Zobacz wyniki ankiety: Czy należy odsłonić ikonki populacji/patentów, gdy pojawia się komunikat?

Głosujących
50. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, oczywiście, czekam z utęsknieniem na poprawkę tego błędu!

47 94.00%
  • Jest mi to obojętne, nie mam zdania.

0 0%
  • Jestem na nie, bo uwielbiam czekać aż mi okienko zniknie chcę czekać!

3 6.00%
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Najeżdżanie okienek informacyjnych na interface Ludności

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie żebym odświeżał, ale skoro temat otwarty(nie proszę o zamknięcie, wprost przeciwnie- o reakcję) a deweloperzy postanowili zabrać podgląd stanu wojsk w Magazynie, to ponawiam prośbę w tym samym kierunku. Teraz skoro nie ma podglądu na stan wojsk, a dosyć często wracają grubasy z odkryć, geolodzy z poszukiwań(szybkie wydobycie, sporo kopalni i szybko zużywające się złoża) etc. Problem pozostaje. Chcę sprawdzić co tam z niedobitków siedzi w koszarach i nie mogę, bo znów te piekielne okienka informacyjne najeżdżają mi na ikonkę Settlersa. Może jednak da się to usprawnić?

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Oby coś zrobili w tym kierunku - 150 200 koszy, info z gildii, geolodzy grubasy, ofki z wagi, czasami z 5-6 min nie widać co za wojsko jest w gienkach, heh...
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Odsłonięcie ikonek populacji/patentów, gdy dostajemy nowe komunikaty z gry

Temat odnalazłem w archiwum, był tam omawiany, ale nie było ankiety i problem od tamtego czasu nie zniknął, więc go poruszam, tym razem dodając opcję głosowania.

Gdy dostajemy komunikat, np. o wytworzeniu premii, o geologu, który coś odkrył albo nie odkrył i różnorodne rodzaje innych komunikatów, to każdorazowo zasłaniają one na kilka sekund ikonki populacji i wolnych patentów. I przez to musimy czekać tę parę sekund bez sensu. Gdy np. tych komunikatów jest 5 to czekanie się wydłuża kilkukrotnie, a gdy to się często zdarza, bo np. jesteśmy na etapie budowy wojska i co chwilę przychodzi premia osadników i chcemy działać a to ciągle zasłania nam widok, to może być to naprawdę irytujące, a byłoby banalnie proste do rozwiązania.

Albo można obniżyć okienka by się pokazywały pod górnym paskiem i go nie zasłaniały. Albo dodać w okienkach przycisk "x" do zamykania ich. Optuję za pierwszą możliwością, bo nie wymaga dodatkowego klikania by się pozbyć natrętnych okienek. Jeśli jednak przycisk miałby się pojawić to raczej w prawym dolnym rogu, zamiast prawego górnego, gdyż klikając o raz za dużo (czyli na liczbę patentów), otwierałoby się okno kupca.

Edit.1: A aby nie tracić wiele z zasłoniętego obrazu mapy, można pomyśleć nad zwężeniem okienek w pionie, bo często komuniakt się mieści i sporo wolnego miejsca w okienku zostaje i być może dobre byłoby przy okazji zwężenie ich. Wtedy przekażą tę samą treść, a mniej zasłonią sobą

PS. temat w archiwum - http://forum.thesettlersonline.pl/th...ight=populacji
    Ostatnio edytowane przez Seroslav ; 09.11.2013 o 23:10 Powód: Edit.1

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powiem Ci tak. Jak zasłania ci informator okienko populacji to najwyższa pora zmienić monitor na większy. Na lapku 15,6" informator zasłania mi okienko. Ale na monitorze 22" już informator owy nie zasłania. Jak możesz ustawić dużą rozdzielczość to również powinien problem ustąpić.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    @Piotru70 Ale dlaczego gracz ma się dostosować do gry a nie odwrotnie ? Ja jakoś nie widziałem minimalnych wymagać do gry, więc jak zwykle skalowanie gry nawala nie pierwszy raz przy innej rozdzielność.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Czyli powiedz mi co mają z tym zrobić, przesunąć w lewo aby zasłaniała taka informacja ikonę profilową z ilością doświadczenia i długością konta premium? Dlaczego Oni mają się dostosowywać do ciebie? Wiedząc że jak to zrobią to Ci którzy nie mieli problemu zostaną poszkodowani?
    Jedyna rzecz która jest ok, to "x" do kasowania. reszta jest herezją poprzez którą chcesz zyskać kosztem innych.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    tu nie ma wielkiej roboty jaka przedstawia Piotru70,
    wystarczy ze na pierwszym planie bedzie zawsze pasek, a powiadamienia w tle,
    i nic wiecej nie trzeba zmieniac, nawet kupowac 50 calowych monitorow

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Powiem Ci tak. Jak zasłania ci informator okienko populacji to najwyższa pora zmienić monitor na większy. Na lapku 15,6" informator zasłania mi okienko. Ale na monitorze 22" już informator owy nie zasłania. Jak możesz ustawić dużą rozdzielczość to również powinien problem ustąpić.
    Mam monitor 19 cali i wybacz, nie będę zmieniał monitora na o 3 cale większego tylko po to by okienko w grze mi się przesunęło, sądzę, że to powinno być rozwiązane softowo, bo wiele osób gra na różnym sprzęcie, pewnie po tablety i smartfony włącznie.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Czyli powiedz mi co mają z tym zrobić, przesunąć w lewo aby zasłaniała taka informacja ikonę profilową z ilością doświadczenia i długością konta premium? Dlaczego Oni mają się dostosowywać do ciebie? Wiedząc że jak to zrobią to Ci którzy nie mieli problemu zostaną poszkodowani?
    Jedyna rzecz która jest ok, to "x" do kasowania. reszta jest herezją poprzez którą chcesz zyskać kosztem innych.
    herezje to ty piszesz, i czytaj ze zrozumieniem jak napisał "Albo można obniżyć okienka by się pokazywały pod górnym paskiem i go nie zasłaniały" czyli minimalnie obniżyć a od tego czy warto coś z tym zrobić czy nie jest ankieta jeśli wielu ma być poszkodowanych niech głosują na nie bo jeśli 100 ludzi będzie na tak kosztem 5 ludzi na nie to chyba wiadomo co trzeba zrobić wystarczyło by że byś napisał że nie z małym uzasadnieniem a nie sie unosisz a jak ty sobie kupiłeś monitor większy tylko po to żeby w settlersów grać no to gratulacje z zakupu a jeśli już go posiadałeś wcześniej to nie dawaj durnowatych pomysłów

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    monitor większy tylko po to żeby w settlersów grać no to gratulacje z zakupu a jeśli już go posiadałeś wcześniej to nie dawaj durnowatych pomysłów
    Monitor kupiłem sobie wcześniej. Ale jak kupowałem to z myślą o jakości i przyszłej użytkowości.
    [wycięte] Teraz dlaczego ja mam być poszkodowany z powodu waszych burżuazyjnych zachcianek? Jak chcesz mieć okienko niezasłaniające. To kup sobie większy monitor. Jak nie chcesz kupować większego to nie każ innym kupować mniejszego bo ty chcesz zmian w grze.
    Ostatecznością jest ustawienie sobie maksymalnej rozdzielczości monitora, ale jak masz mały ekran to znowu nic nie będziesz widzieć. Jak obniżą okienko to ja założę temat aby okno trafiło an stare miejsce bo będzie mi wtedy przeszkadzało.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 15.03.2015 o 08:31 Powód: grafika wygasła

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów