Zobacz wyniki ankiety: Jak podoba Wam się pomysł ?

Głosujących
124. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

120 96.77%
  • PRZECIW

2 1.61%
  • OBOJĘTNIE

2 1.61%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Możliwość kontrolowania zadań gildii.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Dawid_PL Zobacz posta
    Hmm, wcale tak nie uważam, ale administracja od tego jest żeby takie informacje sprawdzać. Jeśli miałoby tak być, że dany członek/ini widzi statystyki to przynajmniej tylko swoje.
    Co rozumiesz przez "swoje"? Gildyjne czy indywidualne gracza? Czyli wiadomość kto wykonał zadanie a kto nie, lub częstotliwość logowania zastrzegasz tylko dla administracji?- A to dlaczego? Każde ograniczenie dostępu do informacji budzi podejrzenia. A czy działanie administracji gildii nie może być oceniane? A do oceny tego działania są potrzebne informacje.
    Ostatnio edytowane przez Scolopendra ; 27.04.2013 o 22:22

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Aha, to może niech BB udostępni nam hasła wszystkich graczy, bo dlaczego mamy tego nie wiedzieć ? Bo jak na razie to nie mamy informacji jak pracuje support, ile banów ponakładali już poszczególni Moderatorzy, nie znamy statystyk gry. Albo dlaczego aktualnie administracja/lider gildii może tylko dodawać/wyrzucać graczy ? Przecież ja też tak chcę. Administracja/lider powinien widzieć statystyki, częstotliwości logowań oraz kto wykonał a kto nie wykonał zdania WSZYSTKICH a dany członek powinien widzieć te same statystyki, ale tylko swoje. Twoje rozumowanie jest naprawdę niezrozumiałe, przynajmniej dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_PL ; 28.04.2013 o 10:06

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wydaje mi się, że zarówno informacja o statystykach zadań jak i ostatniego logowania powinna być widoczna dla wszystkich graczy z gildii. Nie widzę żadnego powodu, żeby członek mojej gildii nie będący w "zarządzie" nie mógł zobaczyć kiedy się ostatnio zalogowałem albo czy robię zadania. Takie rozwiązanie jest przydatne i dla urzędników gildii i dla tzw szeregowych graczy. Zakładając, że zadania gildii są wymogiem (bo przecież nie wszystkie gildie przykładają do tego wagę) urzędnicy mogą interweniować jeśli ktoś się uporczywie uchyla od robienia zadań, z kolei sami gracze mając wgląd w takie informacje łatwiej mogą podejmować decyzje, czy zostawać w gildii, czy iść gdzie indziej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Czy widzieć powinni wszyscy?Chyba nie bo dlaczego mam się tłumaczyć każdemu z osobna że nie dałem rady zrobić zadania gildii bo np.właśnie robię przygodę,woja niema i nie będzie,a na zadanie będzie przygoda.Co do czasu ostatniego logowania to też nie mam zamiaru się tłumaczyć że loguję się średnio raz/24h.Ale pomysł popieram.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    W innym wątku już pisałem, żeby wprowadzić zmiany w widoku członków gildii. Jakby nie patrzeć rubryki Informacji o członku, Aktualnej przygody i dwie rubryki z notatkami są zbędne lub nieużywane.
    Co do pomysłu to wiadomo, że powinni coś wprowadzić, ale na statystyki i aktywnośc bym nie liczył. Pewnie za duże obciążenie dla serwerów.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ostatnio pojawiła się, notka, że pomysł ma wejść w życie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Dawid_PL Zobacz posta
    Ostatnio pojawiła się, notka, że pomysł ma wejść w życie.
    podaj jakas stronke ze pomysl ma wejsc w zycie? gdzie to zabaczyles bo to co pisal administrator forum moze nie byc prawda...

bembus
    "Oprócz wspomnianej poprawki, w przyszłości pojawi się też kilka innych usprawnień,
    na przykład możliwość sprawdzenia tego, kto wykonał już swoje zadanie gildii."

Stronka: http://www.thesettlersonline.pl/pl/s...C5%82%C3%B3wna

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...dii-informacje
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Gracze należący do gildii nie mogą ani zobaczyć kto ukończył już swoje pod-zadanie, ani sprawdzić listy osób, które jeszcze tego nie zrobiły. Oczywiście komunikacja wewnątrz gildii bardzo pomaga w tym zakresie (wzajemne informowanie się o zakończeniu zadania dziennego gildii), jednak kwestia ta zostanie poprawiona "systemowo" w przyszłości. Deweloperzy pracują już nad kilkoma usprawnieniami, które ułatwią przepływ informacji wewnątrz gildii.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez NieMakonta Zobacz posta
    Czy widzieć powinni wszyscy?Chyba nie bo dlaczego mam się tłumaczyć każdemu z osobna że nie dałem rady zrobić zadania gildii bo np.właśnie robię przygodę,woja niema i nie będzie,a na zadanie będzie przygoda.Co do czasu ostatniego logowania to też nie mam zamiaru się tłumaczyć że loguję się średnio raz/24h.Ale pomysł popieram.
    To znaczy że lider nie musi robić zadań i nie musi się tłumaczyć? Najlepiej niech zwykli członkowie robią zadania a liderzy będą sobie bimbać, gratuluję podejšcia do sprawy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów