Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za tym drobnym usprawnieniem

Głosujących
81. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak proszę ciutkę niżej

70 86.42%
  • Zupełnie mi to nie przeszkadza

11 13.58%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Wiadomości zasłaniają ilość patentów i ilość osadników

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Gdzieś już się przewijał taki temat, żeby obniżyć to okienko z wiadomościami, ale coś nie mogę go namierzyć

Problem dotyczy graczy, którzy grają na niższych rozdzielczościach, np na laptopach 14"/15". Oczywiście jestem za, choć osobiście nie mam tego problemu. Panorama 22" rozwiązuje sporo problemów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Mnie też bardzooo denerwuje
    niby drobnostka ale wkurzyć może

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    Właśnie na tym że musisz czekać, opiera się w tej grze spora część tricków. Tu poczekasz minutkę, tam minutkę i zamiast godziny dziennie siedzisz przed TSO dwie. Albo cztery. Albo dwanaście

Oczywiście że tak, tylko ankiety brak.
    watpie ze to celowy zabieg. przy duzych rozdzielczosciach (np 1680 na 1050) problem znika.
    u mnie jest tak jak na powyzszych obrazkach i faktycznie do dosyc denerwujace. popieram.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Raflo Zobacz posta
    zasłaniają belkę z esencją informacji czyli zasłaniają informację o ilości osadników i ilości dostępnych patentów
    [/URL]
    Jestem na nie, są inne życzy do wprowadzenia/poprawienia żeby zajmować ludzi z BB takimi drobnostkami. Zachowujecie się jakby brak dostępu do tych informacji przez kilka sekund powodował zawalanie się kopalni złota na V poziomie.

PS.
    Zmień rozdzielczość ekranu i problem zniknie sam
    Ostatnio edytowane przez Boskicom ; 16.06.2013 o 03:48

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Albo 24 :-)

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Ligusiek Zobacz posta
    mi to przeszkadza w liczeniu woja jak śle na przygode a poza tym raczej nie przeszkadza, ale i tak informacja powinna być zawsze na wierzchu
    Mam tak samo, tym bardziej ze jest to jedyne miejsce gdzie mogę sprawdzić czy całe wojsko się zapakowało.

Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Problem dotyczy graczy, którzy grają na niższych rozdzielczościach, np na laptopach 14"/15". Oczywiście jestem za, choć osobiście nie mam tego problemu. Panorama 22" rozwiązuje sporo problemów
    Na ekranie 11 cali wiadomości pojawiają się w taki sposób że z lewej strony jest wąska szczelinka i da się najechać aby wyświetlić panel z informacją o ludności, faktycznie przy 22 calach wiadomość jest na tyle po lewej stronie że też nie zasłania paska, ale ja nie lubię grać na pełnym ekranie tylko ustawiając grę na jakieś 17 cali i wtedy informacja jest przesłaniana "dymkami", poza tym raczej niewiele ludzi ma ekrany po 22 cale.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Boskicom Zobacz posta
    Z tego co się orientuję, to ekrany LCD pracują na maksymalnych rozdzielczościach bo to są ich rozdzielczości optymalne. Zmienić więc można tylko na niższą, ale to raczej nie rozwiąże problemu.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mnie zmiana rozdzielczości nie wchodzi w grę, zamiast monitora mam TV 52" i lypa"=((
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Początkujący Osadnik Awatar Raflo
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Boskicom Zobacz posta
    Jestem na nie, są inne życzy do wprowadzenia/poprawienia żeby zajmować ludzi z BB takimi drobnostkami. Zachowujecie się jakby brak dostępu do tych informacji przez kilka sekund powodował zawalanie się kopalni złota na V poziomie.

PS.

zmienianie rozdzielczości nie w chodzi w rachubę
    mam 19 cali i większego monitora nie będę miał

a nawet jakbym miał 15 cali to co mam sobie panoramę kupić żeby tą informację zobaczyć?

Osadnik Awatar Stochlik
    Serwer
    Nowy Świat
    dobry pomysl ale szczeze nie zwrocilem uwagi na to

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów