Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wyspa Gildii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Wyspa Gildii

Nie wiem co mnie tak dziś tknęło ale podsunę pomysł:

Każda gildia dostaje wyspę wspólną dla graczy. Można tam prowadzić wspólne inwestycje w postaci budowli, kopalni itd itp jakieś nowo/stare budyneczki robiące coś unikatowego i gildyjnego. Prócz zadań gildii można by tam mieć kamyki gildii, dechy itd. Za nie budować pozostałe.
    Niestety nie mam pomysłu ( liczę na forumowiczów ) w jaki sposób ową spółkowość można by przeprowadzić, czy poprzez zrzuty surowców na coś, czy poprzez wspólne robienie przygód na zasoby unikatowe tylko dla wyspy. Przykładowo przygoda ze slotami na elementy budowy budynków i rozwoju wyspy gildii.

Podobnie jak w innych grach "tego typu" odpowiednie budynki mogłyby dawać ogólne bonusy dla członków, na przykład unikatową przygodę na 10 osób gdzie każdy może wysłać 1 generała z daną ilością wojska i nic więcej i trzeba dzięki temu przejść przygodę - tylko współpraca, lub aby w danym czasie "synchronicznie" rozbić dwa czy więcej obozów przy użyciu nie mniej jak X graczy na raz i tego typu wspólne przedsięwzięcia.

Na takiej wyspie każdy członek mógłby mieć np w zależności od LVLa 1,2 lub 3 budynki do postawienia max i kwestia kolejna, aby nie każdy zrobił to samo tylko, żeby to miało ręce i nogi i wymagało stałej pielęgnacji podobnie jak zadania gildii aby wszystko w ogóle dawało efekt.

Na wspólnych przygodach można by znajdować doładowania do kopalń z unikatowym budulcem produkować unikatowe jednostki, w skrócie zrobić "nowe" TSO wewnątrz TSO tylko, że gildyjne korzystając z tego co już jest.

Wyspa mogłaby być podzielona na 2 części PVP i ekonomiczną. Myślę, że tego nie trzeba wyjaśniać a jedynie wspomnieć guild-wars.

EDIT1:
    Przykładowo przygoda wspólna mogłaby wyglądać następująco:
    Wymagane jest 8 osób, bez limitu generałów.

4 osoby po przesłaniu armii startują z jednej z 4 pozycji na rogach wyspy i muszą "rozbić" obozy po drodze do środka ( każdy swoją ścieżką ) aby odblokować przejście pozostałym 4 osobom. Następnie 4 pozostałe osoby podzielone na 2 grupy po 2 osoby "sprintem przechodzą swoimi ścieżkami ( odblokowanymi wcześniej przez 4 graczy ) i dochodzą do "mrocznej fortecy" tą fortecę po odblokowaniu "tajnych drzwi" należy zaatakować, ale musi to zrobić każdy uczestniczący : wysyłamy generała, on "stawia się na polu walki, w ciągu np godziny musi dojść pozostałe 7 ataków" i oczywiście odpowiedni skład 8 generałów "bije się " z armią na miejscu.

Obozy wroga losowe miejsca wraz z losowym składem.
    Ostatnio edytowane przez Orion_Omega ; 15.05.2013 o 23:29 Powód: Dodanie reści

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    moim zdaniem nasze pvp powinno tez tak wygladac aby wspolnie z gildja sie bawic nie tylko samemu
    jedno slowo BRAWO!

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Orion_Omega Zobacz posta
    Niestety nie mam pomysłu ( liczę na forumowiczów ) w jaki sposób ową spółkowość można by przeprowadzić, czy poprzez zrzuty surowców na coś, czy poprzez wspólne robienie przygód na zasoby unikatowe tylko dla wyspy. Przykładowo przygoda ze slotami na elementy budowy budynków i rozwoju wyspy gildii.

Obozy wroga losowe miejsca wraz z losowym składem.
    A ja mam pomysł. Bank gildii. Każdy członek w gildii byłby opodatkowany. Sugerowałbym tu dobrowolność. Właśnie na taki cel, albo na własne potrzeby mógłby pozyczać surowce z banku. Pozyczki bezprocentowe do jakiegoś czasu. powiedzmy tygodnia, a później naliczany byłby procent.

Każdy mógłby się dobrowolnie opodatkować. Powiedzmy, że zadeklaruje 1% swoich tygodniowych wpływów na rzecz gildii.

Pula w banku mogła by być podzielona powiedzmy na wspólne inwestycje jakiś % i na zapomogi jakiś %. To mogło by być ustawialne przez zarząd gildii.

kto się dobrowolnie nie opodatkuje nie miałby dostepu to zapomogi i kozyści z wyspy. A wyspa fajny pomysł. Mogła by to być fantastyczna baza wypadowa w świat i mogła by podlegać atakom innych gildii, ale to trzeba byłoby przemyslęć, aby gra nie zaczęła przez to polegac na ustawicznym farmieniu jednych przez drógich. Są w tej grze taco, co całymi rodzinami będa pilnowac konta w dzień i w nocy, a są też i większość jest takich ludzi, co siadają sobie w wolnych chwilach dla relaksu i taki ten pomysł z atakowanie ustawicznym mógłby popsóć kompletnie przyjemniość z tej zabawy.

Pomysł świetny. Można było by o nim szerzej pogadać.
    Ostatnio edytowane przez tojanik ; 16.05.2013 o 08:12

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Proszę dodać ankietę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    super pomysł

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia