Zobacz wyniki ankiety: Co o tym sądzisz?

Głosujących
172. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

142 82.56%
  • Jestem na nie

21 12.21%
  • Jest mi to obojętne - mam kupę czasu

9 5.23%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Introligator wzrost zapotrzebowania na manuskrypty/tomy

ThePeper
    up

konkur4
    Cytat Zamieszczone przez Poznańczyk Zobacz posta
    Wzrost zapotrzebowania na manuskrypty, tomy i księgi miał by sens, jeżeli jedne tom, ksiega, były by wymagane by włączyć cała umiejętność, a nie tak jak teraz 3.

Więc jestem za tym by to zmienili na 1 do 1.
    Aż powiem więcej, miałoby to sens, gdyby tylko 1 typ specjalisty był szkolony dzięki manuskryptom, tomom i księgą, a nie wszystko, bo zakładam, że gienek i wyspa będą opierać się na tych samych surowcach.
    @do autora propozycji
    Pomysły mają większą szanse na wejście w życie, jeśli zostaną przedstawione na forum tsotesting.com, gdyż jak to powiedział BB_Xaar, to właśnie tam zaglądają wszyscy developerzy gry (czy jak ich tam zwał), a tu zagląda jedynie odpowiedzialny za polską wersje BB_Xaar, czyli jedynie jedna osoba.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dokładnie ja też jestem za i sądzę że większość ludzi sprzeciwi się obecnemu systemowi produkcji w introgilatorze
    You Will Never Walk Alone!
    H3ll For Ever!

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    Dodam jeszcze, że fajnie byłoby wprowadzić kolejkowanie u introligatora, tak jak jest w koszarach i magazynie prowiantu. Taka kolejka sama z siebie znacznie zmniejszyłaby czasy szkolenia. Nie każdy ma czas wpadać codziennie akurat jak się książka kończy. A jednak jak się mimo to potrafi zgromadzić odpowiednią ilość zasobów na książki, to dlaczego miałby introligator nie chodzić 24h na dobę?

ThePeper
    Cytat Zamieszczone przez konkur4 Zobacz posta
    @do autora propozycji
    Pomysły mają większą szanse na wejście w życie, jeśli zostaną przedstawione na forum tsotesting.com, gdyż jak to powiedział BB_Xaar, to właśnie tam zaglądają wszyscy developerzy gry (czy jak ich tam zwał), a tu zagląda jedynie odpowiedzialny za polską wersje BB_Xaar, czyli jedynie jedna osoba.
    Pomysł był poruszany na forum testowym, jednak jak to BB_Slash napisał to forum jest dla nie wprowadzonych jeszcze nowości.
    Tematy dotyczące już istniejących nowości powinny być poruszane na forach lokalnych.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak naprawdę to na forum serwera testowego nie ma odpowiedniego działu, w którym można zgłaszać propozycje zmian w grze. Mamy dział "Discussions", w którym można podyskutować ogólnie o zawartości serwera testowego, dział "Bug reports" - przeznaczenie tego działu jest chyba oczywiste, i dział "Feedback", gdzie z kolei można się podzielić wrażeniami na temat nowości. Księgi Życzeń brak.

Z kolei tutaj na forum mamy dział "Dyskusje o nowościach" - odpowiednik działu "Discussions" z testowego, oraz dział "Pomysły i Sugestie", którego przeznaczenie jest chyba bardziej niż oczywiste.

Skoro BB_Xaar jest jedynym przedstawicielem BB zaglądającym na nasze forum, jego obowiązkiem powinno być przekazywanie developerom propozycji z działu "Pomysły i Sugestie" cieszących się dużym zainteresowaniem.

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    podstawa to zmienić zwiększającą się ilość manuskryptów na stałą, tzn. 1 i dodać kolejkę do budowania w introligatorze

GrzechuGrek
    Też jestem za tym aby koszt produkcji tomu zawsze wynosił 1 manuskrypt zaś za księgę - 1 tom. Wg. mnie jest to nie do końca przemyślane biorąc pod uwagę to, że każdego specjalistę trzeba szkolić oddzielnie oraz to, że każda umiejętność trzeba/można zwiększać o 3 a co za tym idzie - trzeba na nią wydać 3 tomy/księgi.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    A ja nie rozumiem, dla czego wzrastać mają koszta wytworzenia kolejnego manuskryptu, tomu, księgi. TO niech od razu ustawią max wartość a nie jakimś magicznym sposobem już mam prawie 90 manuskryptów wykorzystane. A gdzie przebicie ich na tomy... i księgi! Teraz muszę 2 razy dłużej czekać na materiały by manuskrypt zrobić... marnowanie czasu bo koszt stalówek jest absurdalny. Miecze kosztują mniej! To jeszcze zwiększyli wymagania co do tworzenia tomu.

Czyli co z czasem 'skryba' tworzący księgi się bardziej myli i marnuje więcej materiału niż jak był na początku.

1 geolog i 1 odkrywca wyszkolony na maksa to żaden rarytas jak się ma każdego z tych po kilku by miał sens ich istnienia w grze.

ale developerzy raczej nie czytaja tego typu wątków więc zmian nie będzie.

Początkujący Odkrywca Awatar Achazu
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    To gra z cyklu NeverEnding Story wiec wszysto w tej grze ma zajmowac mase czasu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów