Napisano, że czas premium został przedłużony o 24h, a mi się wyświetla 16h.
Wy też macie podobnie?
Napisano, że czas premium został przedłużony o 24h, a mi się wyświetla 16h.
Wy też macie podobnie?
Dziś w nocy o 3:45 pojawił się problem:wojsko nie chciało się zapakować do gienków, to relogłem.
Nagle pojawiłem się w kolejce logowania, byłem 1 z 33 czas zamiast maleć rósł, ilość osób do zalogowania też rosła.
Kolejne relogi i widzę: "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Prosimy nacisnąć [OK], aby odświeżyć połączenie".
Standardowe czyszczenie ciastek, pamięci podręcznej, zmiana przeglądarki z Chroma na Foxa, po czym na Dragona, nic nie dały. Baa, nawet zmiana kompa nie pomogła - serwer TSO padł.
Inne strony działają normalnie.
Premka leci, zapro czeka na odebranie, a grać się nie da. No nie idzie!!!. Znów coś w nocy robią bez uprzedzenia.
Massakra jakaś!!! Baa, nawet posta zamieścić na forum nie można było. Widać jak na obrazku poniżej fachowcy z BB/Ubi zajmują się serwerami. Blać PeReLowska.
Taka oto seria obrazów pojawiała się przy próbie wejścia w grę:
Przeglądarka (żadna) nie pobierała jakichkolwiek danych z Serwerów TSO.
Czy w czasie ewentu też tak będzie???????
A czas leci:
15 minut... i nic...
45 minut... i nic...
godzina minęła i nic...
5:11... Zgłoszenie do supportu o usterce wysłane pod adres: technical.support@thesettlersonline.pl
5:30 i nic... Brak nawet potwierdzenia z automatu, o przyjęciu zgłoszenia (spam sprawdzony).
6:00 i nic... Drugie zgłoszenie poszło pod adres ingame.support@thesettlersonline.pl (też brak odpowiedzi nawet z automatu o przyjęciu zgłoszenia)
6:05dalej nic, kiedy naprawią tą "usterkę" ?!?!?!
Ani forum, ani gra nie działały.
Jeszcze żeby jakieś przeprosiny chodź raz napisali, a nie tekst w stylu: "Zła wiedźma sporządała miksturę", czy "Ciemne chmury spowiły Twoją wioskę" i kosz egzo za ponad 3 godziny straty w grze (kto wie ile ofek by zeszło przez ten czas - zwłaszcza z rana, ilu przeciwników na przygodzie bym pokonał!!! może i całych przygód zaliczył)!!!
Na fejsie to samo, czyli brak jakiegokolwiek info, ehh...
PS: i proszę bez takich:
Xaar choć raz napisz prawdę, co się stało z serwerami w nocy, ze nie działały aż do rana!!!
Co ważniejsze: czy takie prace nocne bez zapowiedzi macie zamiar przeprowadzać w czasie ewentu???????
9:25 hahaha!! No lyypa po maxie!!! Dalej nie działa!!! Na poczcie 0 (słownie: "zero") potwierdzenia z automatu.
BB wstydźcie się!!!!
PS:2 http://www.thesettlersonline.com/ też nie działa!!!
PS:3 Heroes-online tak samo padło!!! inne stronki BB/Ubi działają!!!
Już 6 godzin mija od kąd zacząłem pisć tego posta w notatniku, ehh....
To na fejsie od ludzi można sie dowiedzieć:
### www, gry i forum obecnie niedostępna
Witaj, technicy zostały już poinformowane. Aktualizacje informacji można znaleźć tutaj, tak długo, jak strona nie jest dostępna.
BB_Graubart
informacji z niemieckiego fb- translator
### - Aktualizacja: Wydaje się, że centrum danych zostało dotknięte przez burze. Admini są na nim, ale nie mam ETA w tej chwili.
9:52: info od Xaara: Problem z dostępem do gry jest nadal analizowany - gdy tylko pojawi się więcej informacji, dam znać.
BB_xaar
Nie wspominając już o tym, ze ksiązek nie można odebrać z introligatora, a na premce działa!! Przydało by sie za to chociaz po jednej książce każdego rodzaju Xaar!!
7 godzin lyypa, ehh... jesazcze chwilka i kosze padną...
Nowe info: Aktualizacja (10:50)
Technicy nadal pracują problemem, czas zakończenia prac nie jest jeszcze znany. Jako pierwszy krok postaramy się przedłużyć czas trwania aktywnych przygód oraz dni Premium. Więcej informacji pojawi się wkrótce.
A zastopujecie produkcje na te ponad 9h, żeby nic nam nie powyczerpywało się??????????
(12:00) Technicy nadal pracują nad zaistniałym utrudnieniem. Niestety dokładny czas zakończenia prac nie jest jeszcze znany. Gdy tylko gra będzie znowu dostępna, opublikujemy tutaj informację.
Aktualizacja (12:40)
Strony The Settlers Online są już dostępne. Jako pierwszy krok, czas aktywnych przygód oraz dni Premium został przedłużony o 24 godziny. Strona główna gry może nadal ładować się z opóźnieniem - jeśli nie uda Ci się zalogować, odczekaj proszę 5 minut i spróbuj ponownie.
Wreszcie!!!!
Teraz odszkodowanie za straty moralne i czas i NERWY!!!!!!!!!!
- Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
- Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........
I gra znowu nie działa, ani strona główna ani sama gra.
W ogóle nic się nie wyświetla jakby pod tym adresem nie było żadnej strony.
wczoraj w dzień działało, wieczorem nie wiem. dzisiaj do co najmniej 10:00 nie działało. w ogóle serwery z domeny nie odpowiadały, a mogli podłożyć cokolwiek. chociaż na FB i Tweeterze też cisza na ich profilach. niezła olewka. pewnie dopiero przyszli do pracy i zobaczyli wielki krach. na monitoring ich nie stać? oj bieda bieda i amatorszczyzna.