Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: Twoja pierwsza gra strategiczna

Nowicjusz
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Temat przypomniał mi o pewnej grze, w którą baaaaardzo dawno grałem, nazywała się Total Annihilation Ktoś może zna? Coś chyba podobnego do StarCrafta, z tego co pamiętam to była całkiem fajna

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Defender of the crown,straategia to dużo poiwedzianie,z tego co pamietam to wszystkie hrabstwa zdobyłem naparzając goości kopią na koniku w turniejach,czyli klasyczna zręcznosciówoka,ale mogło mi sie cos pomylić,tyle lat

Osadnik Awatar Orzel93
    Serwer
    Nowy Świat
    Age of Empires !!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    settlers 2, warcraft 2, red alert

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    miałem dwie
    Age of Empires
    I za chiny ludowe nie przypomnę sobie nazwy ale pamiętam że w grze chodziło o zajęcie całej mapy globalnej naszymi siłami. Zaczynało się od rejonu na mapie w zależności jaką nację sobie wybraliśmy np rzymianie, germanie, chińczycy, rdzenni amerykanie itd. Wraz ze zdobywaniem nowych ziem zdobywało się też epoki. Aby zająć sąsiadujący z nami teren posyłało się wojsko lub czekało jedną turę aż na tym terenie powstanie nasza osada, którą można było z czasem przekształcić w miasto, a wokół miasta stawiać różnorakie budynki. Słanie wojska to był najszybszy sposób na zajęcie terenu ale ryzykowny bo przy porażce komputer od razu wysyłał wojsko na nasz teren z któego przed chwilą przegraliśmy. Gdy tworzyło się osadę na wrogim terenie zaczynało się grę od małej wioski przy której stawiało sie inne budynki. Były 4 sektory rozwoju : nauka, technologia, cywilizacja i epoka którą można było zbadać dopiero po zbadaniu na 2 lvl 3 poprzednich sektorów. Z każdą nową osadą zaczynało się budowę i rozwój od nowa ale gdy już sporo mapy świata należało już do nas to przy zdobywaniu ziem osadami pierwsze lub nawet drugie lvl'e rozwoju były już zbadane.
    Jeżeli ktoś kojarzy grę prosiłbym o nazwę bo pierwszą część przeszedłem z 7 razy a drugą (która jest znacznie krótsza od pierwszej bo gra się 2 nacjami na małej mapce) 3 razy

Diokles
    Cytat Zamieszczone przez DjAndyPL Zobacz posta
    miałem dwie
    Age of Empires
    I za chiny ludowe nie przypomnę sobie nazwy ale pamiętam że w grze chodziło o zajęcie całej mapy globalnej naszymi siłami. Zaczynało się od rejonu na mapie w zależności jaką nację sobie wybraliśmy np rzymianie, germanie, chińczycy, rdzenni amerykanie itd. Wraz ze zdobywaniem nowych ziem zdobywało się też epoki. Aby zająć sąsiadujący z nami teren posyłało się wojsko lub czekało jedną turę aż na tym terenie powstanie nasza osada, którą można było z czasem przekształcić w miasto, a wokół miasta stawiać różnorakie budynki. Słanie wojska to był najszybszy sposób na zajęcie terenu ale ryzykowny bo przy porażce komputer od razu wysyłał wojsko na nasz teren z któego przed chwilą przegraliśmy. Gdy tworzyło się osadę na wrogim terenie zaczynało się grę od małej wioski przy której stawiało sie inne budynki. Były 4 sektory rozwoju : nauka, technologia, cywilizacja i epoka którą można było zbadać dopiero po zbadaniu na 2 lvl 3 poprzednich sektorów. Z każdą nową osadą zaczynało się budowę i rozwój od nowa ale gdy już sporo mapy świata należało już do nas to przy zdobywaniu ziem osadami pierwsze lub nawet drugie lvl'e rozwoju były już zbadane.
    Jeżeli ktoś kojarzy grę prosiłbym o nazwę bo pierwszą część przeszedłem z 7 razy a drugą (która jest znacznie krótsza od pierwszej bo gra się 2 nacjami na małej mapce) 3 razy
    Może to Civilization?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Od czego zacząć... bo było tego sporo od 1991 r. (pierwszy "komputer") Ale pamiętam (bo grałem) w te wszystkie z Commodore i Amigi i tzw. wczesnych PC. A między innymi to : Privater (handlowo strategiczna w kosmosie)... dłuuugo by wymieniać.

Osadnik Awatar Naito
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tycoon Transport
    The Settlers Online w 3D ? - Zapraszam do dyskusji na Youtube bo na tym forum nie wiem z jakiego powodu, ktoś uznał iż temat ten powinien zostać zarchiwizowany a przecież jest bardzo aktualny....

Osadnik Awatar Divenire
    Serwer
    Nowy Świat
    W Age Of Empire 2 gralem w Caesar 3, Pharaon, Emperor, ale jeszcze wczesniej w Settlersa tego jeszcze na Amige tego pierwszego----> zobaczcie jak to wyglądało

http://www.youtube.com/watch?feature...iDHU3mcs#at=23
    W tego Settlersa mozna nawet na pralce grać pokaze wam wymagania

PC AT 386 40MHz
    4MB RAM

a gra zajmuje 1.71 mb, jakież to piękne..
    Szczerze to wam powiem że ten najstarszy settlers był spoko. Wersje poźniejsze olałem bo były jak dla mnie po prostu słabe
    Ostatnio edytowane przez Divenire ; 21.12.2012 o 03:10

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    pierwszej nazwy nie pamiętam ale na pewno grałem w North&South na c64

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów