tak
nie
Dedykacja dla moderatorów
Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
Karol Bunsch
Odpowiedział za mnie post wyżej Fredek_z_F-K. A poza tym przeczytaj wątek od początku. Chodziło o wyeliminowanie oszustów w handlu dropami. Najbardziej radykalny sposób eliminacji oszustów - zabronić handlu dropami. Dlatego jak napisałem kilka postów wyżej, głosowałem na nie i nie uważam się za oszusta.
Dedykacja dla moderatorów
Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
Karol Bunsch
też dałem nie powinien być zakaz
Jeśli uważacie, że sprzedaż dropów odbywająca się obecnie powinna być wzbroniona to osobiście jestem na nie. Oficjalnie wolno jest wystawić na wagę rybę za 1000 zł, wolno taką rybę kupić, wolno dowolną osobę dodać do znajomych, zaprosić na przygodę, po czym usunąć ze znajomych. Gdyby wprowadzono zakaz handlu dropami, to support musiałby śledzić różne transakcje, przebieg wydarzeń, ewentualność zapraszania na przygody po 'dziwnych' transakcjach. Sprawiłoby to wg mnie kompletną niewydolność supportu. A ponieważ, jak wcześniej pisałem, nie sprzedałem i nie kupiłem dropa od początku grania w TSO, to oszustwa w handlu dropami mi po prostu "latają koło d*" i zupełnie mnie ten problem nie rusza.
Nie zabronisz handlu dropami bo nie ma czegos takiego jak handel dropami.
To sa 2 rozłączne czynnosci:
- niekorzystna dla 1 z graczy sprzedaz jakiegos produktu za kupe zlota
- zaproszenie innego gracza do przygody.
Zadnej z tych czynnosci nie jestes w stanie ograniczyc bez ograniczania mozliwosci gry normalnych graczy.
Co innego gdyby zmienic przydzielanie dropa na proporcjonalne do stopnia udzialu w przygodzie ...
"A necromancer is just a really, really late healer"
Ostatnio edytowane przez aTenSion ; 17.01.2014 o 22:25
dwa dni temu urchomiłem produkcje tomu wczoraj rano wszedłem był w produkci dziś nie ma nic czy takich oszustów sie likwiduje?
Grając już trochę czasu stwierdzam, że system dropów został trochę źle rozwiązany. Nie każdy gracz chciałby się dzielić dropem z przygody, gdyż jest w stanie sam ją zrobić, a z wymianą slota są niestety bardzo duże problemy (3 osobawoa przygoda - 1 slot przygody, 1 slot zaproszenia) lub brak graczy, którzy robią aktualnie dana przygodę.
Dobrym rozwiązaniem będzie zamknięcie całego dropa w skrzyni, którą można otworzyć lub sprzedać. Jeżeli gracz nie zaprosi do przygody żadnego gracza to dostanie oprócz swojej skrzyni z dropem także skrzynie za wolny slot.
Takie rozwiązanie nie powinno zachwiać równowagi na rynku, a dużo uprości system handlu dropem.
Problem pojawi się dla graczy mających premium, gdyż będzie możliwe zebranie większej ilości skrzyń z dropami i otworzone z bonusem +50%.