Zobacz wyniki ankiety: czy chciałbyś możliwość handlu na wadze dropami

Głosujących
182. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

137 75.27%
  • nie

45 24.73%
Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: eleminacja oszustów- drop

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Ramiel Zobacz posta
    Czyli wypowiadasz się na tematy niedotyczące Ciebie osobiście.
    Klikanie "Nie" dla jaj powinno być karane....
    To nie jest klikanie dla JAJ (dla niech będę klikał w evencie wielkanocnym). Kliknąłem NIE ponieważ uważam, że do przygody zapraszam znajomego za FREE, a w rewanżu kiedyś on mnie zaprosi w ten sam sposób. Handel dropami winien być zabroniony.
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Stan58 Zobacz posta
    Handel dropami winien być zabroniony.
    A niby dlaczego? Jedni sobie zapraszają znajomych, inni sobie sprzedają. Jaki masz w tym problem?

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez rycha86 Zobacz posta
    widzę że 11 osób głosujących na nie to chyba ci oszuści !!
    Ja głosowałem na NIE.
    Nie uważam się za oszusta, bo nie znajdzie się gracz, który ode mnie kupił, lub sprzedał mi drop. Jeśli ktoś kupuje/sprzedaje dropa to znaczy, że powinien zmienić gildię, ot co.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez jozioblabla Zobacz posta
    A niby dlaczego? Jedni sobie zapraszają znajomych, inni sobie sprzedają. Jaki masz w tym problem?
    Odpowiedział za mnie post wyżej Fredek_z_F-K. A poza tym przeczytaj wątek od początku. Chodziło o wyeliminowanie oszustów w handlu dropami. Najbardziej radykalny sposób eliminacji oszustów - zabronić handlu dropami. Dlatego jak napisałem kilka postów wyżej, głosowałem na nie i nie uważam się za oszusta.
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    też dałem nie powinien być zakaz

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli uważacie, że sprzedaż dropów odbywająca się obecnie powinna być wzbroniona to osobiście jestem na nie. Oficjalnie wolno jest wystawić na wagę rybę za 1000 zł, wolno taką rybę kupić, wolno dowolną osobę dodać do znajomych, zaprosić na przygodę, po czym usunąć ze znajomych. Gdyby wprowadzono zakaz handlu dropami, to support musiałby śledzić różne transakcje, przebieg wydarzeń, ewentualność zapraszania na przygody po 'dziwnych' transakcjach. Sprawiłoby to wg mnie kompletną niewydolność supportu. A ponieważ, jak wcześniej pisałem, nie sprzedałem i nie kupiłem dropa od początku grania w TSO, to oszustwa w handlu dropami mi po prostu "latają koło d*" i zupełnie mnie ten problem nie rusza.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Stan58 Zobacz posta
    Najbardziej radykalny sposób eliminacji oszustów - zabronić handlu dropami.
    Nie zabronisz handlu dropami bo nie ma czegos takiego jak handel dropami.

To sa 2 rozłączne czynnosci:

- niekorzystna dla 1 z graczy sprzedaz jakiegos produktu za kupe zlota
    - zaproszenie innego gracza do przygody.

Zadnej z tych czynnosci nie jestes w stanie ograniczyc bez ograniczania mozliwosci gry normalnych graczy.

Co innego gdyby zmienic przydzielanie dropa na proporcjonalne do stopnia udzialu w przygodzie ...
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Fredek_z_F-K Zobacz posta
    A ponieważ, jak wcześniej pisałem, nie sprzedałem i nie kupiłem dropa od początku grania w TSO, to oszustwa w handlu dropami mi po prostu "latają koło d*" i zupełnie mnie ten problem nie rusza.
    Wytłumacz mi, skoro masz to gdzieś to dlaczego się wdajesz z dyskusje ?
    Teraz pozostaje kwestia co z premium ? Wtedy wystarczy 20k monet i w 5 min zarobisz 3x tyle na samym klikaniu na wadze
    Mimo tego jestem na TAK, bo pomysł ciekawy ale nie dopracowany do końca
    Ostatnio edytowane przez aTenSion ; 17.01.2014 o 22:25

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    dwa dni temu urchomiłem produkcje tomu wczoraj rano wszedłem był w produkci dziś nie ma nic czy takich oszustów sie likwiduje?

Początkujący Osadnik Awatar BlueSoul
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Grając już trochę czasu stwierdzam, że system dropów został trochę źle rozwiązany. Nie każdy gracz chciałby się dzielić dropem z przygody, gdyż jest w stanie sam ją zrobić, a z wymianą slota są niestety bardzo duże problemy (3 osobawoa przygoda - 1 slot przygody, 1 slot zaproszenia) lub brak graczy, którzy robią aktualnie dana przygodę.

Dobrym rozwiązaniem będzie zamknięcie całego dropa w skrzyni, którą można otworzyć lub sprzedać. Jeżeli gracz nie zaprosi do przygody żadnego gracza to dostanie oprócz swojej skrzyni z dropem także skrzynie za wolny slot.

Takie rozwiązanie nie powinno zachwiać równowagi na rynku, a dużo uprości system handlu dropem.

Problem pojawi się dla graczy mających premium, gdyż będzie możliwe zebranie większej ilości skrzyń z dropami i otworzone z bonusem +50%.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów