Zobacz wyniki ankiety: Czy wprowadzić handel księgami

Głosujących
57. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak i to jak najszybciej

39 68.42%
  • Nie, jest dobrze jak jest

7 12.28%
  • Nie, lepiej ulepszyć badania w inny sposób

11 19.30%
  • Nie mam zdania

0 0%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Handel Księgami

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    w sumie racja postawienie intro i klepanie książek jest łatwiejsze nić farmienie rudy, zboża czy innych rzeczy, ale i tak będą robiły to te same osoby
    romsheff każdy orze tak jak może ja często daje rade kliknąć 2manu i jeden tom/księgę dziennie na 4lvl bym nie dal rady na bank robić tyle, co do kolejki to racja to by znacznie sprawę ułatwiło... zwłaszcza że produkcja by szła nawet jakbym grał mniej aktywnie... upchnęło by się produkcje na tydzien i tylko logowanie żeby klej dorzucić

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    NIE NIE NIE
    jeden z najgorszych pomyslow na rozwiazanie problemu z badaniami
    1. multikontowosc by drastycznie wzrosla i wartosc ksiag bylaby zadna
    2. robienie ksiag tylko dla siebie wprowadza unikatowosc na kazdym koncie
    3. znow handel bylby rozwalony na kilka tygodni
    ...
    reasumujac , pewnie na 10 kontach porobiles ksiazek a teraz chcesz je uplynnic ... mam OGROMNA nadzieje ze te produkty NIGDY NIE beda odblokowane na handlu ..
    wg mnie i tak za wiele rzeczy jest handlowalnych ...
    pozdr

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    okogi:
    1. Nie wzrosłaby bo jak już nie raz mówiłem kto ma czas to już to robi, reszta ma to w nosie, moje konto np jest warte zbyt dużą ilość plnów bym miał ryzykować perma
    2. Unikatowość dalej będzie, jak masz spore zapasy monet/granitu będziesz jeszcze bardziej unikatowy - będziesz miał wyszkolonych specjalistów
    3. Rozwalony... handel sam się reguluje z każda zmianą, nie jest Twoją czy moja własnością a handel musi być wolny żeby był zdrowy ( najważniejszy krok - handel klejkami został wykonany i tu wielkie brawa w stronę BB szkoda tylko że tak późno )

Reasumując nie rzucaj mi błotem ( 10 kont ) w twarz bo mnie nie znasz, odblokowanie handlu wszystkim(ludzie gotowe wojsko księgi) każdemu się przyda ( bogaci będą mieli większe możliwości, biedni - początkujący łatwiej się dorobić)

gural81
    kolejka tak, handel nie koniecznie

słuszna uwaga dotycząca odbierania przygotowanych ksiąg kilka postów wyżej, 5 lvl introligatora nie rozwiązuje problemu czasu dopóki nie można wrzucić kolejnyc zadań do kolejki. Fajnie byłoby mieć kolejkę jak w magazynie prowiantu.
    Ostatnio edytowane przez gural81 ; 06.10.2013 o 20:55

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    ja w ogóle uważam iż rozwój specjalistów powinien odbywać się raczej w inny sposób - np wysyłanie ich na szkolenie albo coś...

kupowanie książek to dobry pomysł ale właśnie ułatwi to grę oszustom co maja po kilka kont...
    +A+M+D+G+

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pogięło już Was naprawdę z tą multikontową histerią. Nawet Sparkz, który wypowiada się zwykle w racjonalny sposób poddał się jak widzę tej paranoi.
    Aż pomyślałem sobie "kurcze, a może wszyscy mają w TSO multikonta, tylko ja nie mam?"

Żeby robić księgi, trzeba mieć introligatora (nie wspominając o całym łańcuchu, począwszy od leśników iglastych a skończywszy na wytopach żelaza). Żeby to miało sens, trzeba by było najpierw nieco się napracować, żeby to wszystko doprowadzić do zadowalającego poziomu. Można też postawić tylko introligatora i dosyłać mu z innego konta zasoby, tylko że taki pushing jest do wykrycia w 5 minut. Podobnie zresztą jak multiaccounting. Na ponad setkę znajomych mam poważne podejrzenia o jedno multi, a jakiś znajomy powiedział mi, że jego znajomy zna kogoś kto też ma. Tak to mniej więcej wygląda. Myślicie że jakiekolwiek zmiany zaszłyby jutro na handlu, czy w innych aspektach gry, gdyby nocny skrypt wyłapał i usunął wszystkie multi? Hm...

Kończąc OT, jestem przeciwny wprowadzeniu handlu księgami, natomiast byłbym za tym, żeby można było księgi kupować za Star Coins (powiedzmy 1000 SC za manuksrypt lub coś w ten deseń).

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    może za monety gildii
    +A+M+D+G+

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    Kończąc OT, jestem przeciwny wprowadzeniu handlu księgami, natomiast byłbym za tym, żeby można było księgi kupować za Star Coins (powiedzmy 1000 SC za manuksrypt lub coś w ten deseń).
    Może nie 1k, ale za SC to by było coś":P
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Handel księgami? Oczywiście ze tak. W ostateczności będę zadowolony z możliwości zakupu ksiąg w IS.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez anael6669 Zobacz posta
    Może nie 1k, ale za SC to by było coś":P
    Ojtam, 1k SC to raptem 4x wiking. Taką cenę mógłbym płacić.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów