Zobacz wyniki ankiety: Czy zgadzasz się z autorem tematu ?

Głosujących
42. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zgadzam się

12 28.57%
  • No nie wiem

11 26.19%
  • Nie zgadzam się

19 45.24%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Domy, nie tylko rezydencje

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Chcesz upiększania wyspy - załóż ankietę by rezydki miały różny wygląd, podobnie jak domki w Anno. Większa różnorodność na pewno by Ci się spodobała a nie traciłbyś ważnych z punktu widzenia gospodarki patentów.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Nillen Zobacz posta
    (...)Tylko ja ich nie ulepsze przez bardzo długi czas, a tak bym postawił sobie zamiast rezydek na 3cim poziomie domki na 5tym. Bo bardziej mi się podobają.(...)
    Z tego co piszesz to masz dokładnie takie samo zdanie, chodzi wyłącznie o walory estetyczne, bo dom na 5 lvl daje tyle samo ludków co rezydencja na 3 lvl, różnica tylko w wyglądzie, a akurat Tobie bardziej pasuje wygląd domów Choć i tak na końcu wszystko rozbije się o patenty.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    sparkz przecież domy też masz w sklepie za kleje, co za tym idzie, patentów nie zabierają. Nie do końca masz racje.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    sparkz przecież domy też masz w sklepie za kleje, co za tym idzie, patentów nie zabierają. Nie do końca masz racje.
    nie ma domów za klejnoty, sa rezydencje ale w kupcu nazywa sie to akt własność domu

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co konserwa siedzę na forum i czytam, trochę pisze w tym czasie"=)), ale czegoś "takiego" dawno nie było, istny bezsens, kto na 40+ nie chce jak najszybciej odzyskać patentów pod produkcje, nawet i kantor handlowy się za kleje bierze, chatki łowców wymienia na łowców, ale jeleni, opactwo zamiast browarka, manufki wykupuje...
    Chyba, że:
    Wprowadzono by "bezpatentowy domek", który kosztował by te przykładowe 50klejek i na 5tce miał 30 pojemności (6szt na poziom i obniżenie kosztów upa miało by wtedy sens), w tym wypadku niższe poziomy przy klejkach 100szt tygodniowo szybko by patenty odzyskały na produkcję ale, żeby nie zająć całej wyspy domkami (bo czarnych na domkach z tą pojemnością to ich trzeba by było 54, przy weteranie, a gdzie inne wojsko???).
    Tak czy inaczej w puźniejszym terminie przeszli by na rezydki, a dla samego wyglądu zostawili sobie przy władyce 1-2 "domki"dla estetyki.
    Co do Wież wiedźmy, chętnie sobie pooootem jeszcze 34 uzbieram, (policzmy na 5kach <--wkrótce--> 8 wodnych to 640 + 8 rezydek to 560 + 2 Fortece {reszta sprzedana, bo wielkie bydlęcia} + 2 wieże to 1600 - do populacji 5k - 34 akurat, a pozostałe rezydki na wagę pójdą, bo nie sądzę, abym zostawiał więcej przy takim obrocie sprawy niż te 8 potrzebne do okrągłej populacji"=))
    Ostatnio edytowane przez anael6669 ; 06.06.2013 o 14:44 Powód: uzupełnienie
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Nillen Zobacz posta
    Powiedzmy że mam ponad 300 patentów budowlanych.
    Napewno mozna mieć 300 patentów?

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    dokładnie 340 to max i ile grałeś w evencie piłkarskim, jeśli nie to 5 mniej

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    teraz dla najwyższych poziomów ma dojść 15 patentów
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Myślałem o tym samym :-) pozdrawiam, i oczywiście popieram.

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Ja myślę, ze osobom które dopiero zaczynają grę i jeszcze się ''nie dorobiły'' napewno ułatwiłoby to grę. Ale już osobom, które mają wszytkiego ful takie domki byłyby bezużyteczne, gdyż zjadaja patenty
    Ale tak jak mówie dla słabszych graczy jestem na tak

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów