up
Jestem za
Jestem na nie
Jest mi to obojętne - mam kupę czasu
up
Aż powiem więcej, miałoby to sens, gdyby tylko 1 typ specjalisty był szkolony dzięki manuskryptom, tomom i księgą, a nie wszystko, bo zakładam, że gienek i wyspa będą opierać się na tych samych surowcach.
@do autora propozycji
Pomysły mają większą szanse na wejście w życie, jeśli zostaną przedstawione na forum tsotesting.com, gdyż jak to powiedział BB_Xaar, to właśnie tam zaglądają wszyscy developerzy gry (czy jak ich tam zwał), a tu zagląda jedynie odpowiedzialny za polską wersje BB_Xaar, czyli jedynie jedna osoba.
Dokładnie ja też jestem za i sądzę że większość ludzi sprzeciwi się obecnemu systemowi produkcji w introgilatorze
You Will Never Walk Alone!
H3ll For Ever!
Dodam jeszcze, że fajnie byłoby wprowadzić kolejkowanie u introligatora, tak jak jest w koszarach i magazynie prowiantu. Taka kolejka sama z siebie znacznie zmniejszyłaby czasy szkolenia. Nie każdy ma czas wpadać codziennie akurat jak się książka kończy. A jednak jak się mimo to potrafi zgromadzić odpowiednią ilość zasobów na książki, to dlaczego miałby introligator nie chodzić 24h na dobę?
Tak naprawdę to na forum serwera testowego nie ma odpowiedniego działu, w którym można zgłaszać propozycje zmian w grze. Mamy dział "Discussions", w którym można podyskutować ogólnie o zawartości serwera testowego, dział "Bug reports" - przeznaczenie tego działu jest chyba oczywiste, i dział "Feedback", gdzie z kolei można się podzielić wrażeniami na temat nowości. Księgi Życzeń brak.
Z kolei tutaj na forum mamy dział "Dyskusje o nowościach" - odpowiednik działu "Discussions" z testowego, oraz dział "Pomysły i Sugestie", którego przeznaczenie jest chyba bardziej niż oczywiste.
Skoro BB_Xaar jest jedynym przedstawicielem BB zaglądającym na nasze forum, jego obowiązkiem powinno być przekazywanie developerom propozycji z działu "Pomysły i Sugestie" cieszących się dużym zainteresowaniem.
podstawa to zmienić zwiększającą się ilość manuskryptów na stałą, tzn. 1 i dodać kolejkę do budowania w introligatorze
Też jestem za tym aby koszt produkcji tomu zawsze wynosił 1 manuskrypt zaś za księgę - 1 tom. Wg. mnie jest to nie do końca przemyślane biorąc pod uwagę to, że każdego specjalistę trzeba szkolić oddzielnie oraz to, że każda umiejętność trzeba/można zwiększać o 3 a co za tym idzie - trzeba na nią wydać 3 tomy/księgi.
A ja nie rozumiem, dla czego wzrastać mają koszta wytworzenia kolejnego manuskryptu, tomu, księgi. TO niech od razu ustawią max wartość a nie jakimś magicznym sposobem już mam prawie 90 manuskryptów wykorzystane. A gdzie przebicie ich na tomy... i księgi! Teraz muszę 2 razy dłużej czekać na materiały by manuskrypt zrobić... marnowanie czasu bo koszt stalówek jest absurdalny. Miecze kosztują mniej! To jeszcze zwiększyli wymagania co do tworzenia tomu.
Czyli co z czasem 'skryba' tworzący księgi się bardziej myli i marnuje więcej materiału niż jak był na początku.
1 geolog i 1 odkrywca wyszkolony na maksa to żaden rarytas jak się ma każdego z tych po kilku by miał sens ich istnienia w grze.
ale developerzy raczej nie czytaja tego typu wątków więc zmian nie będzie.
To gra z cyklu NeverEnding Storywiec wszysto w tej grze ma zajmowac mase czasu.
![]()