W przypadku osoby bardzo prężnie rozwijającej swoją ekonomie oraz chcącą zająć caluśką wyspę, aby nie było tam ani jednego wolnego miejsca. Ma pewien problem a mianowicie. Pozwolenia na budowę jak wiem dzięki zdobyciu kolejnych terytoriów dostaje się ich określoną ilość. Niestety jak dla mnie oraz pewnie sporej ilości graczy jest to ilość niewystarczająca. Jest to niestety olbrzymie promowanie graczy którzy jednak dopłacają realnymi pieniędzmi do gry. Ja sam pochodzę z biednej rodziny oraz jeszcze sam nie zarabiam więc nie mam na dopłacanie do grania. Ta gra ma olbrzymi potencjał i dobrze byłoby nie blokować rozbudowywania swojej osady z powodu braku pozwoleń na budowę. Moim pomysłem jest stworzenie np. budynku architekta lub dodanie dodatkowej opcji w Magazynie Prowiantu. Aby za określoną ilość surowców np. 1 000 kamienie, marmuru, desek liściastych i iglastych dostawać np. jedno pozwolenia. Nie przyśpieszy to bardzo znacząco rozwój ale dla osób którzy promują prężną ekonomie w swojej wiosce będzie to jak zbawienie. Dziękuję za przeczytanie mojego pomysłu i czekam na ewentualne uwagi.