Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za tym by w zadaniach kryzysowych nie było losowości?

Głosujących
39. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zdecydowanie TAK

32 82.05%
  • Zdecydowanie NIE

5 12.82%
  • Obojętne mi czy to wprowadzą

2 5.13%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Brak losowości w zadaniach kryzysowych

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia

Brak losowości w zadaniach kryzysowych

Witam,
    Mam pomysł by jak są te zadania kryzysowe to żeby nie było losowości, bo jak wszystkim wiadomo trudno granit zdobyć z przygód czy przez grubasów. Jeśli się nie ma szczęścia to można do upadłego robić azyl czy wysyłać grubasa na poszukiwanie granitu

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Gizmo09 Zobacz posta
    Witam,
    Mam pomysł by jak są te zadania kryzysowe to żeby nie było losowości, bo jak wszystkim wiadomo trudno granit zdobyć z przygód czy przez grubasów. Jeśli się nie ma szczęścia to można do upadłego robić azyl czy wysyłać grubasa na poszukiwanie granitu
    Z taką drobną różnicą, że poszukiwanie skarbu nie kosztuje nic (zabiera wyłącznie czas), a wielokrotne robienie przygód bywa dość kosztowne

Pomysł popieram, niech to będzie np. ukończenie przygody, czy nawet serii przygód, ewentualnie ukończenie przygody z określonym limitem strat w danych jednostkach, a nie bazowanie wyłącznie na szczęściu w dropie.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Temat był już poruszany ogrom razy.
    Tak szczerze to mi to obojętne, można by po prostu wydłużyć czas robienia całego łańcucha

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Darnovc88 Zobacz posta
    Tak szczerze to mi to obojętne, można by po prostu wydłużyć czas robienia całego łańcucha
    Po co mam to przygodę robić ileś razy jak komuś się nie podoba a po drugie krocie kosztuje. Chyba lepiej machać wikingów czy czarnych jak większość pewnie czy nawet od biedy wyspę piratów
    Zwolk ale zamiast grubas po granit to wole puscic po przygody taka mała różnica, niby nic a jednak straty
    Ostatnio edytowane przez Gizmo09 ; 27.02.2013 o 17:55

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zaraz zrobi się z tego kolejny temat do narzekania.
    Co nowość to ludzie mają pretensje, że coś nie tak, bo im nie pasuje.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Darnovc88 Zobacz posta
    Zaraz zrobi się z tego kolejny temat do narzekania.
    Co nowość to ludzie mają pretensje, że coś nie tak, bo im nie pasuje.
    Jak zauwazyłem ty zawsze jestes na NIE jak ktos cos proponuje lub z pomyslem wychodzi! Dla mnie przyjemnoscia nie jest robienie przygody ktorej nie lubie i ktora sie nie oplaca w robieniu jak dla mnie

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak zauwazyłem ty zawsze jestes na NIE jak ktos cos proponuje lub z pomyslem wychodzi! Dla mnie przyjemnoscia nie jest robienie przygody ktorej nie lubie i ktora sie nie oplaca w robieniu jak dla mnie
    Gdy 95% pomysłów jest śmieszna i/lub nie do zrealizowania lub coś w stylu "bo to mi nie pasuje i chcę inaczej", nic innego nie pozostaje.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Po co mam to przygodę robić ileś razy jak komuś się nie podoba a po drugie krocie kosztuje. Chyba lepiej machać wikingów czy czarnych jak większość pewnie czy nawet od biedy wyspę piratów
    Zwolk ale zamiast grubas po granit to wole puscic po przygody taka mała różnica, niby nic a jednak straty
    Jest cała masa ludzi, którzy puszczają grubasów wyłącznie na poszukiwania skarbów, a przygody kupują na handlu bo wyszli z założenia, że skarb się szuka za darmo i zawsze coś dostaniesz, a poszukiwanie przygód kosztuje i nie masz pewności że dostaniesz coś innego niż mapki (czyli jak sam piszesz - niby nic, a jednak straty ).

Ja osobiście skarbów nie szukam, ale i na brak przygód w gwieździe też nie narzekam.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @Zwolk

A ja od dzisiaj rezygnuje z poszukiwania przygód - przez ostatni miesiąc dopłacałem do tego interesu parę tysięcy monet. Statystycznie taniej mi wychodzi kupić mapki i przygody jakie chcę na rynku. Nie wiem, może miałem zwyczajnie pecha? Jednak w mojej Gildii inni mają podobny problem i tyż rezygnują z poszukiwań

Dodam, że mam wielki zapas "bezużytecznych" przygód i czekam na jakieś zmiany w tym temacie.

Demiurk
    zgadzam się w 100%

Uprawnienia umieszczania postów