Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 87

Wątek: budynek uspiony

Osadnik Awatar Underlight
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez jarifari Zobacz posta
    Chyba pozostaje opisac ta absurdalna sytuacje do niemieckiego supportu, albo naslemy na nich reporterow Uwagi czy innego Superwizjera :-)
    właśnie, może to jest myśl! Najpierw nasmarować na nich do Niemców, że kradną ludziom pieniądze (bo jak dla mnie jest to kradzież), a jak to nic nie da, to napisać do jakiejś Uwagi, jak to nieuczciwi pracownicy BB uczą biedną młodzież kradzieży i wyzyskiwania od lat najmłodszych bez ponoszenia konsekwencji, no i że oczywiście przywłaszczają sobie cudze pieniądze To bardzo zły przykład dla młodego człowieka, który ma styczność z tą grą! o!

ja powiem tak - w zasadzie wykalkulowałam sobie ile czasu dziennie traciłam na tą głupią grę i aż mnie zmroziło. Teraz od czasu afery kopalnianej tak mi się odechciało w to grać, że znalazłam sobie nowe hobby - zakładam akwarium i będę rozwijać cywilizację rybek i krewetek. I spokojna jestem, że żaden bug mi nie wyskoczy i w związku z nim nie zabiorą mi akwarium ani nie ukradną mi rybek... nie będzie problemów z logowaniem ani lagami... nikt mi bana nie dowali ani nie będę się użerać z bandą jakichś deb**i-złodziei... a i czas znacznie zaoszczędzę ^^
    Ostatnio edytowane przez Underlight ; 11.07.2012 o 15:07

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Wklejam najnowsza odpowiedz supportu:

Bardzo mi przykro, lecz nasze stanowisko w tej sprawie nie uległo zmianie.

Fakt możliwości postawienia kopalni częściowo na istniejącym budynku powinien być oczywistym błędem dla każdego, kto widział jak grafiki budynków nakładają się na siebie. Zamiast zgłosić znalezienie błędu, niektórzy gracze woleli z niego korzystać - za co obecnie, po usunięciu błędu, ponoszą konsekwencje.

Uprzejmie proszę zapoznać się z wątkiem na forum:
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...981-Zasady-Gry
    pytanie do wszystkich: czy na prawde dla Was byl to OCZYWISTY bug? ja szczerze powiedziawszy myslalem ze po prostu kopalnie zlota tak maja (ze wzgledu na pobliskie skaly, ukształtowanie terenu) - tym bardziej ze w co najmniej kilku miejscach na mapie mozna bylo postawic inne budynki na kopalni/złożu zlota, ale jednak support jak widac wie lepiej co jest dla mnie oczywiste a co nie i jak powinienem myslec i co robic :|

Czuje sie troche jak filmowy kierowca w Misiu zatrzymany przez milicjantow za przekroczenie przedkosci w terenie zabudowanym, ktory to teren milicjanci sami spreparowali stawiajac makiety domow :-) A sytuacja, w ktorej niektorzy gracze ponosza konsekwencje a inni nie przypomina mi analogiczna sytuacje w fimie, keidy to makieta jednego z budynkow i sie zwalila i niektorzy kierowcy unikneli mandatu :-)

Jak widac dzisiaj Bareja mogłby z powodzeniem nakrecic komedie absurdow nawet o przegladarkowej grze online

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak nie możesz włączyć kopalni wejdź i napisz do Supportu.

Osadnik Awatar Underlight
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez jarifari Zobacz posta
    pytanie do wszystkich: czy na prawde dla Was byl to OCZYWISTY bug?
    o tym, że jest to bug dowiedziałam się kiedy kopalnia przestała mi pracować po konserwacji i kiedy ktoś na chacie mi wyjaśnił, że to był bug i na czym polegał. Cóż... skoro support wie co ja sobie myślę i jaki jest stan mojej wiedzy, to niech powie co ja sobie myślę na ich temat ^^

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ale glupoty koles piszesz, postawiels celowo budynek na budynku, widzac ze one na siebie nachodza, a nie powinny i co nie kapnales ze cos jest nie teges?
    Ktos gdzies wyliczyl za ba buffie w skali miesiaca robila kopalnia zlota 5 lvl dodatkowe 500 rudy prawie.
    "Albo graj, albo pieniądze oddaj."
    Anonim
    Przysłowie polskie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    w regulaminie jest że Ubisoft zastrzega sobie prawo do zmian .
    Czyli mogli zmienić zasady korzystania z kopalni. Mogą jutro też zmienić np. kopalnie kryształów w kopalnie przynoszącą kamienie.
    Po prostu należy czytać regulamin i jeśli jest tak sformuowany że daje firmie możliwość do oszustw i nadużyć i to nie płacić ani grosza - szkoda pieniędzy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    SandmanX666, juz tak nie cwaniakuj bo dostales zwrot za swoja kopalnie - swoja droga to ze psotawiles tam pole pszenice tez przynioslo Ci korzysc - farma obok szybciej produkowala zboze niz gdyby to pole stalo dalej - jakos o tym nic nie piszesz, co?

A magazyn ustawilem tam zeby byl najblizej wszsytkich kopaln w okolicy (3 kopalnie miedzi i 3 zlota) - wtedy jeszcze po wyczerpaniu burzylem kopalnie zlota i stawialem nowe, wiec wykorzystywalem wszystkei zloaz w okolicy magazynu, poza tym najpierw postawilem magazyn, bo byla taka opcja a potem kopalnie zlota - akurat zloza zlota sa z gory narzucone wiec nie mialem juz innej opcji na postawienie kopalni jak wlasnie na zlozu - jest to chyba logiczne.

Po rozwinieciu konta zostawilem 1 kopalnie zlota (zasililem ja i upgradowalem), ktora miala najkrotszy czas pracy, co tez jest wedlug mnie logiczne. Pech chcial ze ostatnio nie wydobywam juz miedzi, tylko ja kupuje na handlu, wiec wyglada to tak jakbym specjalnie postawil magazyn na kopalni bo pazernie chce pare grudek zlota w ciagu miesiaca wydobyc!!? To jest jakis absurd!

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie, pole stalo za farma, a farma produkuje szybciej jak stoi przed farma. To bylo akurat przypadkowe w 100%.
    Mam jakos 4x wiecej pol niz gospodarstw.
    "Albo graj, albo pieniądze oddaj."
    Anonim
    Przysłowie polskie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    bez komentarza
    Ostatnio edytowane przez Alex5 ; 11.07.2012 o 21:19

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zacytuję moja wypowiedź z innego posta:
    Jeśli przed konserwacją magazyn był ustawiony zbyt blisko kopalni (bug), obecnie dana kopalnia nie wydobywa żadnych surowców - problem ten jest nam już znany i pracujemy nad odpowiednią poprawką.

W większości przypadków (99%), ulepszenie kopalni o jeden poziom usuwa problem i kopalnia rozpoczyna wydobywanie urobku, jednak problem pojawia się u graczy, którzy posiadają kopalnie już na poziomie 5. Na chwilę obecną jedynym rozwiązaniem jest wyburzenie takiej kopalni, ponowne odnalezienie złoża i wybudowanie nowej - niestety, w wielu przypadkach, wiąże się z utratą dodatkowych "doładowań", które zostały użyte na danym złożu. Jeśli ktoś nie chce być stratny, musi poczekać. Gdy tylko hotfix zostanie dopracowany i odpowiednio przetestowany, poinformuję o ewentualnym terminie jego wprowadzenia.
    W skrócie: o problemie wiemy, trwają prace nad hotfixem (niestety nie udało się go wdrożyć podczas dzisiejszej konserwacji).

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów