Zobacz wyniki ankiety: Co o tym myślicie?

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za!

10 62.50%
  • A po co?

3 18.75%
  • jestem przeciw

3 18.75%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Odzyskiwanie zalanych terytoriów

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Odzyskiwanie zalanych terytoriów

Proponuję stworzenie w grze postaci, która "odzyskiwała" by tereny, które są zalane wodami. Chodzi mi głównie o tereny zalewowe znajdujące w centrum wysp. Te "jeziorka" są jednym z większych absurdów gry. Jako jeziora powinny umożliwiać uzyskiwanie wody pitnej, stawianie przy nich jakichś akweduktów, albo innego ustrojstwa, które by wodę mogły z nich ciągnąć, a tak, tylko zajmują duże fragmenty wyspy.
    Gdyby tak jednak można było szkolić ludka, który by te tereny mógł zasypywać, to zakładam, że każdy gracz robił by to na swój własny sposób i efekt byłby taki, że każda wyspa nabierałaby innego kształtu po pewnym czasie. Oczywiście czas działania takiego delikwenta musiałby być odpowiednio długi, aby w krótkim czasie wyspy u wszystkich nie nabrałyby kształtu kwadratu.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Hehehe zabawny pomysł ale ciekawy mogło by to dać skrawek miejsca na wyspie jestem za!
    You Will Never Walk Alone!
    H3ll For Ever!

Osadnik Awatar Rafar321
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    to lepiej mosty - stawiasz i mesz wejście na wyspę

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomyśl ile milionów ludzi w to gra, jakby każdy "robił z wyspą po swojemu" serwery by padały co chwila, a tak każda mapka wygląda identycznie (zalesienie to zasób, jest zmienny, cała wyspa jest stała), jeśli już, to co lvl można by było odzyskać jakiś z góry ustalony kawałek terenu, przykładowo 2,5 miejsca (na silos i młyn), ale dopiero po wykupieniu wszystkich patentów i od 42lvl co najmniej, ja mam 49 nie mam jeszcze wszystkiego na 5kach, miejsce na wszystko jakoś znajduje, ale zawsze przyda się go więcej, bo co ewent nowe budynki jednak wskakują"))

EDIT:
    Ponieważ nie ma odpowiedzi: dopracuje pomysł, czekam na sugestie (możesz dodać taką opcje w ankiecie edytując swój post), to zaznaczam "A poco?"
    Ostatnio edytowane przez anael6669 ; 18.06.2013 o 10:55
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wykluczam również takiej możliwości, że po zdobywaniu iluś lvl, lub nawet jako nagrody z jakiejś przygody - wiadomości typu: "Na Twoje włości przybyli specjaliści z niderlandów, którzy potrafią odzyskiwać tereny zalane przez morza i jeziora. W nagrodę za uratowanie (tu postać z przygody - króla, lub kogoś takiego) postanowili za (tu jakieś towary, żeby nie było za łatwo) odzyskać "ileś tam" zalanego wodami terenu."
    W jakikolwiek sposób...
    Chodzi mi głównie o odzyskanie jakiejś części terenów "podwodnych", czy to ze środka wyspy - co jak już zauważyłem, te jeziora są po prostu bez sensu, lub z wód naokoło wysp.
    Wszelkie pomysły i sugestie mile widziane, rozkręcają dyskusje

Uprawnienia umieszczania postów