Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Węgiel w zamian za

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat

Węgiel w zamian za

Wg tego obrazka widać że na naszej wyspie znajduje się tylko 6 złóż węgla. Węgla, który od pewnego etapu gry zaczyna być cenniejszy niż złoto. Widać również na tym obrazku że złóż kamienia jest... AŻ 9. Kamienia, który na tym samym etapie gry zaczyna być niemalże niepotrzebny. Cóż powiem wprost. Węgla na mapie jest malutko. Wiem że można doprodukować węgiel smolarzem, wiem że można podnieść poziom kopalni ale chyba nie na tyle by zaspokoić wszystkie potrzebujące węgiel budynki. Gdy weźmiemy pod uwagę jeszcze fakt że wyższy lvl kopalni szybciej ją wypróżni a nowe złoże wyszukiwane jest przez 4 godziny wychodzi nam że tego węgla jest jeszcze mniej. Dodajmy jeszcze że by podnieść lvl trzeba wydać narzędzia. By mieć narzędzia trzeba mieć brąz i WĘGIEL. By mieć brąz trzeba mieć rudę miedzi i WĘGIEL. Wychodzi na to że węgiel jest niesamowicie potrzebny cały czas. A jest go naprawdę bardzo mało. Na tym etapie co jestem w grze nie jestem w stanie wyprodukować tyle węgla by zaspokoić wszystkie budynki.

PS. Dodam jeszcze że złóż żelaza na mapie jest 17 ( :O ) a złota 8
    Ostatnio edytowane przez szon26 ; 09.03.2012 o 23:12

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez szon26 Zobacz posta
    (...)a nowe złoże wyszukiwane jest przez 4 godziny
    Witam,
    Ten argument akurat łatwo obalić Nie jest filozofią obliczyć kiedy mniej więcej kopalnia skończy pracę i można wysłać geologa 3h 45m wcześniej (z marginesem na poślizg gry). Wtedy przestój wyniesie tylko kilka, kilkanaście minut.
    Pozdrawiam
    Paul_Raven

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez szon26 Zobacz posta
    PS. Dodam jeszcze że złóż żelaza na mapie jest 17 ( :O ) a złota 8
    Akurat wiekszosc zloz zelaza jest nieefektywnie polozona, wiec malo przydatna. Ale fakt pozostaje faktem, kopalnego wegla w stosunku do zuzycia jest malutko ..
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik Awatar RinMe
    Serwer
    Nowa Ziemia
    dlatego mamy możliwość stawiania smolarzy, którzy potrzebują tylko drzewa iglastego
    ale mimo wszystko trochę przesadzili z ilością surowców czy rozbudowy na kolejne poziomy

Uprawnienia umieszczania postów