Zobacz wyniki ankiety: JAKIEGO JESTEŚ ZDANIA ODNOŚNIE TEGO WĄTKU??

Głosujących
26. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

12 46.15%
  • PRZECIW

1 3.85%
  • OBOJĘTNIE

13 50.00%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Magazyn

Osadnik Awatar broda102
    Serwer
    Złota Góra

Magazyn

Propozycja magazynu który powinien znaleźć się u kupca:

Magazyn który będzie dostępny od "Eventu Halloween 2013":

Wiem, że były podobne wątki - tylko tak z nudów to wrzucam. Pewnie nawet żaden z BB się tutaj nie wypowie, w końcu
    moje zdanie znaczy tu tyle, co jedna łza w oceanie

--------------------------------------------

Przepraszam że, od razu nie opisałem, ale chodzi tu o koncepcję nowego magazynu, który według zapowiedzi zostanie zaimplementowany podczas
    "Eventu Halloween 2013". Przedstawione grafiki obrazują preferowaną formę magazynów, które nie wykorzystywały by patentów i zajmowały tyle samo miejsca, miały
    taką samą grafikę (czyli podobnie jak z rezydencjami, które są dostępne u kupca w cenie 95 klejnotów) oraz to co proponuje nam BB na serwerze testowym.

Choć właściwie powinienem to umieścić na forum serwera testowego - mój błąd

----------------------------------------------
    Ostatnio edytowane przez broda102 ; 02.10.2013 o 17:11

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Może trochę opiszesz o co kaman, bo tylko widzę magazyn za 95 kleju i 750 kleju, a każda nowość (prawie) wchodzi z ewentem (budynki).
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    tego zwyklego magazynu na testowym nie ma , sprawdzalem przed chwila

a w obu magazynach droga identyczna a wielkosc rozna
    Ostatnio edytowane przez spnsc ; 01.10.2013 o 22:44

Osadnik Awatar broda102
    Serwer
    Złota Góra
    Sorki wielkie za wprowadzenie w błąd tych którzy myśleli, że jest to screen z serwera testowego Edytowałem

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Nie opisałeś konkretnie o co Ci chodzi.
    Narzekasz na to ze nowy magazyn zajmuje za dużo miejsca? Czy, że nie można kupić zwykłego magazynu za klejnoty?

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ja bym na cenę narzekał.... Toż to czyste zdzierstwo jest...

Osadnik Awatar broda102
    Serwer
    Złota Góra
    Także, właściwie to narzekam, że ten nowy magazyn mógł by być po prostu taki, jak ten z którym spotykamy się od początku, w menu budowli.
    Nie mówię, żeby od razu tego nowego nie wprowadzać. Tylko, że mogli pomyśleć o tym, żeby gracze nie musieli przy tym przestawiać wszystkich budynków. Ten stary magazyn był by idealny moim zdaniem, w formie bez-patentowej.I tak prawdę mówiąc cena jego mogła być nawet te 750 kleju,
    tylko żeby był Dzięki, że pomogliście mi to wykrztusić w końcu

Ale będzie lipa, jak nam magazynowanie w gwieździe zablokują, a tymi nowymi magazynami nie da się handlować - bo w końcu pewnie, chyba BB do tego zmierza. Ale oczywiście nie ma co tu spekulować

Wiele osób jest przekonana tym nowym magazynem. M.in. dla tego, że jego prototypowa pojemność to 18K zasobów na 5 lvl, co w porównaniu ze
    standardowym(6K na 5 lvl) daje +12K wolnego miejsca i mnie to też przekonuje, ale czy nie sądzicie, że taki mały, skromny za 95 klejnotów - przykładowo też by się przydał??
    Ostatnio edytowane przez broda102 ; 05.10.2013 o 22:14 Powód: połączenie postów

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zacytuje siebie z wątku o nowościach z testowego:
    Mi się wydaje, że po to te nowe magazyny, ponieważ powiększają wyspę, skoro wprowadzą burzenie skał, to i zasypywanie rzek pewnie pójdzie w ruch i karczowanie drzew, to i magazynów by się parę przydało w te tereny, a żeby za łatwo nie było i za dużo miejsca nie powstało, to i większej pojemności, ale i spuchnięte w drugą str inaczej niż normalne budynki, a skoro PVP ma być wprowadzone w """niedalekiej przyszłości""" to może w wieloletnim planie jego wprowadzenia potrzeba będzie więcej budynków, niż było to w pierwotnych planach, ale to tylko taka dygresja marzyciela":P
    A odnośnie gwiazdy nie zdziwił bym sie, jakby było można w niej trzymać np 10 -30% tego co w magazynach, bo tak licząc z dropa, to max 2,6k jakoś w jednym slocie jest, tak?? A jedno z zadań mówi o rozbudowie magazynów do 200k to akurat z premium by się zamykało max surki w gwieździe z dropa, ale to też tylko luźne gdybania.
    Więc nowy magazyn... (nie chodzi o pojemność, lecz o patent budowlany)
    Wychodzi tylko trochę drożej niż za patenty z opactwa. Podliczmy ile kosztują nas pojedyncze patenty i za co:
    Rezydencja - 1 patent 95 kleju (do odzyskania tyle ile ma się rezydek)
    Kantor handlowy - 1 patent 450 kleju (do odzyskania max jeden patent)
    Opactwo 2450 kleju - 4 patenty, 1 za 612,5 (do odzyskania przeważnie 8-12, max 16 patentów)
    Gildia 1250 za 1 patent (do odzyskania max jeden patent)
    Chatka jelenia 5 szt (9975 kleju) na 4 patenty - 2493.75 za patent (do odzyskania tyle ile ma się łowców)
    Kopalnia miedzi 20k kleju jeden patent (do odzyskania max 3)
    Więc 750 klejek za jeden patent to nie jest tak źle trochę przebudowy, co by się nie nudziło i gra gitarra.
    Taki zwykły magazyn raczej nie był by atrakcyjny dla BB pod względem finansowym
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik Awatar broda102
    Serwer
    Złota Góra
    Już pewnie nic się nie zmieni, także trzeba będzie się dostosować niestety. Dzięki za wypowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów