Ach, ta wszędobylska polityczna poprawność. ;)
Wersja do druku
To raczej nie kwestia politycznej poprawności tylko zmiany terminu rozpoczęcia eventu. Nazwę zmienili na "Christmas Surprise" czyli nadal tylko chrześcijaństwo jest promowane.
Brisinger event rozpoczyna się 5, jak policzysz 24 to wychodzi 28 grudnia jako dzień kiedy kończy się kalendarz. Tak więc czas na odebranie wieży będzie od 28 grudnia do 2 stycznia.
To może następny będzie event pn. "Ramadan Time" :)
Wiadomo po ile bedą manufki chatki lowcy i nowy magazyn prowiantu??
po ile beda prezenty u kupca
Kiedy pytałem BB_xaara czy w przyszłości będzie coś robione z rybakiem podobnie jak z łowcą -> Chatką łowcy jeleni, to odrzekł, iż "nic nie może powiedzieć na ten temat...". Spodziewałem się czegoś takiego na tym evencie, ale może kiedy indziej coś takiego wprowadzą :)
@LordOrtega
Wszystko masz opisane tu na forum a także na tesotesting.com
@Jakubboss
Skoro xaar powiedział że nie może nic mówić odnośnie nowego rybaka, to może będzie to jakaś niespodzianka na Wielkanoc...
na Wielkanoc "nowe koszary" :P
Gdyby takie koszary robiły w jednej paczce powiedzmy po 500 rekrutów to było by to ciekawe rozwiązanie.
A ten Specjalny magazyn prowiantu to będzie dostępny tylko podczas ewentu czy po zakończeniu ewentu zniknie i czy ewentualnie będzi mozna go kupic za klejki po ewencie
raczej nie będzie za klej bo wtedy część mogłaby kupić kolejny no chybaze faktycznie by można było mieć 2
Zawsze wszystko po evencie jest za klejnoty (budynki/specjalisci) no chyba prócz ponuraka, ale mamy doświadczonych wiec to bez różnicy.
Może być jak ze szkółkami jak ktoś kupił 3 (2012) za dynie to nie może więcej nawet i za klejnoty z tym że tu bedzie raczej ograniczenie do 1.
Najlepiej będzie że manufakture i łowce można kupić 5 razy za 300 prezentów. Ja tak przynajmniej myśle. I ten event zapowiada się świetnie bedzie duzo prezentów z okazji mikołaja, nowego roku i może jeszcze z jakiegoś :D
Wesołych świąt i miłej gry wam życzę!!!
Manufaktura przyda się jak najbardziej, łowca jeleni? Hmm przedmiot zdatny do handlu i kupna w nieograniczonej ilości tak więc sądzę że jego cena będzie stale maleć. Więc nic nowego.
xaar a nie lepiej bylo wymyslec cos fajniejszego na koniec eventu niz wieze ? wieze ktora mozna kupic ? sadze ze stac was na lepsze pomysly moze cos do zwiekszenia populacji cos niebanalnego ?
ja juz to proponowalem, ale widocznie maja lepsze pomysly :) Mam nadzieje ze dla lvl 50 cos sie wkrotce fajnego pojawi bo wieje nostalgia eventy takie same Panowie ruszcie glowa i nas zaskoczcie :P
Oszczędzałem klejnoty więc kupiłem 3 od kupca, 1 za event i 1 z prezentu wiec jest już 5, kolejne 2 to razem 7. Ktoś może powiedzieć że to już sporo i zburzy rynek węgla, ale dla mnie to raczej wymiana smolarzy na manufaktuary ale i tak nadal potrzebuję smolarzy więc nie wiele to jednak daje.
Jedynie jak ktoś ma multikonta i sprzedaje węgiel to uważa że wprowadzanie nadmiaru na rynek
Van-de-Lord zaburzy i to bardzo i tu nie chodzi o atak na multikonciarzy bo ja nie mam żadnego multikonta, a węglem handlowałam. Zeszłoroczne 2 manufaktury mocno odczułam, ceny węgla spadły o połowę, przestało się opłacać buffować węgiel i stawiać kopalnie.
Kalendarz adwentowy nie pozwoli na ukończenie go. Dzisiaj otworzyłem tylko jedno okno, a mamy 5 grudnia...
To jest kalendarz eventowy i trwa tyle dni co event.
Nie mylmy z kalendarzem adventowym, gdyż on nim nie jest.
Przeczytałem ostatnie parę stron tematu i widzę, że ludzie przejmują się cenami węgla - mnie bardziej interesuje wpływ zalewu rynku złotymi wieżami wartość złota spadnie drastycznie skoro każdy może otrzymać wieże na koniec eventu (chyba że jest jakieś ograniczenie o którym nie wiem). Co o tym myślicie?
Juz ktos to pisal ale powtorze:
jedna moneta co 12 minut = 5 monet na godzine = 120 na dobe
nie wiem, czy to taki zalew, nawet zakladajac ciagle buffowanie wiezy
siema czy ktos wie czy mozna cofnac wybor w drzwiach w kalendarzu? bo przez przypadek zle wcislem i nie zrobie
nie da sie cofnac wyboru w tych paru drzwiach, z reszta po kliknięciu pojawia sie dodatkowe okienko z pytaniem czy na pewno, tak więc pluj sobie w brodę teraz
Przepraszam że nie na temat i nie w tym miejscu ale sytuacja jest mocno irytujaca. Czat jest nie do użytku. Czy nie mozna z tym cos zrobic??
Oto problem:
[10:09] B_B_Klejnoty03: Specjalna Mikołajkowa promocja na klejnoty. Wyślij sms o jednej z trzech treści: pu.rpk6xm , pu.rpk6xn , pu.rpk6xo na numer dziewięć-jeden-sześć-sześć-cztery (oczywiście cyfry), a otrzymasz aż 1080 klejnotów. Dodatkowo dla nowych graczy kolejne 480 klejnotów gratis!! (dodatkowe 480 klejnotów dotyczy graczy, którzy zarejestrowali się nie później niż miesiąc temu). Tylko teraz koszt sms'a to jedyne 4,92 zł z Vat. Wiadomość wysłana automatycznie. Administrator.
wyglada na to ze dales sie zrobic w niepowiem co. Zapewne przeczytales to na czacie gdzie osoba podajaca sie za administratora powinna pisac na niebiesko. Ze o nicku B_B_Klejnoty nie wspomne. Zaden administrator ani mod nie reklamuje klejnotow bo sa ogolno dostepne pod odpowiednia ikonka w interfejsie gry.
A ja mam problem i może ktoś mi podpowie co z tym zrobić :( Udało mi się ukończyć przygodę - uratuj ucztę wigilijną, ale zamiast prezentów za ukończenie przygody jedno wielkie 0 ....
Wcześniej było B_BKlejnoty05/04 teraz (wczoraj) 02
Mam pytanie dotyczące eventu, mianowicie czy tylko mi czy jeszcze komuś pojawiają się nie tylko słodycze i dzwonki, ale też nadal zioła i inne przedmioty z halloweenowego eventu??
Pewnie wszystkim. Tak samo jak bylo na Halloween - byly ziola, strachy i dynie.
tak, tylko że u mnie halloweenowe przedmioty są dalej do zbierania na wyspie
Dalej znajdujesz DYNIE na swojej wyspie ??
Bo Halloweenowe byly TYLKO dynie - ziola, strachy, czajniki i sztandary sa caly czas, bez wzgledu na event.
Najlepiej POCZYTAJ, i wszystko bedzie jasne.
No właśnie o to pytałem. Dyń już nie mam, mam reszte z tych rzeczy i zastanawiałem się czy tylko u mnie są czy u wszystkich dlatego pytam
One zawsze będą się pojawiać. Za te rzeczy kupujesz buffy i są one na stałe dodane do gry, oprócz prezentów.