Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się koncepcja rewolucji?

Głosujących
26. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

2 7.69%
  • Nie

22 84.62%
  • Dla mnie obojętne

2 7.69%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Rewolucja październikowa

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia

Rewolucja październikowa

Proponuję w Settlersach rewolucję. Pomysł październikowy, wykonanie listopadowe więc nazwa Rewolucja Październikowa.
    Na czym miałaby polegać?
    1. BB przestaje w grze rozdawać w jakikolwiek sposób klejnoty (tygodniowe logowanie, podniesienie poziomu itp). Wyjątkiem byłyby nagrody w konkursach i eventach (zadaniach kryzysowych).
    2. Klejnoty trafiają na handel jak każdy inny towar w dowolnej ilości (nie jakieś tam pakietowanie z prowizją na dodatek).
    3. Ilość klejnotów kupowanych za realne pieniądze zwiększamy 3-4 razy.
    Jak każda rewolucja w pierwszym miesiącu wprowadziłaby ogromny chaos w handlu by po kilku tygodniach, może miesiącu się uspokoić.
    I w końcu unormować sytuację z obrotem klejnotami w grze.

Lipek
    Pkt.1 - Nie sądzę aby BB odpuściło sobie tą opcję. To pewnie jest jakaś zachęta (nagroda za logowanie) dla tych którzy trochę uzbierali z logowania a resztę dokupili (pewnie za smsy). Aczkolwiek z drugiej strony, multikonta stałyby się bardziej bezużyteczne, i to pewnie właściciele tych kont klikną na Nie .
    Pkt.2 - zajefajnisty pomysł (serio)
    Pkt.3 - Nie wiem, nie jestem ekonomistą, pana Balcerowicza trzeba by było zapytać ale na chłopski rozum to raczej nie przejdzie.

Ja ogólnie jestem gdzieś pomiędzy Tak i Nie czyli trzecia opcja.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zapominasz, że wielu graczy jest aktywnych w grze tylko dlatego, że chcą dostawać klejki za aktywność.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Zygmunt_Krasiak Zobacz posta
    Zapominasz, że wielu graczy jest aktywnych w grze tylko dlatego, że chcą dostawać klejki za aktywność.
    Właśnie i powinni dać możliwość handlu klejem, ale bez obcinania ich za logowanie- nie po to zwiększali z 45 na 100 za tydzień grania, aby teraz to uciąć, setki ludzi by zrezygnowało z grania, bo wszystko mieli by kupić, a ten co ma 10kop kleju by się po prostu wzbogacił jeszcze bardziej
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Uprawnienia umieszczania postów