Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ilość slotów w handlu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Ilość slotów w handlu

Witam,
    Wpadłem na pewien pomysł, który mógłby znacznie ulepszyć handel. Otóż obecnie możemy wystawić maksymalnie 4 oferty na sześć godzin. Ciekawym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie różnego czasu trwania oferty, w zależności od ich ilości. Np:
    1 oferta - 24 h
    2 oferty - 12 h
    3 oferty - 8 h
    4 oferty - 6 h
    itd. aż do:
    48 ofert - 30 min
    W ten sposób można by wykorzystać fakt, że niektóre oferty są bardzo atrakcyjne i od razu dawać większą ich ilość na krótki okres czasu, gdyż i tak się wtedy dużo sprzeda. Z kolei oferty, które schodzą powoli, np. sprzedaż młyna czy silosa, można by dawać na 24h.
    Co myślicie?
    pozdrawiam
    Melo2000

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po pierwsze brak ankiety, edytuj post i wstaw ankietę.
    Ja z tego co widzę mogę wystawić 11 ofert pierwszą bezpłatną, resztę za monety (kolejno 3, 6, 9 i tak do 30monet), a następne za kleje (tych nie wiem ile się da). Tobie chodziło pewnie o ilość partii w jednej ofce, a te także możesz dodać za kleje po komunikacie:
    Czy chcesz dodać partię towaru za 19 klejnotów? Maksymalna ilość partii wynosi 16.
    Więc to co proponujesz jest zbyteczne.
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja jestem za wydłużeniem czasu aktywnych ofert, ale za opłatą jakimiś produktami. Powiedzmy ofka na 24/h 1% ilości sprzedawanego towaru. Jeśli są to bufy, budynki, ozdoby i takie tam, to jakaś ilość monet. Powiedzmy 1% sumy zawartych transakcji na te produkty przez ostatnie 7 dni na całym serwerze. To nie trudne do zrobienia, bo wagę monituje i zawierane na niej transakcje serwer..

Ankieta.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Dodaj ankietę bo ci zamkną wątek.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Po pierwsze dodaj ankietę, po drugie pomysł fajny, sam też o czymś takim myślałem jak jeszcze nowy handel był na testowym.

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @melo2000 proszę dodać ankietę.

Uprawnienia umieszczania postów