jak będzie można coś sprzedać to rozpoczną się żniwa dla multi
jak będzie można coś sprzedać to rozpoczną się żniwa dla multi
Nigdy nie szło handlować manufakturą. BB to zastrzegło od samego początku jej wprowadzenia. I tak jest do dnia dzisiejszego.
Piwonia, to nie jest kalendarz adwentowy, to kalendarz odliczający dni trwania eventu. ^^
Oznacza to, że pierwsze okienko na polskiej wersji gry będzie można otworzyć 5 grudnia, drugie 6 grudnia itd.
Bernardoss, cały event zakończy się 2 stycznia 2014 - wtedy zniknie także świąteczna sekcja w Sklepie w grze.
Xaar ja rozumiem że tak kazano Tobie to wytłumaczyć, ale gdyby to było odliczanie dni eventu to nie powinno być 24 dni tylko 28, 24 dni jasno wskazują że autorom pomysłu chodziło o bardzo powszechną w Niemczech idee adwentowego kalendarza. Szkoda że BB nie zdecydowało się na zrobienie dodatkowej krótszej przerwy w nocy z listopada na grudzień i nie zastartowało kalendarza z początkiem grudnia. Pomysł mimo że nie wystartuje 1 grudnia to i tak bardzo mi się podoba.
Ja również nie kojarzę żeby można było kiedykolwiek handlować manufakturą, gdyby tak było to na pewno dokonała bym zakupu.
Piwonia, postanowiono zastosować 24 okienka, które nie odnoszą się do dni grudnia, a właśnie do dni trwania eventu. Celowo wykorzystano liczbę 24, a nie 28. Gdyby interfejs umożliwiał otwieranie nowego okienka każdego "eventowego" dnia, na zaakceptowanie Złotej wieży byłby tylko jeden dzień. Stosując "tylko" 24 dni, czas na zdobycie Złotej wieży jest nieco dłuższy.![]()
I akurat tak trafiło na te 24 dni jakie się stosuje w kalendarzu adwentowym, w którym tak samo odlicza się kolejne dni.
A tak z serwera testowego:
Maintenance November 12th - Christmas Event
Dear settlers,
We will deploy a new game version today, November 12th, between approx. 17:15 and 20:00 (CET). Therefore the server will not be available during this period. The exact time will be given, once we have more information. The new version comes with the following new features:
NEW FEATURES
• Pre-Version of the Christmas Event
• Resource: Gifts
• 4 Adventures: Save the Christmas feast - The stolen Sleigh - More Secluded Experiments - Return to the Bandit Nest
• Collectibles: Candies
• Advent Calendar
• 6 Buffs: Christmas feast - Cookies - The fermentation accelerator - Hot Lemon Tea - A million snowflakes - Solar flare
• Provision house item: Granite transformation
• Deco buildings: Normal Xmas tree - Animated Xmas tree - Snowman
• Buildings: Deerstalker Hut - Coal Workyard - Arctic Iron Mine - Provision House II (with new buffs)
Pomysł z nazywaniem interfejsu mianem "Advent Calendar", został wycofany tuż po wprowadzeniu świąt na serwer testowy.
Zamiast nazwy "Advent Calendar" będzie nazwa "Christmas Surprise".Na polskiej wersji gry będzie to najprawdopodobniej "Świąteczna Niespodzianka", jednak finalne tłumaczenie nie jest jeszcze gotowe. Tak jak już pisałem, cyferki wyświetlane w interfejsie z "niespodzianką" będą odnosiły się do dni trwania eventu, a nie dni grudnia.
![]()
ja tu czegoś nie czaje
na testowym złota wieże jest dla każdego gracza co otworzy wszystkie okienka (mając na uwadze ze można to robić za klejnoty jak ktoś zaśpi to nawet ostatniego dnia mozna otworzyc wszystkie na raz)
a ty piszesz coś o tym ze szansa na zdobycie złotej wieży będzie większa? skoro były by 28 dni to by było więcej nagród a złota wieża i tak by wpadła a są 24 zmniejszona liczba nagród w stosunku do 28 dni a wieże i tak dostanie każdy kto otworzy wszystko
no chyba ze o czymś nie wiem
możesz xaar to objaśnić?
Być może moje poprzednie słowa były trochę niezrozumiałe, więc spróbuję inaczej (nie pisałem niczego o "zwiększaniu szansy").
Nie wszyscy logują się do gry codziennie, szczególnie w okresie świątecznym. Gdyby na odebranie Złotej wieży każdy miał tylko 24 godziny, mogłoby dojść do sytuacji, w której ktoś nie mógł się zalogować w ostatnim dniu, przez co utracił możliwość odebrania swojej Złotej wieży. Przyczyny mogłyby być różne: spędzanie czasu z rodziną/znajomymi, utrudnienia techniczne, czy np. podróż.