Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za dodatkową konserwacją w tym tygodniu

Głosujących
64. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zdecydowanie tak, przeczekam brak gry nawet kilka godzin

30 46.88%
  • Nie

28 43.75%
  • Obojetne, i tak nie mam czasu na te grę

6 9.38%
Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: Rozszerzenie XXL jeszcze w tym tygodniu

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Aktualizacja XXL zostanie wgrana już jutro. Więcej informacji znajdziecie na stronie głównej.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Naito Zobacz posta
    @sparkz Nie może przeliczyć z najgorszym możliwym wariantem, ponieważ nie wie do jakiej jednostki i jaki bonus czy też kara się pojawi. Dla przykładu będzie uwzględniał wzmocnienie łuczników i wyślesz wojsko wyliczone pod łuczników a stanie się coś innego i już tego nie zmienisz.
    Och da sie
    Po prostu zaklada w ciemno ze cale twoje wojsko ma kare i cale wojsko przeciwnika ma bonus

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez BB_Penelopa Zobacz posta
    Witam!

Aktualizacja XXL zostanie wgrana już jutro. Więcej informacji znajdziecie na stronie głównej.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa
    Tylko link ze strony głównej przenosi nas do zmian w grze z 20.08.2015.
    Ktoś za wakacjami tęskni?

Osadnik Awatar Naito
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Tornados Zobacz posta
    Och da sie
    Po prostu zaklada w ciemno ze cale twoje wojsko ma kare i cale wojsko przeciwnika ma bonus
    Tylko pytanie czy jest możliwe wysłanie wydajnego wojska, które ma limit 270 wojaków ustawionego pod każą możliwą ewentualność ? Raczej nie bardzo Więc przynajmniej ja w tej chwili nie widzę wad tego rozwiązania. Oczywistym by było w przypadku takich zmian, że zdecydowanie częściej umierałby nam generał, więc jego czas powrócenia do gry w takim przypadku powinien zostać dość skrócony.

No nic, wracając do tematu głównego czekamy na aktualizację Sam jestem ciekaw tych nowości.
    The Settlers Online w 3D ? - Zapraszam do dyskusji na Youtube bo na tym forum nie wiem z jakiego powodu, ktoś uznał iż temat ten powinien zostać zarchiwizowany a przecież jest bardzo aktualny....

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    Tylko link ze strony głównej przenosi nas do zmian w grze z 20.08.2015.
    Ktoś za wakacjami tęskni?
    Sprobuj ja na czacie zlapac to naprawi ;D

Juz dziala ^^
    Ostatnio edytowane przez Tornados ; 07.10.2015 o 17:44

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    Losowość to nie jest jakieś super rozwiązanie, bo jakbym miał co i rusz przygodę całą symulować i sprawdzać ataki to taką przygodę bym robił kilka dni. Nie wiem jak inni ale ja po prostu nie mam na to czasu, kiedyś może i tak, teraz nie. Chyba że drop by był naprawdę zacny, ale w tej grze czegoś takiego na pewno nie spotkamy, bo męczyć się kilka dni i dostać to samo co robiąc schematyczne przygody, nie byłoby zachętą w żadnym stopniu.
    A gdyby było jak pisałam wyżej? Tzn. że odpalając przygodę wybierasz czy chcesz wersję podstawową (standardowa przygoda, standardowy drop) czy "prawdziwą przygodę" (losowe składy i ustawienia obozów, ale też dodatkowe nagrody - i tu już do ustalenia co by to miało być i w jakich ilościach). Wtedy można dopasować przygodę do swoich upodobań, możliwości, czasu jaki zamierzamy poświęcić na grę itd.

Początkujący Odkrywca Awatar browar69
    Serwer
    Złota Góra
    Wtedy i tak kazdy by wybieral ta bardziej oplacalna opcje tak jak teraz kazdy trzepie byka na szybkim mimo ze mozna robic calego lub wiele innych przygod, a dla tych kilku maruderow z forum nie warto wdrazac zmian, bo nie tego oczekuja gracze. Dla wielu nowe trudniejsze przygody i wiecej poziomow bylo tym czego najbardziej im brakowalo i wlasnie te potrzeby zaspokaja teraz bb. Dla tych ktorzy chcieli losowosc powstalo pvp.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: ilość bugów oraz ludzka głupota. Pewne również są tylko dwie – śmierć i nieudana konserwacja. Bo podatki są jak płot, tygrys przeskoczy, szczur się prześlizgnie, a bydło zostanie.

Osadnik Awatar Naito
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez browar69 Zobacz posta
    Dla tych ktorzy chcieli losowosc powstalo pvp.
    Niestety PvP jest:

- trudniejsze
    - bardziej kosztowe
    - i mniej dochodowe

Czyli nie dość, że ktoś ma trudniej to ma jeszcze dużo gorzej na tym wychodzić z punktu widzenia strat i zysków ? Trochę bez sensu ^^ Zrozumiałbym jeszcze gdyby dało się atakować kolonię konkretnego gracza lub wiedzieć u kogo się wylądowało, aby móc mu odpuścić jeśli jest z tej samej gildii czy też sojuszu lub zwyczajnie go lubimy. No a jeśli trafiamy na kolonię kogoś nielubianego, neutralnego lub wrogo nastawionego to lecimy i się bawimy. Mamy straty, ale satysfakcję z pokonania konkretnej osoby czy gildii. W tej chwili niby fajnie, że dodali PvP ale forma tego jest bardzo słaba. Fajnie, że dodali przygody zespołowe, ale również ich wykonanie nie jest takie jakie powinno być aby mogło odnieść skutek i zachęcić do robienia tego.

Niestety oni często chęci mają dobre, ale wykonanie kuleje...
    The Settlers Online w 3D ? - Zapraszam do dyskusji na Youtube bo na tym forum nie wiem z jakiego powodu, ktoś uznał iż temat ten powinien zostać zarchiwizowany a przecież jest bardzo aktualny....

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem co jest trudnego w tym PvP :P

Osadnik Awatar Naito
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To, że nie ma poradników na nie ? Ja nie widzę nic trudnego w zrobieniu najtrudniejszej przygody korzystając z poradnika. Więc nawet znikoma trudność PvP jest trudniejsza niż przygoda z poradnikiem.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów