jak ktoś sam robi przygodę to zaprasza innych żeby wybili kilka jednostek i po zakończeniu oddaje się 1 slot z dropa a resztę zatrzymuje, no ale niektórzy wolą zarobić jak widać.
    heh u nas się nie oddaje wcale ;D chyba ze dogadasz się z kimś kto, ma premkę, żeby Ci drop ściągął wtedy calosc oddaje się a 50%z tytułu premki się zostawia sobie.
    Wszystko jest kwestią umowną
    Ostatnio edytowane przez kinia19910 ; 21.01.2014 o 02:05

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Stan58 Zobacz posta
    Dobrze, że dodałeś słowo chyba, bo musiałbym się na Ciebie obrazić. Zagłosowałem na NIE, ponieważ zapraszam do przygody znajomych nic w zamian nie oczekując od nich, a oni zapraszają mnie również bez żądań czy oczekiwań.
    Dokładnie...ani razu nie kupiłam dropa na handlu.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    2 sloty w zupełności wystarczą, żeby nie nadużywać. Co do oszustw, to jest wasz problem, sami się na to narażacie sprzedając dropa który do tego nie służy.

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Hajduk Zobacz posta
    2 sloty w zupełności wystarczą, żeby nie nadużywać. Co do oszustw, to jest wasz problem, sami się na to narażacie sprzedając dropa który do tego nie służy.
    Oszukiwani są przede wszystkim kupujący. Sprzedający dropa nie mają problemów z oszustami

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez kinia19910 Zobacz posta
    heh u nas się nie oddaje wcale ;D
    Wszystko jest kwestią umowną
    No oczywiście że kwestia umowna, z osobami z którymi częściej się wymieniam to nie bawimy się w oddawanie, ale niektóre osoby od czasu do czasu tylko robią i im zależy a ja nie widzę w tym problemu żeby oddać komuś tego slota.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    nie wiem czy to by zdalo egzamin mysle czy jest taka mozliwosc dla programistow aby zrobic cos na zasadzie gwiazdek u danego gracza a dokladnie tak jak jest na allegro lub w tym stylu : ocena sprzedajacego
    kazdy szanujacy sie gracz kupujacy dawal by dana gwiazdke powiedzmy w procentach za dropa osobie od ktorej kupil.
    lista danych graczy mogla by byc wyswietlana w zakladce wiadomosci z ktorej i tak nikt nie korzysta.
    bylo by to napewno utrudnieniem dla oszustow,chyba ze sie myle
    pozdro

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów