Zamknięty wątek
Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4 12 13 14 15 16 24 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 268

Wątek: [Dyskusja] Pamiętnik dewelopera: Epickie miejsca pracy, Bank Gildii, Poczta

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    a co z granitem który wpakowałem w rozbudowę budynków?

Osadnik Awatar Igorb1985
    Serwer
    Czarci Gaj
    wydobywanie granitu tytanu etc. to nieporozumienie i skrajna niesprawiedliwość dla starych graczy, którzy z mozołem te surowce zbierali z przygód ponosząc znaczne koszta.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez okogi Zobacz posta
    no i ruszylo

ten magazyn to BZDURA BZDURA BZDURA ....

WEZCIE BB_XAAR WYCOFAJCIE TO COS .... nie wiem skad ten pomysl i przede wszystkim po co ?? co on ma nam dac ?? jaki jest tego cel ??
    pozdr
    Mam pytanie do tych, ktorzy sprawdzili ten bank gilidyjny na testowym? Jakie on ma funkcjonalności? Czy każdy z graczy w gildii musi postawić taki bank u siebie na wyspie, by moc skladać w nim "depozyty"? Czy kazdyz graczy ma odrębne "konto"? Byłabym wdzieczna za krótki opis jak dziala bank gildyjny, bo na razie to widzę, że zajmuje miejsce

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Warszawa2012 Zobacz posta
    Mam pytanie do tych, ktorzy sprawdzili ten bank gilidyjny na testowym? Jakie on ma funkcjonalności? Czy każdy z graczy w gildii musi postawić taki bank u siebie na wyspie, by moc skladać w nim "depozyty"? Czy kazdyz graczy ma odrębne "konto"? Byłabym wdzieczna za krótki opis jak dziala bank gildyjny, bo na razie to widzę, że zajmuje miejsce
    "W grze pojawi się nowy budynek: Bank Gildii! Przywódca gildii może ustawić uprawnienia dla wszystkich członków gildii w zakresie korzystania z Banku. Aby otworzyć okno z interfejsem Banku Gildii, niezbędne jest posiadanie następującego obiektu" - nie chcesz korzystać z banku nie musisz mieć tej budowli.

Więcej info - odpowiedzi na każde Twoje pytanie
    Ostatnio edytowane przez FeneShu ; 31.10.2013 o 12:41

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka_N Zobacz posta
    Zrobiłam szybką analizę straty miejsca po ustawieniu ESD (Epicki Skład Drewna) na przykładzie swojej wyspy.
    Efekt jest taki że musiałabym usunąć 6 budynków produkcyjnych (w miejsce leśnika na dole muszę ustawić magazyn aby zapewnić optymalne warunki pracy ESD, jednego leśnika dało się przestawić). Tak wiec dla tego przypadku budynek opłaca się jeśli warunki jego pracy zastąpią produkcję co najmniej tych 6 budynków.

W przypadku produkcji węgla musimy pamiętać że niby budynek daje możliwości większej produkcji węgla ale wtedy musimy dołożyć więcej drwali albo je non stop buffować bo trzeba zwrócić uwagę na inne czasy produkcji o czym pisze poniżej.
    Jeśli będziemy sadzić drzewa to budynek musi być blisko miejsc nasadzeń, ale wtedy możemy mieć gorsze miejsca dla drwali i gorsza produkcję drwali (blokad na wyspie jest wiele przez co ograniczone są możliwości ustawienia ESD i będziemy prawdopodobnie zmuszeni do przestawienia drwali dalej).

Podsumowując powiem tak, fajnie że BB myśli o nowościach ale nie oszukujmy się że to jest strzał w dziesiątkę i te rozwiązanie ma tyle samo zalet co wad. Największy problem dla wielu graczy to będzie fakt że wszyscy albo większości mają te budynki na 5 levelach i ich burzenie nie będzie należeć do przyjemności bo stracimy bezpowrotnie to co zainwestowaliśmy w rozbudowę i poświęcony czas. Jednak czasy produkcji są kuszące bo przy węglu (jedna linia produkcyjna) osiągamy w 1 minute to co przy smolarzach w 3 minuty a deski liściaste produkują się 4 minuty szybciej a więc strata 6 miejsc wydaje się opłacalna, ale musimy zachować dużo rozwagi przy ustawianiu produkcji i aby pochopne burzenie budynków nie rozstroiło naszej już dobrze funkcjonującej gospodarki. Fajne jest to też że możemy produkcje płynnie przełączać na to co nam potrzeba ale to tez wymaga praktycznie stałego nadzoru i regularnego siedzenie przy komputerze.

Przed

PO
    nudzi Ci się? huh?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez FeneShu Zobacz posta
    "W grze pojawi się nowy budynek: Bank Gildii! Przywódca gildii może ustawić uprawnienia dla wszystkich członków gildii w zakresie korzystania z Banku. Aby otworzyć okno z interfejsem Banku Gildii, niezbędne jest posiadanie następującego obiektu" - nie chcesz korzystać z banku nie musisz mieć tej budowli.

Więcej info - odpowiedzi na każde Twoje pytanie
    Dzięki FeneShu Jakoś pogubilam się w tym zalewie nowości serwowanych przez BB. Jedno tylko nie jest dla mnie jasne, jak jest korzyść z posiadania w gildii banku w stosunku do wykorzystywania zwyklego handlu do przesylania surowców w ramach gildii? Według mnie jest to po prostu magazyn gildii, który zajmuje miejsce na wyspie i ktory pochlania surowce, by go wybudować.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    FeneShu ale ja pytam po co on ??? co on ma nam dac w sensie rozgrywki ?? bo nie rozumie ... skoro mam pojemnosc wlasnych magazynow 250k to po co mam slac w ten magazyn cokolwiek ... po do mam wkladac tam budynki skoro w gwiezdzie mam nieograniczone miejsce ... no chyba ze to jest ciekawy sposob na pozbycie sie setek przygod z gwiazdy ... jedyny bonus jaki widze

dalej sie pytam PO CO ON?? ... bo jak dziala to wiem tylko PO CO??
    ktos potrzebuje desek to mu sie wysle bezposrednio ... w tej grze nie ma presji czasu ze musisz miec na juz ... poczekasz 5 min i nic sie nie stanie
    w gildii mozna handlowac bezposrednio ... no chyba ze to zlikwiduja chcac nadan sens magazynowi
    :P

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    póki gwiazda jest magazynem niekończonym, to nic co wnosiłoby większe pojemności magazynowe nie jest warte uwagi

Osadnik Awatar GreenLands
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Janusz_Wąsaty pamiętaj że czasy mogą być inne w Finale, i nie będzie tak kolorowo :-)

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Warszawa2012 Zobacz posta
    Dzięki FeneShu Jakoś pogubilam się w tym zalewie nowości serwowanych przez BB. Jedno tylko nie jest dla mnie jasne, jak jest korzyść z posiadania w gildii banku w stosunku do wykorzystywania zwyklego handlu do przesylania surowców w ramach gildii? Według mnie jest to po prostu magazyn gildii, który zajmuje miejsce na wyspie i ktory pochlania surowce, by go wybudować.
    Cytat Zamieszczone przez okogi Zobacz posta
    FeneShu ale ja pytam po co on ??? co on ma nam dac w sensie rozgrywki ?? bo nie rozumie ... skoro mam pojemnosc wlasnych magazynow 250k to po co mam slac w ten magazyn cokolwiek ... po do mam wkladac tam budynki skoro w gwiezdzie mam nieograniczone miejsce ... no chyba ze to jest ciekawy sposob na pozbycie sie setek przygod z gwiazdy ... jedyny bonus jaki widze

dalej sie pytam PO CO ON?? ... bo jak dziala to wiem tylko PO CO??
    ktos potrzebuje desek to mu sie wysle bezposrednio ... w tej grze nie ma presji czasu ze musisz miec na juz ... poczekasz 5 min i nic sie nie stanie
    w gildii mozna handlowac bezposrednio ... no chyba ze to zlikwiduja chcac nadan sens magazynowi
    :P
    Pytanie kierujesz do złej osoby nie ja wymyśliłem ten budynek być może ten budynek to część dalszego rozwoju gry, może będzie do czegoś potrzebny, może za kilka miesięcy gwiazda nie będzie już magazynem bez dna? Może w planach mają ... i ... oraz ... i dlatego jest Bank Gildii

Cztery zastosowania Banku Gildii które ja widzę (aktualnie):
    Przykład 1:
    Chcę do gwiazdy 100k surowca aktualnie nie ma gracza z gildii online który by go miał w takiej ilości ale są osoby którym można wypłacić z Banku Gildii go a ta osoby wyśle mi do gwiazdy

Przykład 2:
    Ktoś potrzebuje jakiś surowiec np do zadania gildii aktualnie nie ma gracza online który by posiadał taki surowiec ale jest w Banku Gildii i jest osoba która może go wypłacić - robi to zadania gildii jest skończone cała Gildia się cieszy

Przykład 3:
    Z nową osobą nie można handlować (jedynie przez handel i wystawianie za rybki) ale mamy Bank Gildii i dzięki niemu może szybciej dostać wyprawkę Gildiową

Przykład 4:
    Bo jest i jest fajnie

Zamknięty wątek
Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4 12 13 14 15 16 24 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów